2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Meghitt karácsonyi ünnepség a kórházban – az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárják

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 18., 18:22

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban advent harmadik hetében, december 18-án, hétfőn rendezték meg az intézmény hagyományos karácsonyi ünnepségét. A szépen feldíszített karácsonyfa, a Kalocsai Kamarakórus énekre és versre komponált műsora egykettőre karácsonyi hangulatot, vidámságot hozott a városban legtöbb dolgozót foglalkoztató intézmény falai közé. Az ünnepségen dr. Mócza György, az intézmény vezetője mellett Hegedűs Iván, a Bács-Kiskun Megyei Kórház gazdasági igazgatója, dr. Bálint József polgármester és a dr. Bábel Balázs érsek képviseletében megjelent Marton Gábor esperes atya mondott beszédet, méltatta a kórház dolgozóit, akik közül többen az ünnepek alatt is munkahelyükön, a betegágy mellett töltik a karácsonyt és a szilvesztert.

Az intézmény vezetése nevében a vendégeket, a fellépő Kalocsai Kamarakórus tagjait és a kórház dolgozóit Szabó Lászlóné Bolvári Tünde üdvözölte. A kórház műsorvezetői képességekkel megáldott nővére a program ismertetésekor felkonferálta: Az Englerné Böttger Boglárka karvezető vezényletével előadott darabok Kodály Zoltán: Adventi énekével kezdődnek, majd Reményik Sándor gyönyörű karácsonyi verse, a Csendes csodák hangzik el. A műsor folytatásaként Karai József: Az angyal énekel és Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal című dalát adja elő a kórus. A műsort Dömötör Tibor: Karácsony című verse, majd Farkas Ferenc: Soha nem volt még című dala zárja.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A mély művészi átéléssel, kitűnő hangzással előadott darabok végén az elismerő taps nem hagyott kétséget afelől, hogy a műsorszámok kivívták a közönség tetszését és elismerését.

Dr. Mócza György az intézmény vezetője beszédében egyfelől áttekintést adott az elmúlt egy év munkájáról és eredményeiről. Az új épületszárny átadásával kapcsolatban külön kiemelte: a fejlesztés a hagyományos kórházi -, és járóbeteg ellátást egy magasabb dimenzióba helyezte. A főigazgató-helyettes emlékeztetett arra: a beruházás átadásakor Font Sándor országgyűlési képviselő a Paks II. beruházás kalocsai hozadékaként tért ki arra, hogy a Szent Kereszt Kórház további 3 milliárd forintos fejlesztés előtt áll, ha a Duna-híd földrajzilag is elérhető távolságba hozza a megaberuházást, amelynek egészségügyi ellátó központja lehet. Dr. Mócza György felhívta a figyelmet arra is, hogy a különböző teljesítmény mutatók alapján az intézmény az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárja 2017. decemberében.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Hegedűs Iván az ünnepség kezdete előtt járta be az új létesítményt, és mint mondta: például a sürgősségi osztály kialakítása olyan jól sikerült, hogy az szakmailag felülmúlja a kecskeméti anyakórház hasonló feladatot ellátó osztályát. A gazdasági igazgató megerősítette a főigazgató azon kijelentését, hogy

az elmúlt 10 év távlatában a kalocsai Szent Kereszt Kórház a betegforgalom és a hozzá rendelt mutatószámok alapján idén mutatta fel a legtöbbet.

Hegedűs Iván valamennyi dolgozónak és családtagjának áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Dr. Bálint József polgármester a Szent Kereszt Kórház karácsonyát a városban zajló hasonló események sorába illesztette és arra kérte a közönséget, hogy a következő napokban a városi ünnepségeknek is legyenek részesei. A polgármester maga is úgy láttatta, hogy a Paks II. beruházás mind a kórház, mind a város életében nagy lehetőséget, perspektívát nyit az elkövetkezendő években, évtizedekben.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Marton Gábor esperes atya a karácsonyi ünnepkör egyházi vonatkozásainak hangsúlyozása mellett egy megható példabeszéddel zárta ünnepi gondolatait.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A Szent Kereszt Kórház 2017. évi karácsonyi ünnepsége kitűnő állófogadással zárult, amelynek jól összeválogatott fogásait a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakács tanulói tanáraik irányítása mellett készítettek  és a pincértanulók szolgáltak fel. 

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 24., 10:01
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!
2023-11-21 18:40:00
Mindazokat várják, akik a Paksi Atomerőmű és a kapcsolódó létesítmények társadalmi kontrolljának menetére, a TEIT működésére, a Társulás rendelkezésére álló források felhasználására kíváncsiak, vagy javaslattal kívánnak élni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>
2023. 11. 22., 09:12
Gyermekkórházak osztályain gyógyuló gyermekek részére, illetve nehéz sorsú családok kisgyermekeinek szervez karácsony előtt örömöt a bohócdoktor csapat. Még >>>
2023. 11. 21., 12:53
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2088-an lépték át. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK