2018. 03. 25.
Irén, Írisz
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Meglepetés a Gyermekosztályon – Plüssök, játékok és finomságok a legkisebbeknek

2017. 12. 06., 20:56

Szerencsére nem a gyerekek körében terjedő nyavalya miatt volt nagy az utóbbi időben a sürgés-forgás a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Tagkórházának Gyermekosztályán. Mindössze arról van szó, hogy ide előbb érkeztek a Mikulás „helytartói”, mint bárhová máshová.

A kalocsai kórházban kétségkívül az év – ha nem az évtized – legnagyobb volumenű történése az épület új főbejáratának, betegfogadójának, kibővült és modernizált osztályainak az ünnepélyes hétfői átadása volt. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ezt megelőző napokban sem volt hiány eseményekből, bár ezek főképp egy területre, a Gyermekosztályra koncentráltak.

Múlt pénteken délelőtt dr. Korsós Judit osztályvezető orvos és munkatársai fogadták Lódriné Berényi Évát és Kiss Zoltán mentőtisztet, akik akkor álltak legutóbb a kamerák és mikrofonok előtt, amikor a „Macit a mentőautókba” akciót karolták fel. Emlékezetes, hogy annak lényege az volt, hogy minden mentőállomást töltsenek fel közadakozásból összegyűjtött és sterilizáltan becsomagolt plüssmackóval, amelyeket nyugtató útitársként adhatnak a mentősök legkisebb pácienseiknek, ha már mentős ellátásra kényszerülnek. Ezen mozgalomnak a megyei vezetője Lódriné Berényi Éva volt, aki a kórházban Kiss Zoltánnal az oldalán, örömmel mesélte, hogy a kalocsai mentőállomást vastagon sikerült feltölteni gyógyító bocsokkal.

Azonban a mackógyűjtés során számtalan más, nem medvét formáló plüss is befutott, amelyeket Éva a mentősökkel egyetértésben kitisztíttatott és a Gyermekosztály javára ajánlott fel, hátha tényleg gyógyító hatással bírnak majd azokra a picire, akik bennük lelnek vigaszt az osztályon töltött idő alatt.

Az első adventi vasárnap és a Mikulás ünnepének közeledte múlt pénteken remek apropót adott a több mint száz plüss – télapó-csokikkal és szaloncukrokkal kiegészített – szétosztására az osztály kis páciensei között.

Forrás: Összefogás a kalocsai Gyermekosztályért / Facebook

Két nappal később, vasárnap hasonlóan örömteli esemény történt, amikor a kalocsai motorosok az Old Motors Pub tulajának, Pusztai Józsefnek a szervezésében immáron ötödször megszervezték a jótékonysági mikulásgurulást. Ennek keretében az akcióhoz csatlakozók finomságokkal és játékokkal lepik meg advent első vasárnapján a Gyermekosztályon gyógyuló apróságokat. Idén társasjátékokkal és csokitengerrel felpakolva gördültek be az osztályra, ahonnan útjukat a sétálóutcai gyertyagyújtás-ünnepségre folytatták. Ott a szervező és segítői felsorakoztatták egymás mellé járműveiket, míg a tömeget rótták, ki Mikulásnak, ki krampusznak öltözve, szaloncukrot, csomagot, vagy épp „zsákbamacska-meglepetést” osztogatva a legkisebbeknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 23., 10:29
Most ragyogó alkalom kínálkozik, hogy lecseréld az elavult, vagy csak megunt csillárokat, más lámpákat és új világító-berendezésekkel dobd fel a lakást! Egy hónapon át a megszokott, széles kínálattal, egyedi lámpákkal, köztük trendi és energiatakarékos darabokkal, valamint most, tavaszi kedvezménnyel várja vevőit Kalocsán a D-Vill! Kattints kupon akciónkért!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 24., 12:15
Február hatodikától két hónapon át tartott a nagy népszerűségnek örvendő programsorozat, ahol a városból és a környékből jól ismert, de közelről talán csak kevesebbek által ismert nők mutatkoztak be. Az orvosok, intézményvezetők, pedagógusok, hivatali dolgozók, népművészek között, bár első ránézésre az élet legkülönbözőbb területein tevékenykednek, valami közös: a siker. Megtudhattuk, hogy ők hogyan élik meg a sikert, mit jelent számukra sikeresnek lenni. Még >>>
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.