2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Közeleg az emberfia” – Már a harmadik adventi gyertya is ég

Illés György Cinó  |  2017. 12. 19., 15:12

A vasárnap alkonyat után, fél öt órai kezdettel a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár által szervezett ünnepség keretében gyulladt ki az adventi koszorú harmadik gyertyája a kalocsai sétálóutcában. Annak fényét Balasi László, hartai evangélikus lelkész gyújtotta meg adventi elmélkedő beszédét követően. Ezt megelőzően dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a szervező intézmény vezetője – kvázi házigazdaként – Dsida Jenő Közeleg az emberfia című versét szavalta el köszöntésképpen. Az alkalom ünnepélyességét a kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszakának növendékei szórakoztatták az egybegyűlteket.

Több mint száz érdeklődő gyűlt össze vasárnap este a sétálóutcában, hogy a negyedik adventi gyertya meggyújtásának részese legyen.
A szervezők nevében a megjelenteket köszöntő dr. Magóné Tóth Gyöngyi szavalatát követően Balasi László mondott ünnepi beszédet.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A szónok gondolatait az adventi koszorú kozmikus szimbolikájától indítva az advent lényegének, lelkiségének átélésére, külső és belső béke megteremtésére, harmóniára, az advent, a megváltó eljövetelének reménysugarából való feltöltődésre hívta hallgatóságát, majd meghitt, békességes ünnepet kívánva mindenkinek egy, a miatyánk elmondásával záruló közös ima előimádkozásával, és a megjelentek megáldásával zárta beszédét.

Ezt követően Balasi László meggyújtotta a harmadik gyertya fényét, a továbbiakban pedig a Liszt Ferenc AMI vokális tanszakának növendékei – Kerekesné Geri Zsuzsanna tanítványai: Benedek Viktória, Frankhauzer Lili, Rácz Daniella, Rácz Dominika, valamint Varga Violett – adott elő egy-egy dalt alájátszott zenekíséretre, végül egy közös produkcióval is szórakoztatták a közönséget.
Ez utóbbit videóra is vettük, így aki, lemaradt, most a KALOhírekkel pótolhatja!

Az utolsó gyertyát – mivel a következő vasárnap már az amúgy is zsúfolt programmal megáldott Ádám-Éva napja – kivételesen szombaton gyújtják majd meg, akárcsak most, akkor is az este fél öt órai kezdettel tartandó rövid rendezvény keretében. Akkor dr. Mészáros István, a Szent István király (egykori Jezsuita) templom igazgatója mond beszédet, és ő gyújtja meg az utolsó gyertyát is, az ünnepélyes hangulatról pedig a Kalocsa Kamarakórus gondoskodik majd.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés