2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Meglepetés a Gyermekosztályon – Plüssök, játékok és finomságok a legkisebbeknek

2017. 12. 06., 20:56

Szerencsére nem a gyerekek körében terjedő nyavalya miatt volt nagy az utóbbi időben a sürgés-forgás a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Tagkórházának Gyermekosztályán. Mindössze arról van szó, hogy ide előbb érkeztek a Mikulás „helytartói”, mint bárhová máshová.

A kalocsai kórházban kétségkívül az év – ha nem az évtized – legnagyobb volumenű történése az épület új főbejáratának, betegfogadójának, kibővült és modernizált osztályainak az ünnepélyes hétfői átadása volt. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ezt megelőző napokban sem volt hiány eseményekből, bár ezek főképp egy területre, a Gyermekosztályra koncentráltak.

Múlt pénteken délelőtt dr. Korsós Judit osztályvezető orvos és munkatársai fogadták Lódriné Berényi Évát és Kiss Zoltán mentőtisztet, akik akkor álltak legutóbb a kamerák és mikrofonok előtt, amikor a „Macit a mentőautókba” akciót karolták fel. Emlékezetes, hogy annak lényege az volt, hogy minden mentőállomást töltsenek fel közadakozásból összegyűjtött és sterilizáltan becsomagolt plüssmackóval, amelyeket nyugtató útitársként adhatnak a mentősök legkisebb pácienseiknek, ha már mentős ellátásra kényszerülnek. Ezen mozgalomnak a megyei vezetője Lódriné Berényi Éva volt, aki a kórházban Kiss Zoltánnal az oldalán, örömmel mesélte, hogy a kalocsai mentőállomást vastagon sikerült feltölteni gyógyító bocsokkal.

Azonban a mackógyűjtés során számtalan más, nem medvét formáló plüss is befutott, amelyeket Éva a mentősökkel egyetértésben kitisztíttatott és a Gyermekosztály javára ajánlott fel, hátha tényleg gyógyító hatással bírnak majd azokra a picire, akik bennük lelnek vigaszt az osztályon töltött idő alatt.

Az első adventi vasárnap és a Mikulás ünnepének közeledte múlt pénteken remek apropót adott a több mint száz plüss – télapó-csokikkal és szaloncukrokkal kiegészített – szétosztására az osztály kis páciensei között.

Forrás: Összefogás a kalocsai Gyermekosztályért / Facebook

Két nappal később, vasárnap hasonlóan örömteli esemény történt, amikor a kalocsai motorosok az Old Motors Pub tulajának, Pusztai Józsefnek a szervezésében immáron ötödször megszervezték a jótékonysági mikulásgurulást. Ennek keretében az akcióhoz csatlakozók finomságokkal és játékokkal lepik meg advent első vasárnapján a Gyermekosztályon gyógyuló apróságokat. Idén társasjátékokkal és csokitengerrel felpakolva gördültek be az osztályra, ahonnan útjukat a sétálóutcai gyertyagyújtás-ünnepségre folytatták. Ott a szervező és segítői felsorakoztatták egymás mellé járműveiket, míg a tömeget rótták, ki Mikulásnak, ki krampusznak öltözve, szaloncukrot, csomagot, vagy épp „zsákbamacska-meglepetést” osztogatva a legkisebbeknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 04., 09:39
A rendőrök kihallgatták a sértettet, aki úgy nyilatkozott, hogy az utcán bántalmazta egy idegen. Még >>>
2023. 10. 04., 09:32
A következő fordulókban a bajai lány mentora Trokán Nóra színművész lesz. Még >>>
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK