2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Közeleg az emberfia” – Már a harmadik adventi gyertya is ég

Illés György Cinó  |  2017. 12. 19., 15:12

A vasárnap alkonyat után, fél öt órai kezdettel a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár által szervezett ünnepség keretében gyulladt ki az adventi koszorú harmadik gyertyája a kalocsai sétálóutcában. Annak fényét Balasi László, hartai evangélikus lelkész gyújtotta meg adventi elmélkedő beszédét követően. Ezt megelőzően dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a szervező intézmény vezetője – kvázi házigazdaként – Dsida Jenő Közeleg az emberfia című versét szavalta el köszöntésképpen. Az alkalom ünnepélyességét a kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszakának növendékei szórakoztatták az egybegyűlteket.

Több mint száz érdeklődő gyűlt össze vasárnap este a sétálóutcában, hogy a negyedik adventi gyertya meggyújtásának részese legyen.
A szervezők nevében a megjelenteket köszöntő dr. Magóné Tóth Gyöngyi szavalatát követően Balasi László mondott ünnepi beszédet.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A szónok gondolatait az adventi koszorú kozmikus szimbolikájától indítva az advent lényegének, lelkiségének átélésére, külső és belső béke megteremtésére, harmóniára, az advent, a megváltó eljövetelének reménysugarából való feltöltődésre hívta hallgatóságát, majd meghitt, békességes ünnepet kívánva mindenkinek egy, a miatyánk elmondásával záruló közös ima előimádkozásával, és a megjelentek megáldásával zárta beszédét.

Ezt követően Balasi László meggyújtotta a harmadik gyertya fényét, a továbbiakban pedig a Liszt Ferenc AMI vokális tanszakának növendékei – Kerekesné Geri Zsuzsanna tanítványai: Benedek Viktória, Frankhauzer Lili, Rácz Daniella, Rácz Dominika, valamint Varga Violett – adott elő egy-egy dalt alájátszott zenekíséretre, végül egy közös produkcióval is szórakoztatták a közönséget.
Ez utóbbit videóra is vettük, így aki, lemaradt, most a KALOhírekkel pótolhatja!

Az utolsó gyertyát – mivel a következő vasárnap már az amúgy is zsúfolt programmal megáldott Ádám-Éva napja – kivételesen szombaton gyújtják majd meg, akárcsak most, akkor is az este fél öt órai kezdettel tartandó rövid rendezvény keretében. Akkor dr. Mészáros István, a Szent István király (egykori Jezsuita) templom igazgatója mond beszédet, és ő gyújtja meg az utolsó gyertyát is, az ünnepélyes hangulatról pedig a Kalocsa Kamarakórus gondoskodik majd.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK