2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeres mentori rendszer a Nebulóban – Így segíti az intézmény a diákok részvételét a digitális oktatásában

Illés György Cinó  |  2021. 04. 02., 15:20

Csendes a Kalocsai Nebuló EGYMI épülete, hiszen az intézmény is a koronavírus-járvány miatt hozott egyik korlátozó intézkedésként áttért a digitális oktatásra. Viszont a diákok a mentoraikkal együttműködve vesznek részt az online órákon. E mellett a mentorok segítségével, igaz iskolán kívül, de papíralapon is zajlik oktatás.

Már a télen szokatlanul magas volt a hiányzások száma az iskolában, így nem érte váratlanul sem a tantestületet, sem a diákokat a tantermen kívüli oktatás újbóli bevezetése.

Csupor Zsolt Jánosné Mónikától, a Kalocsai Nebuló EGYMI intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy a mentori rendszert már a tavalyi korlátozások idején is sikerrel alkalmazták, így a jól bevált rendszert az idei tanév során is elindították. Ennek keretében minden tanuló tudja, hogy ki az ő segítője, a mentorpedagógusa. Ezek a szakemberek a tanév folyamán segítik a tanulókat például abban, hogy az e-mail címüket hogyan kezeljék, vagy abban, hogy hogyan tudnak a tantermen kívüli oktatást támogató felületre bejelentkezni.

A diákjaink kétharmada online oktatásban vesz részt. Ők vagy otthon, vagy külső segítséggel oldják meg a tanulást, míg egy kisebb csoport papírlapon kapja meg a leckét”
– mondja Csupor Zsolt Jánosné Mónika, akitől azt is megtudtuk, hogy az online órák mellett a tanulók különböző feladatlapokat is kapnak, amelyeket mindenkinek vissza is kell küldeni. A tanulók az intézménybe nem léphetnek be, viszont többféle módon vissza tudják jutatni ellenőrzésre az íveket.Ebben szintén segítenek a mentoraink, illetve az osztályfőnökök és a szaktanárok. Az iskola bejárati ajtajánál van elhelyezve egy doboz, és abba kell beletenni a dolgozatokat, de az is előfordul, hogy postán kapjuk vissza. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tanulók lelkiismeretesen végzik el otthon is a feladataikat, sőt a kötelezőkön kívül szorgalomból is részt vesznek különböző online pályázatokon, ahol szintén jól szerepeltek”– tájékoztatta szerkesztőségünket büszkén az intézményvezető, aki azt is kiemelte, hogy amellett, hogy mind a Nebuló tanulói, mind a pedagógusok nagyon sokat tesznek azért, hogy a 2020/2021-es tanév rendben folytatódjon, a nevelői munka sikerében igen fontos szerepük van a háttérben a családoknak is, hiszen a támogatásuk nélkül a gyerekeknek nehezebben ment volna az iskolán kívüli oktatásra való átállás.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK