2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Százakat vonzott a „Nyuszi ül a fűben” nagypénteki gyermekprogram – Vidám gyermekkacajtól volt hangos a Művelődési Központ

Zsiga Ferenc  |  2024. 03. 30., 06:56

Egy közös, emlékezetes húsvéti kalandra érkeztek azok a kisgyermekeket nevelő kalocsai családok, amelyek az egyik legnépszerűbb, Nyuszi ül a fűben című gyermekdalról elnevezett nagypénteki családi délelőttön vettek részt. A tavaszköszöntő húsvéti eseménynek helyet adó Közművelődési Központba lépő kicsiket meglepetés ajándék várta, majd 9 órától Váczi Péterné vezetésével elsőként a Libuskáim lululu című interaktív mesejátéknak lehettek részesei.

Akik kicsit később ébredtek, azok sem maradtak élmény nélkül. A Kamarateremben berendezett alkalmi kézműves műhely valamennyi asztalánál, egyébiránt a kalocsai hagyományőrző kézművesség nagyágyúi, Kriptáné Halász Zsuzsanna népi iparművész és mások mellett a nemrégiben a Hagyományok Házában megrendezett országos tojásdíszítő pályázaton harmadik helyezést elért Farkas Sándorné Terike útmutatása szerint kísérleteztek, pingálták, festették a hímes tojásokat, amelyeket aztán haza is vihettek. A programon résztvevő óvodapedagógusok irányítása, útmutatása mellett nagyon sok gyermek az előrajzolt lapokat színezte ki, vagy önálló alkotást készített. 

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A tavaszi arcfestés és csillámtetoválás kétségtelenül nagyon sok gyermeket, közülük is inkább a kislányokat hozta lázba, de az igazán nagy érdeklődést ezúttal is Fanti bohóc lufihajtogatása váltotta ki.

Nem ritkán 30-40 gyerek a szüleivel, ezúttal végtelen türelemmel várta, hogy ő is kapjon a bohóc kézügyességének, kreativitásának köszönhetően mindig más és más lufi nyusziból, lufi kiskutyából, lufi lepkéből, vagy a kívánsága szerinti lufi mesefigurából. Egy-egy alkotás úgy egy perc alatt készült el teljes pompájában.


A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében megtartott, 13 órakor záruló családi délelőtt végére elmondható volt: kevés olyan vidám gyerekkacagástól, gyermekzsibongástól teli program tölti meg a Közművelődési Központot, mint a nagypénteki, amelyre nem ritkán egy-egy család három generációja kísérte el a família legkisebb szeme fényét.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK