2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Online „Fogom a kezed” – Videó-összeállításban szerepeltek a Nebuló tehetségei

Online „Fogom a kezed” – Videó-összeállításban szerepeltek a Nebuló tehetségei
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 06., 08:42

2021. április 19-23-ig másodszor rendezték meg rendhagyó módon a Kalocsai Nebuló EGYMI egész hetes programját, a Nebuló Napokat, és a hozzá kapcsolódó „Fogom a kezed” gálaműsort. A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések miatt most is online térben zajlott a népszerű programsorozat.

A Nebuló Napok elnevezésű programsorozat 10 évvel ezelőtt azért jött létre, hogy a speciális intézmény a programjaiba bevonja a város többi általános iskoláját, és bebizonyítsa, hogy a sérült és az ép gyermekek tudnak együttműködni, játszani és sportolni.

Rózsa Andrea, a Kalocsai Nebuló EGYMI pedagógusa, aki az online rendezvényt kézben tartotta, portálunknak elmondta:

Idén a hagyományos szavalóversenyre videók beküldésével tudtak benevezni diákjaink. A járvány miatt a versenyben csak a nebulós tanulók vettek részt, egyébként korábban, normális élethelyzetben az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonából is érkeztek szavalók. Nagy örömünkre idén több videó érkezett, mint tavaly.”Mint megtudtuk, idén számos közkedvelt program elmaradt. Ilyen volt például a Nebuló Kupa és a Sárkánymentő Nap. Az utóbbit a tervek szerint májusban pótolja az intézmény.
A Nebuló Napok része a „Fogom a kezed” gálaműsor, melynek ugyancsak korábban a színház adott helyet.

Forrás: KALOhírek / ArchívA korábbi években a tanulók versekkel, énekekkel, jelenetekkel, illetve külön, erre az alkalomra betanult zenés műsorszámokkal szerepeltek a gálán. Érdekesség volt, hogy a diákok a tanáraikkal együtt közös produkcióval is készültek. Ez most sajnos elmaradt, diákjaink idén egy videó - összeállításban csillanthatták meg tehetségüket. Nagyrészt a korábban lezajlott iskolai Ki-Mit-Tud? műsorszámait vettük fel.”– tájékoztatott Rózsa Andrea.

Rózsa Andrea


A videó a Nebuló speciális iskola honlapján tekinthető meg.

 

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés