2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Kossuthos” siker – Kupsza Tamás diákparlamenti képviselő lesz!

2016. 11. 03., 15:45

Míg legutóbb arról írtunk, hogy intenzív kampányba kezdett a Bajai Szakképzési Centrum kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős tanulója a Független Diákparlamentbe (FD) kerülésért, mostanra beszámolhatunk az eredményről is. Arról az eredményről, amely a mozgósítás és a sok-sok támogató szavazat gyümölcseként született: Kupsza Tamás képviselő lett!

Ahogy korábban írtuk, két hétig lehetett szavazni a FD internetes felületén, amely október 28-án éjfélkor zárult és másnap este kilenckor hozta nyilvánosságra az eredményeket, miszerint Tamás bejutott a Dél-Alföld régióból választott tizenhárom képviselő közé.

– Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni, hogy segítettek és támogattak abban, hogy ilyen szép számmal gyűljenek a voksok! Az egész országból 5810-en voksoltak, közülük a legtöbben a dél-alföldi régióból. Ennek értelmében a tervezett 12 képviselő helyett 13 jutott be, az utolsó mandátumra ugyanis holtverseny alakult ki. Én 8.9 százalékkal jutottam a képviselők közé, ami nagyon sokat jelent nekem. Mindent meg fogok tenni, hogy méltóképpen képviselhessen a diáktársaimat ebben a szervezetben – summázta az eseményeket az ambiciózus fiatalember, aki egy tanévre kapja meg a mandátumot.

Az eredményre várva

Mint mondta, a következő lépés, hogy november 18-án Budapestre utazik, itt tartják ugyanis a szervezet háromnapos alakuló plenáris ülését, ahol nemcsak ismerkednek majd egymással az újonnan megválasztott tisztségviselők, máris nekikezdenek a munkacsoportok kialakításának és azon témajavaslatok összeállításának, amelyeket hivatalos ügyintézői segítséggel fognak az Országgyűlés elé vinni.

Kupsza Tamás

– Úgy gondolom, hogy amit hitelesen tudnék képviselni, az a kollégiumokat érintő kérdéskör, hiszen ezt a saját bőrömön is érzem Imrehegyről bejáró kalocsai diákként. Ugyanakkor az érettségivel foglalkozó bizottságban is el tudom képzelni magam, hiszen végzősként ez is közel áll hozzám, de nem mondom, hogy elzárkóznék attól, hogy a helyi diákönkormányzatok érdekképviseletében közreműködjek, annál is inkább, mert a kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatnak is próbálok aktív képviselőjeként tevékenykedni – vallja Kupsza Tamás.

A képviselőválasztás eredménye

Hogy mit vár a jövőtől a céljai elérésének első akadályát sikeresen megugrott tanuló, arról szintén határozott elképzelései vannak. Bízik benne, hogy sikeres évet tudhat maga mögött a mandátum lejártával, és hogy addigra lesz eredményes érettségi bizonyítványa és felveszik a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának kommunikáció és média szakára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés