2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Újratervezés: Az elmaradó Paprikafesztivál helyett zenei napok lesznek Kalocsán – Itt a majdnem teljes program!

Újratervezés: Az elmaradó Paprikafesztivál helyett zenei napok lesznek Kalocsán – Itt a majdnem teljes program!
Illés György Cinó  |  2020. 08. 27., 15:40

A koronavírus miatt meghiúsult Paprikafesztivál okozta hiányérzet enyhítésére a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával városunkban zenei programsorozat valósul meg szeptemberben „A zene mindenkié - Kalocsai zenei napok” címmel. A Paprikafesztivál eredetileg tervezett időpontjában tartandó rendezvénysorozat az Érsekkerti szabadtéri színpadon kerül megrendezésre, a népzenétől a jazzen át a klasszikus muzsikáig a stílusok széles skáláját fölvonultatva. Tessék választani!

A kormány döntése értelmében, a koronavírus-járvány óvintézkedései miatt sajnos az eddigi legnagyobbra tervezett Kalocsai Paprikafesztivált az emberek egészségét és biztonságát szem előtt tartva lemondták – erősítette meg a korábban is már bejelentett tényt tegnap a kalocsai önkormányzat körlevele. Amint írják: a hosszú hónapokat felölelő, komoly előkészítő munka ellenére sem tudják megtartani a XXXI. Kalocsai Paprikafesztivált, de

NEM SZERETNÉK, HA A HELYI EMBEREK PROGRAM NÉLKÜL MARADNÁNAK.

A fesztivál hiánya bennük is nagy űrt hagyott – áll az önkormányzat portálunkhoz eljuttatott közleményében –, ennek fényében az a döntés született, hogy

több kisebb koncert és rendezvény kerül megtartásra,

annak reményében, hogy mindenki talál neki tetsző, igényeinek megfelelő programot.

A 2021-es évre reméljük a legjobbakat, a rendhagyó 2020-as évben még megrendezésre kerülő programokhoz, pedig mindenkinek jó szórakozást kívánok!”
– írta üzenetében az önkormányzat, Filvig Géza polgármester pedig holnap (pénteken) kilenc órakor sajtótájékoztatót is tart a Paprikafesztivál helyett megvalósuló zenei napokról.
Azonban

A RENDEZVÉNY PROGRAMJA MÁR ÖSSZEÁLLT.

Azt a szervezők eljuttatták portálunkhoz is.
Íme:

Helyszín: Érsekkert – szabadtéri színpad

   Szeptember 11. péntek   

  • 19.30 – Felezhetetlen


Stílus: magyar pop-alter
A zenekar tagjai:
Oláh Gábor– gitár, ének
Bodocz László– gitár, vokál
Porvay György László– basszusgitár
Oláh Attila– dob
Hortobágyi Mónika–vokál, zongora
Kerényi Ákos–perka

„Igazából már nagyon régóta zenélünk mindannyian, együtt is, külön-külön utakon is, többféle irányból. Életünk része a zene, a keményebb vonaltól a klasszikusig, mindenkinél jelen volt és van. A mostani felállás több tagcsere, új tagok csatlakozása után állt össze, aminek a fő generálója a Félálom című 13 számos lemez elkészítése volt. Ez egy teljesen saját szerzeményekből összeállított anyag, és egy kicsit mindenkinek nyitás egy új irányba zeneileg.
Párhuzamosan a lemez elkészítésével zajlottak már a próbák, az élőben előadhatóság jegyében, ami további ötleteket dob fel, így a dalok formálódását is hozza magával. Ezt a folyamatot is nagyon élvezzük, ahogy a lemez elkészítését is, rengeteg élményt kaptunk, kapunk. A témákat tekintve a belső utazások jelentik a fő vonalat, amin sétálgat az ember, néha fut vagy épp csak mereng...” – írja a zenekar bemutatkozó szövege.

  • 21.00 – A Nyughatatlan


Stílus: alter country
A zenekar tagjai:
Kovács Kornél – ének, gitár
Hajdu Bianka– ének, gitár
Hajdu Krisztina–vokál
Petrovits Attila– nagybőgő
Jánny Dominik– dob

A zenekar nevét a Johnny Cash életéről készült játékfilm ihlette. Tíz év alatt öt lemezt adtak ki, a 2016-os albumok aranylemez lett, és fölkerültek a TRD osztrák kiadó Rock & Roll válogatás lemezére is. 2010 óta több mint 500 koncertet adtak itthon és külföldön. A saját dalaikban érződik a Rock &Roll szeretete és minden ritmusjegyben megtalálható a Johnny Cash iránti rajongás is.

   Szeptember 12.,szombat   
Kísérő program: Népi játszótér

  • 14:00 – Bohém Ragtime Jazz Band


Játszott stílusok: ragtime, New Orleans jazz, dixieland, korai swing, a cappella spirituálé, régi magyar slágerek, saját szerzemények.

A zenekar tagjai:
Lebanov József – trombita
Mátrai Zoltán - klarinét, altszaxofon, tenorszaxofon, baritonszaxofon, fuvola
Bera Zsolt – harsona
Ittzés Tamás - zongora, hegedű, tölcséres hegedű, ének, hangszerelés, zenekarvezető
Lázár Miklós - hegedű, ének
Hegedüs Csaba - bendzsó, gitár
Török József - tuba, bőgő
Falusi Alfréd – dob

A Bohém Ragtime Jazz Band nyolc tagjának összesen tizenhat hangszere van, s ráadásul mindegyiken játszanak is. És akkor még a zenecsinálásra alkalmas hangszerszerű tárgyakat nem említettük, az éneklésről és az alkalmankénti táncraperdülésről nem is beszélve. A játszott stílusok száma a hangszerekével vetekszik. Koncertjeik a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik, a zenén kívül mókával, bohémsággal. A régi magyar számok pedig a boldog békeidők Budapestjének hangulatát hozzák vissza. Ideális kikapcsolódás minden korosztálynak az óvodástól a dédnagymamáig!

  • 16:00 – Gyermekműsor


[részletek később!]

  • 17:00 – AfroDZAQM


Stílus: fusionreggae
A zenekar tagjai:

Molnár Tamás /Moe/ - ének
Hamar Gábor /Leggo/ - MC
Kovács Dávid /Jamal/ - vokál
Molnár Diána - vokál
Mirity Dóra - vokál
Gyurkovics Balázs - bass
Sánta Zsolt - gitár
Karancsi Balázs - dobok
Taskó Krisztián - billentyű
Orosz Bálint – billentyű


Több tehetségkutatón is részt vettek már, ahol fantasztikus élményekkel és bíztató eredményekkel gazdagodhattak. A kecskeméti Fringe fesztivál tehetségkutatóján szakmai díjat nyertek, aminek köszönhetően megjelent első kislemezük „Ragyogás” címmel. Az A38 hajó és a Szerencsejáték Zrt. Talentométer nevet viselő tehetségkutatóján kategóriagyőztesek lettek. Ezt követően jelent meg első nagylemezük: az „Afrodiziákum”, majd a „Meglepetés” című második kislemezük. Az egri Éter Fesztiválon második helyezést értek el neves szakmai zsűri előtt, aminek jutalmaképp fellépést nyertek a Sziget Fesztiválra.2015-ben elkészült második nagylemezünk a „Fyahbird”. Lehetőségük nyílt a budapesti Akvárium klubban olyan világhírű zenekarral együtt koncertezni, mint a francia DubIncorporation. Valamint a Budapest Parkban a PASO vendégei voltak a 11. születésnapi koncertjükön. Ezek után a BarbaNegra klubban Copy Con „Az” lemezbemutató koncertjén léptek fel együtt.A zenekar aktívan koncertezik országszerte klubokban, városi rendezvényeken illetve Magyarország nagy fesztiváljain, mint például a Sziget Fesztivál, Volt Fesztivál, SZIN, Reggae Camp, RideFest, Éter Fesztivál, Csináldmagad Fesztivál (SK).

  • 20:00 – Gypo Circus


Stílus: ethno punk
A zenekar tagjai:
Hegyesi András– gitár, ének
Velcsev Dejanov Kosta– gitár, vokál
Kecskeméti Sanyi– basszusgitár, vokál
Muhel Zoltán– dobok, vokál
Miron Andrea Delia– hegedű
Préda-Kovács Zsolt – klarinét

2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a "Gypo Circus"-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.

   Szeptembe 13.,vasárnap   
Kísérő program: Népi játszótér

  • 14.00 – Csík János és a Mezzo


Stílus: magyar népzene
A zenekar tagjai:
Csík János– hegedű, ének
Kisgyőri Krisztián– bőgő
Mészáros János– brácsa
Németh Zsolt– gitár, ütőgardon, dob
Rácz Gábor– zongora
Vadas László– citera, tangóharmonika

Sajátos, jó hangulatú koncertélményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar. Friss, lendületes megszólaltatásban együtt szólalnak meg a kávéházi hangulatú dallamok a magyar népzenével, olyan kecskeméti zenészek tolmácsolásában, akik népzenészként már sok szép zenei élményt adtak a népzenét szerető közönségüknek, és akik könnyűzenészként bejárták a szórakoztató ipar magyarországi és külföldi bugyrait. A formáció eredetileg jótékonysági felkérésekre állt össze, de a formálódó produkció egyre több koncertfelkérést kapott. Műsoron első sorban az Úgy élni mint a fák c. album dalai, Csík János saját szerzeményei és néhány vendégszerző, így például Szeder kompozíciói szerepelnek. A dalok – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – népzenei köntösben szólalnak meg, szerethetően, megidézve a régi időket, újragondolva azokat. Ezek a zenészek történetei, akik közül ki a népzenéhez, ki a könnyűzenéhez, ki pedig a jazzhez áll közelebb – éppen ezért színes, újszerű és magával ragadó a zenekar muzsikája, szokatlan és mégis jólesően ismerős.

  • 16.00 – Csurgó gyerekkoncert


Stílus: népzenei alapú gyerekkoncert
A zenekar tagjai:
Siklósi Krisztián – ének
Szűts Huba Ákos – nagybőgő
Barta Balázs – gitár
Maráz Nándor – dob
Szabó Máté – ének, hegedű

„Tíz éve nap, mint nap óvodás korú gyermekekkel foglalkozunk, heti rendszerességgel tartunk zenés foglalkozásokat óvodákban. Fontosnak tartjuk, hogy minél több korosztályt megszólítsunk, s megmutassuk nekik közös gyökereinket, népi kultúránkat. Előadásainkban számos népdalt, saját dalokat, gyermekjátékokat elevenítünk fel, amelyeket igyekszünk korunk zenei ízlésvilágára formálni. Foglalkozásainknak, koncertjeinknek a gyermekek is aktív részesei, s nem egyszer a szülők is együtt mulatnak, táncolnak, játszanak velünk” – írják magukról ízelítőképpen.

  • 17.00 – Népzenei találkozó


[részletek később!]

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK