2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Meglepetés a Gyermekosztályon – Plüssök, játékok és finomságok a legkisebbeknek

2017. 12. 06., 20:56

Szerencsére nem a gyerekek körében terjedő nyavalya miatt volt nagy az utóbbi időben a sürgés-forgás a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Tagkórházának Gyermekosztályán. Mindössze arról van szó, hogy ide előbb érkeztek a Mikulás „helytartói”, mint bárhová máshová.

A kalocsai kórházban kétségkívül az év – ha nem az évtized – legnagyobb volumenű történése az épület új főbejáratának, betegfogadójának, kibővült és modernizált osztályainak az ünnepélyes hétfői átadása volt. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ezt megelőző napokban sem volt hiány eseményekből, bár ezek főképp egy területre, a Gyermekosztályra koncentráltak.

Múlt pénteken délelőtt dr. Korsós Judit osztályvezető orvos és munkatársai fogadták Lódriné Berényi Évát és Kiss Zoltán mentőtisztet, akik akkor álltak legutóbb a kamerák és mikrofonok előtt, amikor a „Macit a mentőautókba” akciót karolták fel. Emlékezetes, hogy annak lényege az volt, hogy minden mentőállomást töltsenek fel közadakozásból összegyűjtött és sterilizáltan becsomagolt plüssmackóval, amelyeket nyugtató útitársként adhatnak a mentősök legkisebb pácienseiknek, ha már mentős ellátásra kényszerülnek. Ezen mozgalomnak a megyei vezetője Lódriné Berényi Éva volt, aki a kórházban Kiss Zoltánnal az oldalán, örömmel mesélte, hogy a kalocsai mentőállomást vastagon sikerült feltölteni gyógyító bocsokkal.

Azonban a mackógyűjtés során számtalan más, nem medvét formáló plüss is befutott, amelyeket Éva a mentősökkel egyetértésben kitisztíttatott és a Gyermekosztály javára ajánlott fel, hátha tényleg gyógyító hatással bírnak majd azokra a picire, akik bennük lelnek vigaszt az osztályon töltött idő alatt.

Az első adventi vasárnap és a Mikulás ünnepének közeledte múlt pénteken remek apropót adott a több mint száz plüss – télapó-csokikkal és szaloncukrokkal kiegészített – szétosztására az osztály kis páciensei között.

Forrás: Összefogás a kalocsai Gyermekosztályért / Facebook

Két nappal később, vasárnap hasonlóan örömteli esemény történt, amikor a kalocsai motorosok az Old Motors Pub tulajának, Pusztai Józsefnek a szervezésében immáron ötödször megszervezték a jótékonysági mikulásgurulást. Ennek keretében az akcióhoz csatlakozók finomságokkal és játékokkal lepik meg advent első vasárnapján a Gyermekosztályon gyógyuló apróságokat. Idén társasjátékokkal és csokitengerrel felpakolva gördültek be az osztályra, ahonnan útjukat a sétálóutcai gyertyagyújtás-ünnepségre folytatták. Ott a szervező és segítői felsorakoztatták egymás mellé járműveiket, míg a tömeget rótták, ki Mikulásnak, ki krampusznak öltözve, szaloncukrot, csomagot, vagy épp „zsákbamacska-meglepetést” osztogatva a legkisebbeknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés