2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fogva tartottak karácsonyi ajándéka a gyermekosztály betegeinek

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 20., 12:28

A Kalocsai Fegyház és Börtön női fogva tartottai kis műsorral, saját maguk készítette plüss ajándékokkal kedveskedtek december 19-én, kedden a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya betegeinek. A kórházban megtartott ünnepségen dr. Tanács Eszter Tímea ezredes, az intézet parancsnoka és dr. Mócza György, a Szent Kereszt Kórház vezetője is megjelent. Az alaklomra civil ruhát öltött három fogvatartott láthatóan elérzékenyült, amikor a karácsonyi versekből és dalokból összeállított műsorukat a kicsik annak ellenére nagy odafigyeléssel és átéléssel hallgatták, hogy a legtöbbjüket hányás, hasmenés, hörghurut miatt fektették be az osztályra.

A kalocsai BV Intézetbena fegyházfokozatú, a börtönfokozatú és az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt nőket tartják fogva.

Ugyan az ünnepségen csak három, egy négy gyermekes és kettő egy gyermekes anyuka képviselte őket, az ajándékok elkészítésében jóval többen vettek részt. 
A nők kézügyességét dicséri, hogy az igényesen elkészített ajándékokról senki nem mondta volna meg, hogy azok nem valamelyik nagy játékgyártó cég termékei.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A bensőséges hangulatú műsor után nehéz lett volna eldönteni, hogy a beteg gyermekek, vagy az ajándékot átadó fogva tartottak hatódtak meg jobban, amikor a kicsik nyúltak a plüss játékért, és amint a kezükbe vették, már el sem engedték, egészen a beteg ágyig vitték az új szerzeményüket.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A gyermekosztály nevében dr. Korsós Judit megbízott osztályvezető köszönte meg a fogva tartottak karácsonyi ajándékát. A megbízott osztályvezető a szakmai egység valamennyi dolgozója nevében boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a Kalocsai Fegyház és Börtön valamennyi munkatársának és lakóinak. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK