2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Javában zajlanak a félévi vizsgák – jól működik a hibrid oktatás a művészeti iskolában

Javában zajlanak a félévi vizsgák – jól működik a hibrid oktatás a művészeti iskolában
2021. 01. 25., 14:33

Javában zajlanak a félévi vizsgák a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A 2020/2021-es tanév első felében a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések következtében hibrid oktatásra váltott az intézmény, mely sikeresen működik a tanárok és a növendékek között.

Rég láttunk már koncertet a kalocsai művészeti iskola növendékeitől. A tavalyi év márciusában kihirdetett járványügyi intézkedések miatt - akkor a tanév második felében - a tanárok már csak online tudták megtartani az óráikat.

Az új tanévben is megmaradt az online oktatás egy formája. Míg az általános iskolások bejárhattak az órákra, addig a középiskolások otthonról, az internet segítségével kapcsolódhattak be a tanításba.

Fehérvári István, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI igazgatója elmondta: „A „hibrid oktatással” megint egy új kifejezést tanultunk. Nálunk aztán tényleg volt minden, hiszen itt nem úgy alakulnak az osztályok, hogy egy korosztály, osztály. Ha csak a szolfézs csoportokra gondolok, a 12-14 növendék összejön három, négy iskolából, és különböző korosztályt képvisel. Volt is egy belső intézkedésünk emiatt, és ilyen esetben csak online tanulnak a diákjaink. Így az oktatás mindenféle formáját használtuk és használjuk most is.”

Közeledik a félév lezárása


A csoportosulás elkerülése végett nem vizsgaidőszakot tartunk, hanem például van, akinek az órájára bejön egy másik kolléga is, és meghallgatja a növendéket. Elmaradtak a zenés szülői értekezletek, nincsenek koncertek, nincs növendékkoncert és még sorolhatnám… Ezek a fellépések nagyon hiányoznak és azokat kompenzálni a főtantárgy órán elég nehéz.” – tájékoztatott Fehérvári István.

Az intézmény a korlátozó intézkedések enyhítésére vár, amint lehet, újra színpadra állítja a növendékeit. Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés