2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Meghitt karácsonyi ünnepség a kórházban – az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárják

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 18., 18:22

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban advent harmadik hetében, december 18-án, hétfőn rendezték meg az intézmény hagyományos karácsonyi ünnepségét. A szépen feldíszített karácsonyfa, a Kalocsai Kamarakórus énekre és versre komponált műsora egykettőre karácsonyi hangulatot, vidámságot hozott a városban legtöbb dolgozót foglalkoztató intézmény falai közé. Az ünnepségen dr. Mócza György, az intézmény vezetője mellett Hegedűs Iván, a Bács-Kiskun Megyei Kórház gazdasági igazgatója, dr. Bálint József polgármester és a dr. Bábel Balázs érsek képviseletében megjelent Marton Gábor esperes atya mondott beszédet, méltatta a kórház dolgozóit, akik közül többen az ünnepek alatt is munkahelyükön, a betegágy mellett töltik a karácsonyt és a szilvesztert.

Az intézmény vezetése nevében a vendégeket, a fellépő Kalocsai Kamarakórus tagjait és a kórház dolgozóit Szabó Lászlóné Bolvári Tünde üdvözölte. A kórház műsorvezetői képességekkel megáldott nővére a program ismertetésekor felkonferálta: Az Englerné Böttger Boglárka karvezető vezényletével előadott darabok Kodály Zoltán: Adventi énekével kezdődnek, majd Reményik Sándor gyönyörű karácsonyi verse, a Csendes csodák hangzik el. A műsor folytatásaként Karai József: Az angyal énekel és Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal című dalát adja elő a kórus. A műsort Dömötör Tibor: Karácsony című verse, majd Farkas Ferenc: Soha nem volt még című dala zárja.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A mély művészi átéléssel, kitűnő hangzással előadott darabok végén az elismerő taps nem hagyott kétséget afelől, hogy a műsorszámok kivívták a közönség tetszését és elismerését.

Dr. Mócza György az intézmény vezetője beszédében egyfelől áttekintést adott az elmúlt egy év munkájáról és eredményeiről. Az új épületszárny átadásával kapcsolatban külön kiemelte: a fejlesztés a hagyományos kórházi -, és járóbeteg ellátást egy magasabb dimenzióba helyezte. A főigazgató-helyettes emlékeztetett arra: a beruházás átadásakor Font Sándor országgyűlési képviselő a Paks II. beruházás kalocsai hozadékaként tért ki arra, hogy a Szent Kereszt Kórház további 3 milliárd forintos fejlesztés előtt áll, ha a Duna-híd földrajzilag is elérhető távolságba hozza a megaberuházást, amelynek egészségügyi ellátó központja lehet. Dr. Mócza György felhívta a figyelmet arra is, hogy a különböző teljesítmény mutatók alapján az intézmény az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárja 2017. decemberében.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Hegedűs Iván az ünnepség kezdete előtt járta be az új létesítményt, és mint mondta: például a sürgősségi osztály kialakítása olyan jól sikerült, hogy az szakmailag felülmúlja a kecskeméti anyakórház hasonló feladatot ellátó osztályát. A gazdasági igazgató megerősítette a főigazgató azon kijelentését, hogy

az elmúlt 10 év távlatában a kalocsai Szent Kereszt Kórház a betegforgalom és a hozzá rendelt mutatószámok alapján idén mutatta fel a legtöbbet.

Hegedűs Iván valamennyi dolgozónak és családtagjának áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Dr. Bálint József polgármester a Szent Kereszt Kórház karácsonyát a városban zajló hasonló események sorába illesztette és arra kérte a közönséget, hogy a következő napokban a városi ünnepségeknek is legyenek részesei. A polgármester maga is úgy láttatta, hogy a Paks II. beruházás mind a kórház, mind a város életében nagy lehetőséget, perspektívát nyit az elkövetkezendő években, évtizedekben.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Marton Gábor esperes atya a karácsonyi ünnepkör egyházi vonatkozásainak hangsúlyozása mellett egy megható példabeszéddel zárta ünnepi gondolatait.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A Szent Kereszt Kórház 2017. évi karácsonyi ünnepsége kitűnő állófogadással zárult, amelynek jól összeválogatott fogásait a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakács tanulói tanáraik irányítása mellett készítettek  és a pincértanulók szolgáltak fel. 

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés