2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fogva tartottak karácsonyi ajándéka a gyermekosztály betegeinek

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 20., 12:28

A Kalocsai Fegyház és Börtön női fogva tartottai kis műsorral, saját maguk készítette plüss ajándékokkal kedveskedtek december 19-én, kedden a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya betegeinek. A kórházban megtartott ünnepségen dr. Tanács Eszter Tímea ezredes, az intézet parancsnoka és dr. Mócza György, a Szent Kereszt Kórház vezetője is megjelent. Az alaklomra civil ruhát öltött három fogvatartott láthatóan elérzékenyült, amikor a karácsonyi versekből és dalokból összeállított műsorukat a kicsik annak ellenére nagy odafigyeléssel és átéléssel hallgatták, hogy a legtöbbjüket hányás, hasmenés, hörghurut miatt fektették be az osztályra.

A kalocsai BV Intézetbena fegyházfokozatú, a börtönfokozatú és az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt nőket tartják fogva.

Ugyan az ünnepségen csak három, egy négy gyermekes és kettő egy gyermekes anyuka képviselte őket, az ajándékok elkészítésében jóval többen vettek részt. 
A nők kézügyességét dicséri, hogy az igényesen elkészített ajándékokról senki nem mondta volna meg, hogy azok nem valamelyik nagy játékgyártó cég termékei.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A bensőséges hangulatú műsor után nehéz lett volna eldönteni, hogy a beteg gyermekek, vagy az ajándékot átadó fogva tartottak hatódtak meg jobban, amikor a kicsik nyúltak a plüss játékért, és amint a kezükbe vették, már el sem engedték, egészen a beteg ágyig vitték az új szerzeményüket.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A gyermekosztály nevében dr. Korsós Judit megbízott osztályvezető köszönte meg a fogva tartottak karácsonyi ajándékát. A megbízott osztályvezető a szakmai egység valamennyi dolgozója nevében boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a Kalocsai Fegyház és Börtön valamennyi munkatársának és lakóinak. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés