2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Dupla pályázati siker – Velencére vihet gyerekeket a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

2018. 02. 18., 19:28

A Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösségi oldala naprakész tartalmak tekintetében az egyik legaktívabban pörgő felületek közé tartozik a helyi, hasonló profillal működő szervezetek palettáján. Nem is olyan régen arról írtak, hogy több mint 300 ezer forintot sikerült pályázaton szerezniük az egyik rendezvényükre – kiderült, hogy ez még nem minden!

„Most kaptuk a hírt, hogy nyert a IV. Kalocsai Roma Kultúra Napja pályázatunk 350 ezer forintot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől. Ebben az évben több programot tudunk megvalósítani!”, áll az említett felület üzenőfalán január 29-i dátummal, mosolygó szmájlival a végén.

Amikor ez a poszt keletkezett, még nem is tudták, hogy rövidesen egy még nagyobb összeg elnyeréséről adhatnak hírt, amelyből nem csak egy rendezvényt tehetnek gazdagabbá, hanem hetes programot szervezhetnek hátrányos helyzetű és rászoruló gyermekek javára.

Tavaly összesen mintegy 120-150 fő részvételével tartották meg a Roma Kultúra Napját
Forrás: KALOhírek archív

- Idén negyedszer lesz kultúranapunk, amit korábban elég szűkös lehetőségek között rendeztünk meg. Ebben az évben tehát biztosan többet tudunk majd nyújtani, de lényegében hasonló lesz a felhozatal, mint amit megszokott már a közönség. A gyerekek foglalkozása, a tudáspróbák, a főzés elmaradhatatlan részei a programnak, és természetesen jutalmakat is lehet majd nyerni. A mostani terveink szerint szeptember körül fogjuk megtartani, a Roma Közösségi Házban – mondja Sztojka István, a sikeresen pályázott nemzetiségi önkormányzat elnöke, halkan azért hozzátéve, hogy ugyan eredetileg egymillió forintra fogalmazták meg igényüket, örülnek a 350 ezer forint támogatásnak is.

Hasonló helyzetbe kerültek egy másik, ugyancsak az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázatukkal, amelyen 650 ezer forintot sikerült elnyerni (a megcélzott kétmillióból).

- Júliusban szeretnék húsz gyereket elvinni a Velencei-tóra egy hétre. Ezért is adtuk a pályázatunknak a „Velencei nyár” címet. Úgy tervezzük, hogy 8-12 éves korú fiatalokkal indulnának el, akiket szociális helyzetük alapján választanánk ki, illetve ez jutalomút is lenne a legjobban tanuló, hátnyáros helyzetű gyerekek számára – vázolta a terveket Sztojka István, megjegyezve azt is, hogy tárgyalnak Kunhegyesi Ferenccel, Kiskőrös híres roma származású festőművészével, akiről a közelmúltban jelent meg új monográfia. Szeretnék ugyanis, hogy a gyerekek elé példaképként állítható alkotó rajzos-festő foglalkozással hozzájárulna a táborozók számára a program színesítéséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 07:56
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>
2024. 02. 26., 09:09
A kórusban az orvosokon, ápolókon, szakdolgozókon, irodai dolgozókon kívül egykori munkatársak és gyógyult betegek is vannak. Még >>>
2024. 02. 24., 11:53
A megtermelt ételek 1/3-át nem eszi meg senki. Így rengeteg étel teljesen kárba megy. Jó minőségűek is, amely még fogyasztható állapotban vannak. A Munch egy egyszerű megoldást kínál arra, hogy az ételgazdálkodás fenntarthatóbb legyen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is! Még >>>
2024. 02. 23., 12:30
Közeledik március 8.-a, vagyis a nőnap. Kedveskedjünk a hölgyeknek! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK