2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeres mentori rendszer a Nebulóban – Így segíti az intézmény a diákok részvételét a digitális oktatásában

Illés György Cinó  |  2021. 04. 02., 15:20

Csendes a Kalocsai Nebuló EGYMI épülete, hiszen az intézmény is a koronavírus-járvány miatt hozott egyik korlátozó intézkedésként áttért a digitális oktatásra. Viszont a diákok a mentoraikkal együttműködve vesznek részt az online órákon. E mellett a mentorok segítségével, igaz iskolán kívül, de papíralapon is zajlik oktatás.

Már a télen szokatlanul magas volt a hiányzások száma az iskolában, így nem érte váratlanul sem a tantestületet, sem a diákokat a tantermen kívüli oktatás újbóli bevezetése.

Csupor Zsolt Jánosné Mónikától, a Kalocsai Nebuló EGYMI intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy a mentori rendszert már a tavalyi korlátozások idején is sikerrel alkalmazták, így a jól bevált rendszert az idei tanév során is elindították. Ennek keretében minden tanuló tudja, hogy ki az ő segítője, a mentorpedagógusa. Ezek a szakemberek a tanév folyamán segítik a tanulókat például abban, hogy az e-mail címüket hogyan kezeljék, vagy abban, hogy hogyan tudnak a tantermen kívüli oktatást támogató felületre bejelentkezni.

A diákjaink kétharmada online oktatásban vesz részt. Ők vagy otthon, vagy külső segítséggel oldják meg a tanulást, míg egy kisebb csoport papírlapon kapja meg a leckét”
– mondja Csupor Zsolt Jánosné Mónika, akitől azt is megtudtuk, hogy az online órák mellett a tanulók különböző feladatlapokat is kapnak, amelyeket mindenkinek vissza is kell küldeni. A tanulók az intézménybe nem léphetnek be, viszont többféle módon vissza tudják jutatni ellenőrzésre az íveket.Ebben szintén segítenek a mentoraink, illetve az osztályfőnökök és a szaktanárok. Az iskola bejárati ajtajánál van elhelyezve egy doboz, és abba kell beletenni a dolgozatokat, de az is előfordul, hogy postán kapjuk vissza. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tanulók lelkiismeretesen végzik el otthon is a feladataikat, sőt a kötelezőkön kívül szorgalomból is részt vesznek különböző online pályázatokon, ahol szintén jól szerepeltek”– tájékoztatta szerkesztőségünket büszkén az intézményvezető, aki azt is kiemelte, hogy amellett, hogy mind a Nebuló tanulói, mind a pedagógusok nagyon sokat tesznek azért, hogy a 2020/2021-es tanév rendben folytatódjon, a nevelői munka sikerében igen fontos szerepük van a háttérben a családoknak is, hiszen a támogatásuk nélkül a gyerekeknek nehezebben ment volna az iskolán kívüli oktatásra való átállás.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés