2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Négy évszak, négy futás, négy kihívás – Egy sorozatba szervezték a Futócimbik és Töce „futógráfus” az idei futóalkalmakat

Négy évszak, négy futás, négy kihívás – Egy sorozatba szervezték a Futócimbik és Töce „futógráfus” az idei futóalkalmakat
Helyszín: A futamok indulási helye és ideje minden évszakban
Dátum: 2020. április 11., szombat 09:00

Már több éve eddig is megtartották a Kalocsai Futóbarátok a Nyuszifutást, a Mikulásfutást és a Tök jó futást, az éjszakai reptéri futóalkalmat pedig tavaly indították útjára, hagyományteremtő szándékkal. Időközben a társaság nevet változtatott, mert erre a névre egy csapat már lecsapott Győrben, a tevékenységük azonban nem változik: továbbra is remek közösségi eseménynek is beillő sportrendezvényeket szerveznek városunkban minden mozgást, futást, bringázást kedvelő érdeklődő számára. Bár ezek az alkalmak eddig is lefedték az egész évet, ettől az évtől azonban kifejezetten a négy évszak köré szerveződnek az események.

A futóközösség alkalmairól már eddig is sokszor tudósítottunk, így már két éve írtunk az akkori Nyuszifutásról, amelyet tavaly is a mozogni vágyók figyelmébe ajánlottunk, de a Mikulásfutásról is rendszeresen írtunk, legutóbb itt, szintén népszerűsítettük a tavaly hagyományteremtő szándékkal megtartott Éjszakai Reptéri Futást, majd később tudósítást is készítettünk a rendezvényről, ahogyan az idén már négyéves „Tök Jó Futás” legutóbbi alkalmáról is tudósítottunk, és hirdettük is.
A rendezvényeket idén egységes keretbe szervezték az évszakokhoz kötődően, amiről Török Töce Tibor főszervező tájékoztatta portálunkat.

Annak érdekében, hogy tovább színesedjen a kalocsai és Kalocsa környéki szabadidősport-rendezvények köre, a ACFK Egyesület és Futócimbik idén első alkalommal hirdeti meg a „Négy Évszak” elnevezésű futósorozatát. A különböző távokat négy részletben, a négy évszakban futhatják le a vállalkozó kedvűek, míg ha lesz igény a törp-táv is lesz – nyilatkozta Töce portálunknak az új kezdeményezésükről, hozzátéve, hogy a futamok indulási helye és ideje minden évszakban különböző lesz.

Ezt a futósorozatot a futás igazi szerelmeseinek találtuk ki. Elvünk ez: fuss és mozogj minden évszakban, tavasztól egészen télig, amihez most egy formabontó programsorozatot kínálunk az érdeklődőknek. Így idén egy igazi mókás, közösségépítő futóév vár ránk, amelynek során mindenki találkozhat a nyuszitól kezdve szentjánosbogarakon át a legtökösebb mikulásig mindenkivel!”– mondta lelkesítően a szervező, aki a részletekbe is beavatta portálunkat.


Az első idei alkalomra, a Nyuszifutásra már lehet is nevezni a társaság honlapján, a 14 év alattiaknak, akárcsak a későbbi futásokra, most is ingyenesen. Ám nevezésre nem csak a világhálón keresztül lehet nevezni, hanem minden forduló előtt a helyszínen is lesz mód a jelentkezésre.

Minden egyes futamra külön összegért póló is igényelhető, aki pedig mind a négy futamon részt vesz, annak egy különleges, egyedi futópóló lesz a jutalma – ezt a jogosultak a téli futamon fogják megkapni.

Minden futam igazi örömfutás lesz, időmérés és külön díjazás nélkül, a futások bevételét pedig jótékonysági célokra fordítják a szervezők.

A „Jótékony vagyok!” program célja, hogy a futamokon részt vevő futók segítségével a nevezési díjból támogassuk a programban együttműködő alapítványt, az Életmentők Kalocsai Mentőalapítványt – ismertette az új kezdeményezésük kereteit Töce, aki egyébként korábban is szervezett jótékonysági futóalkalmakat, így például többször a Bol-DOG Maratont, amellyel a kalocsai menhelyi kutyákat támogatta, de egy beteg kislány javára is szervezett már jótékonysági futást.

Kissné Szűcs Anita, a Életmentők Kalocsai Mentőalapítvány elnöke és Reskó Zsolt mentő szakápoló, kuratóriumi tag ezen a rövid videón népszerűsíti a jótékonysági akciót, így invitálva mindenkit a futóalkalmakra: „itt fussunk össze, ne a mentőben!”


Töce már a „Négy Évszak – Négy kihívás” futósorozat teljes idei évre vonatkozó futónaptárát is megosztotta velünk:

 • Tavasz
  2020. 04. 11.
  Nyuszifutás és bringázás
 • Nyár
  2020. 08. 15.
  Éjszakai reptéri futás
 • Ősz
  2020. 10. 31.
  Tök jó futás és bringázás
 • Tél
  2020. 12. 6.
  Mikulásfutás és bringázás


További információ és az alkalmak előtti nevezés a weboldalukon keresztül, a „cimbik” tevékenységéről, aktivitásairól pedig a közösségi oldalukon is tájékozódhatunk.

AZ ELSŐ IDEI ALKALOMRA MÁR LEHET NEVEZNI!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK