2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Pályaválasztás előtt – Nyílt nap a Szent István Gimnáziumban

Pályaválasztás előtt – Nyílt nap a Szent István Gimnáziumban
Illés György Cinó  |  2019. 12. 07., 17:17

Itt az ideje, hogy az általános iskolát befejező diákok eldöntsék: merre tovább, de a hetedikeseknek is érdemes már most elgondolkodniuk erről, hogy jövőre könnyebben tudjanak választani. Ebben segítik őket a középiskolák nyílt napjai – köztük a múlt szombaton a Szent István Gimnáziumban megtartott rendezvény –, amelyeken az adott intézményben folyó munkával, a tanárokkal, az iskolával és felszereltségével ismerkedhetnek az érdeklődő diákok, és megtudhatják, hogy milyen végzettséggel, tudással ruházhatják föl őket az egyes iskolák, hogyan készítik föl őket a néhány évvel később esedékes életpálya-választásra. Portálunkat Grabiczáné Fekete Zsuzsanna tájékoztatta portálunkat a nyílt nap menetéről.

A Kossuth és a Dózsa Szakgimnázium és Szakközépiskola novemberben megtartott nyílt napjáról már korábban beszámoltunk, a Szent István Gimnázium nyílt napjára pedig programajánlónkban igyekeztünk fölhívni az érintettek figyelmét.

A rendezvény Perity Lajos intézményvezető megnyitójával vette kezdetét, aki bemutatta az iskolát, tájékoztatott annak tanulóifjúsága tanulmányi, valamint felvételi eredményeiről, majd felvázolta a nyolcadikosok számára közelgő feladatokat, kitérve a december 6-i jelentkezési határidőre, valamint a január 18-i felvételi dolgozat megírásával kapcsolatos tudnivalókra, valamint a középfokú intézményekben való továbbtanulás egyéb lehetőségeire.

A továbbiakban Varga Soma és Kecskés Zsófia a diákok szemszögéből igyekezett bemutatni az iskolában folyó eseményeket, kivetített fotók segítségével idézve föl a gimnáziumi hétköznapokat, közösségi programokat.

Az iskola előadó termeivel, szemléltető eszközeivel bemutató órákon ismerkedhettek az érdeklődők.

  • Ablak a világra: nyelvtanulás a gimnáziumban
  • Okos robotok, okos dobozok: tájékoztató a műszaki-informatika szakirányról
  • Szemtévesztő szemfényvesztők (a természettudományos szakirány élőben)
  • Széchenyi és Kossuth vitája
  • Zenében a nyelv
  • Tervezzünk telefonhátlapot! – kreatív foglalkozás

E témákban láthattak-hallhattak bemutató órákat a patinás intézmény nyílt napján részt vevő nyolcadikos és hetedikes diákok, akik a bemutató órák végeztével visszatértek a megnyitó helyszínére, a díszterembe.

Ott immár szakirányok szerint helyezkedtek el a gimnazisták és tanáraik, hogy a személyes beszélgetések során igyekezzenek minden kérdésre válaszolva megkönnyíteni a döntést az általános iskolások és szüleik számára arról, hogy hol tanuljak tovább a gyerekek a nyolcadik után.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés