2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fogva tartottak karácsonyi ajándéka a gyermekosztály betegeinek

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 20., 12:28

A Kalocsai Fegyház és Börtön női fogva tartottai kis műsorral, saját maguk készítette plüss ajándékokkal kedveskedtek december 19-én, kedden a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya betegeinek. A kórházban megtartott ünnepségen dr. Tanács Eszter Tímea ezredes, az intézet parancsnoka és dr. Mócza György, a Szent Kereszt Kórház vezetője is megjelent. Az alaklomra civil ruhát öltött három fogvatartott láthatóan elérzékenyült, amikor a karácsonyi versekből és dalokból összeállított műsorukat a kicsik annak ellenére nagy odafigyeléssel és átéléssel hallgatták, hogy a legtöbbjüket hányás, hasmenés, hörghurut miatt fektették be az osztályra.

A kalocsai BV Intézetbena fegyházfokozatú, a börtönfokozatú és az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt nőket tartják fogva.

Ugyan az ünnepségen csak három, egy négy gyermekes és kettő egy gyermekes anyuka képviselte őket, az ajándékok elkészítésében jóval többen vettek részt. 
A nők kézügyességét dicséri, hogy az igényesen elkészített ajándékokról senki nem mondta volna meg, hogy azok nem valamelyik nagy játékgyártó cég termékei.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A bensőséges hangulatú műsor után nehéz lett volna eldönteni, hogy a beteg gyermekek, vagy az ajándékot átadó fogva tartottak hatódtak meg jobban, amikor a kicsik nyúltak a plüss játékért, és amint a kezükbe vették, már el sem engedték, egészen a beteg ágyig vitték az új szerzeményüket.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A gyermekosztály nevében dr. Korsós Judit megbízott osztályvezető köszönte meg a fogva tartottak karácsonyi ajándékát. A megbízott osztályvezető a szakmai egység valamennyi dolgozója nevében boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a Kalocsai Fegyház és Börtön valamennyi munkatársának és lakóinak. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK