2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Javában zajlanak a félévi vizsgák – jól működik a hibrid oktatás a művészeti iskolában

Javában zajlanak a félévi vizsgák – jól működik a hibrid oktatás a művészeti iskolában
2021. 01. 25., 14:33

Javában zajlanak a félévi vizsgák a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A 2020/2021-es tanév első felében a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések következtében hibrid oktatásra váltott az intézmény, mely sikeresen működik a tanárok és a növendékek között.

Rég láttunk már koncertet a kalocsai művészeti iskola növendékeitől. A tavalyi év márciusában kihirdetett járványügyi intézkedések miatt - akkor a tanév második felében - a tanárok már csak online tudták megtartani az óráikat.

Az új tanévben is megmaradt az online oktatás egy formája. Míg az általános iskolások bejárhattak az órákra, addig a középiskolások otthonról, az internet segítségével kapcsolódhattak be a tanításba.

Fehérvári István, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI igazgatója elmondta: „A „hibrid oktatással” megint egy új kifejezést tanultunk. Nálunk aztán tényleg volt minden, hiszen itt nem úgy alakulnak az osztályok, hogy egy korosztály, osztály. Ha csak a szolfézs csoportokra gondolok, a 12-14 növendék összejön három, négy iskolából, és különböző korosztályt képvisel. Volt is egy belső intézkedésünk emiatt, és ilyen esetben csak online tanulnak a diákjaink. Így az oktatás mindenféle formáját használtuk és használjuk most is.”

Közeledik a félév lezárása


A csoportosulás elkerülése végett nem vizsgaidőszakot tartunk, hanem például van, akinek az órájára bejön egy másik kolléga is, és meghallgatja a növendéket. Elmaradtak a zenés szülői értekezletek, nincsenek koncertek, nincs növendékkoncert és még sorolhatnám… Ezek a fellépések nagyon hiányoznak és azokat kompenzálni a főtantárgy órán elég nehéz.” – tájékoztatott Fehérvári István.

Az intézmény a korlátozó intézkedések enyhítésére vár, amint lehet, újra színpadra állítja a növendékeit. Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK