2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Telepítették a szeretet programot a pünkösdiek – Útmutatás XXI. századi módra

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 12. 12., 09:17

A Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai gyülekezete szolgált műsorral Advent második vasárnapján, bronzvasárnapon a sétálóutcai gyertyagyújtás mellé. Énekes összeállításaikon kívül egy diszpécser és egy őszintén szeretetre vágyó ügyfél között zajló képzeletbeli párbeszédet is előadtak: installálták a szeretet programot. A telepítés lépései kezdő felhasználóknak is egyszerűek, még karácsony előtt érdemes beszerezni a programot!

December 10-én már Advent második vasárnapjára gyűltek össze – most is szép számmal – az ünnepekre a családitól tágabb körben is hangolódni vágyók. A sétálóutcában elsőként ezúttal is dr. Magóné Tóth Gyöngyi a Karácsonyi Forgatag programjait szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, most Aranyosi Ervin advent második gyertyájáról írt soraival.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A műsort a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete szolgáltatta, elsőként énekkarával a Békéről zengve. Majd Kánászi-Nédó Tibor és felesége Kánászi-Nédó Mónika egy képzeletbeli párbeszédet előadva adtak útmutatást a szeretetről, érthetően, avagy bemutatták, hogyan kell az ügyfélszolgálat telefonos segítségével a szeretetet telepíti lelkünk számítógépére.

– Halló, Ügyfélszolgálat?
– Igen, üdvözlöm, miben segíthetek?
– Hát, hosszas megfontolás után úgy döntöttem, installálni fogom a Szeretetet programot. Letöltöttem az ingyenes verziót, de nem akar futni. Végigvezetne kérem a folyamaton?
– Rendben. Készen áll az indulásra?
– Hát, nem vagyok egy műszaki zseni, de azt hiszem készen állok. Mit kell először tennem?
– Első lépésként nyissa meg a Szívét. Egy piros szív alakú ikon. Megtalálta a Szívét?
– Igen, megvan.
– Most kattintson az ikonra.
– Megtörtént, de azt írja ki, hogy jelenleg más programok is futnak. Lehet telepíteni a Szeretetet, miközben ezek futnak?
– Milyen más programok futnak?
– Lássuk csak, van Múltbéli Megbántódás, Alacsony Önértékelés, Harag és Neheztelés. Ezek futnak éppen.
– Nem gond, a Szeretet fokozatosan törölni fogja a Múltbéli Megbántódást a jelenleg működő rendszeréből. A hosszú távú memóriában esetleg megmaradhat, de már nem fog megzavarni más programokat. Végül a Szeretet felül fogja írni az Alacsony Önértékelést a saját moduljával, amit Egészséges Önértékelésnek hívnak. Viszont a Haragot és a Neheztelést teljesen ki kell kapcsolnia. Ezek a programok megakadályozzák a Szeretet megfelelő installálását. Ki tudja kapcsolni ezeket?
– Nem tudom, hogyan kell kikapcsolni őket. Meg tudja mondani?
– Örömmel. Menjen a startmenübe és indítsa el a Megbocsátást. Ezt addig kell ismételnie, amíg a Harag és a Neheztelés teljesen ki nem törlődnek.
– Rendben, kész! A Szeretet automatikusan elkezdte telepíteni magát. Ez normális?
– Igen, de ne feledje önnek csak az alapprogram van meg. El kell kezdenie kapcsolódni más Szívekhez, hogy hozzáférjen a frissítésekhez.
– Hoppá! Máris kaptam egy hibaüzenetet. Azt mondja: "Hiba! A program nem fut külső egységeken." Most mit tegyek?
– Ne aggódjon. Ez azt jelenti, hogy a Szeretet program Saját Szíven való futásra lett tervezve, és az ön Szívén eddig még nem futott. Kevésbé technikai nyelven ez csak annyit jelent, hogy önnek először saját magát is kell szeretnie, mielőtt másokat szerethetne.
– Tehát most mit tegyek akkor?
– Gördítse le az Önelfogadás menüt; majd kattintson az alábbi fájlokra: Megbocsátok Magamnak 2.0, Felfedezem az Értékeimet 1.5, Tudomásul Veszem a Korlátaimat 3.0.
– Rendben, kész.
– Most másolja őket az "Én Szívem" könyvtárba. A rendszer felül fog írni minden zavaró programot és kijavítja a hibás programozást. Ezután még törölnie kell az Aggodalmaskodás és a Kisebbrendűségi zavar programokat az összes könyvtárból és a végén ki kell ürítenie a Kukát, hogy biztosan eltávolítsa teljesen és soha ne jöhessen újra elő.
– Megcsináltam. Nahát! A Szívem új fájlokkal telik meg! Mosoly jelent meg a képernyőmön és a Béke az Elégedettség meg az Öröm elkezdte bemásolni magát és felülír minden fájlt a Szívemben. Viszont az egész rendszer melegedni kezdett. Ez normális?
– Ne aggódjon! A rendszer melegedése normális, javítja a Szív működését. Egyébként jó érzés nem?
– De, csak szokatlan.
– Szóval, a Szeretet telepítve és rendesen fut. Még egy dolog mielőtt letennénk. A Szeretet egy Ingyenes Program. Figyeljen rá, hogy továbbítsa azt és ossza meg mindenkivel, akivel kapcsolatba kerül. Ők is megosztják majd másokkal és visszajuttatnak viszonzásul önhöz is új és izgalmas változatokat. Így végül teljessé lesz a szeretet programja és tartalmazni fogja az összes alprogramokat is: a könyörületes szívet, a jóságot, az alázatot, a szelídséget és a türelmet.

A párbeszédet követően Bálint Miklós, a gyülekezet lelkipásztora osztotta meg gondolatait hallgatóságával. A szemléltetés módszerét választva egy szépen becsomagolt, ám üres dobozzal érkezett, hogy arra hívja fel a figyelmet:

hajlamosak vagyunk olyannyira a külsőségekre koncentrálni, hogy közben elfeledkezünk arról, valójában miről szól ez az időszak. Igazából csak észre kell vennünk és el kell fogadnunk, hogy Isten szól hozzánk

- hangzott el.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A műsor méltó zárásaként Kánászi-Nédó Tibor Josh Groban - You raise me up című nagyívű dalát adta elő magyar szöveggel, majd Bálint Miklós néhány gyermekkel közösen meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyájának fényét.

Végezetül Magóné Gyöngyi invitálta a megjelenteket a Művközpont e heti programjaira, valamit a hétfőtől egészen december 23-ig működő sétálóutcai karácsonyi vásárba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK