2022. 12. 04.
Barbara, Borbála
: 409 Ft   : 388 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Meglepetés a Gyermekosztályon – Plüssök, játékok és finomságok a legkisebbeknek

2017. 12. 06., 20:56

Szerencsére nem a gyerekek körében terjedő nyavalya miatt volt nagy az utóbbi időben a sürgés-forgás a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Tagkórházának Gyermekosztályán. Mindössze arról van szó, hogy ide előbb érkeztek a Mikulás „helytartói”, mint bárhová máshová.

A kalocsai kórházban kétségkívül az év – ha nem az évtized – legnagyobb volumenű történése az épület új főbejáratának, betegfogadójának, kibővült és modernizált osztályainak az ünnepélyes hétfői átadása volt. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ezt megelőző napokban sem volt hiány eseményekből, bár ezek főképp egy területre, a Gyermekosztályra koncentráltak.

Múlt pénteken délelőtt dr. Korsós Judit osztályvezető orvos és munkatársai fogadták Lódriné Berényi Évát és Kiss Zoltán mentőtisztet, akik akkor álltak legutóbb a kamerák és mikrofonok előtt, amikor a „Macit a mentőautókba” akciót karolták fel. Emlékezetes, hogy annak lényege az volt, hogy minden mentőállomást töltsenek fel közadakozásból összegyűjtött és sterilizáltan becsomagolt plüssmackóval, amelyeket nyugtató útitársként adhatnak a mentősök legkisebb pácienseiknek, ha már mentős ellátásra kényszerülnek. Ezen mozgalomnak a megyei vezetője Lódriné Berényi Éva volt, aki a kórházban Kiss Zoltánnal az oldalán, örömmel mesélte, hogy a kalocsai mentőállomást vastagon sikerült feltölteni gyógyító bocsokkal.

Azonban a mackógyűjtés során számtalan más, nem medvét formáló plüss is befutott, amelyeket Éva a mentősökkel egyetértésben kitisztíttatott és a Gyermekosztály javára ajánlott fel, hátha tényleg gyógyító hatással bírnak majd azokra a picire, akik bennük lelnek vigaszt az osztályon töltött idő alatt.

Az első adventi vasárnap és a Mikulás ünnepének közeledte múlt pénteken remek apropót adott a több mint száz plüss – télapó-csokikkal és szaloncukrokkal kiegészített – szétosztására az osztály kis páciensei között.

Forrás: Összefogás a kalocsai Gyermekosztályért / Facebook

Két nappal később, vasárnap hasonlóan örömteli esemény történt, amikor a kalocsai motorosok az Old Motors Pub tulajának, Pusztai Józsefnek a szervezésében immáron ötödször megszervezték a jótékonysági mikulásgurulást. Ennek keretében az akcióhoz csatlakozók finomságokkal és játékokkal lepik meg advent első vasárnapján a Gyermekosztályon gyógyuló apróságokat. Idén társasjátékokkal és csokitengerrel felpakolva gördültek be az osztályra, ahonnan útjukat a sétálóutcai gyertyagyújtás-ünnepségre folytatták. Ott a szervező és segítői felsorakoztatták egymás mellé járműveiket, míg a tömeget rótták, ki Mikulásnak, ki krampusznak öltözve, szaloncukrot, csomagot, vagy épp „zsákbamacska-meglepetést” osztogatva a legkisebbeknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 04., 16:15
2016 és 2020 között a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi szervezetének elnökhelyettese volt. Még >>>
2022. 12. 04., 15:41
Advent második vasárnapján ünnepi gyertyagyújtással, könnyűzenei műsorral, a Mosolygömb standjával és az Old Motors Pub jótékonysági programjával várnak mindenkit a Sétálóutcában! Még >>>
2022. 12. 04., 15:26
Tegyük félre a gondokat, érezzük jól magunkat, melegedjünk együtt a tűz mellett! Még >>>
2022. 12. 04., 15:00
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz - mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Még >>>
2022. 12. 04., 07:00
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2022. 12. 03., 15:04
A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek a Nosalty bögrés sütijét, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK