2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dupla pályázati siker – Velencére vihet gyerekeket a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

2018. 02. 18., 19:28

A Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösségi oldala naprakész tartalmak tekintetében az egyik legaktívabban pörgő felületek közé tartozik a helyi, hasonló profillal működő szervezetek palettáján. Nem is olyan régen arról írtak, hogy több mint 300 ezer forintot sikerült pályázaton szerezniük az egyik rendezvényükre – kiderült, hogy ez még nem minden!

„Most kaptuk a hírt, hogy nyert a IV. Kalocsai Roma Kultúra Napja pályázatunk 350 ezer forintot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől. Ebben az évben több programot tudunk megvalósítani!”, áll az említett felület üzenőfalán január 29-i dátummal, mosolygó szmájlival a végén.

Amikor ez a poszt keletkezett, még nem is tudták, hogy rövidesen egy még nagyobb összeg elnyeréséről adhatnak hírt, amelyből nem csak egy rendezvényt tehetnek gazdagabbá, hanem hetes programot szervezhetnek hátrányos helyzetű és rászoruló gyermekek javára.

Tavaly összesen mintegy 120-150 fő részvételével tartották meg a Roma Kultúra Napját
Forrás: KALOhírek archív

- Idén negyedszer lesz kultúranapunk, amit korábban elég szűkös lehetőségek között rendeztünk meg. Ebben az évben tehát biztosan többet tudunk majd nyújtani, de lényegében hasonló lesz a felhozatal, mint amit megszokott már a közönség. A gyerekek foglalkozása, a tudáspróbák, a főzés elmaradhatatlan részei a programnak, és természetesen jutalmakat is lehet majd nyerni. A mostani terveink szerint szeptember körül fogjuk megtartani, a Roma Közösségi Házban – mondja Sztojka István, a sikeresen pályázott nemzetiségi önkormányzat elnöke, halkan azért hozzátéve, hogy ugyan eredetileg egymillió forintra fogalmazták meg igényüket, örülnek a 350 ezer forint támogatásnak is.

Hasonló helyzetbe kerültek egy másik, ugyancsak az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázatukkal, amelyen 650 ezer forintot sikerült elnyerni (a megcélzott kétmillióból).

- Júliusban szeretnék húsz gyereket elvinni a Velencei-tóra egy hétre. Ezért is adtuk a pályázatunknak a „Velencei nyár” címet. Úgy tervezzük, hogy 8-12 éves korú fiatalokkal indulnának el, akiket szociális helyzetük alapján választanánk ki, illetve ez jutalomút is lenne a legjobban tanuló, hátnyáros helyzetű gyerekek számára – vázolta a terveket Sztojka István, megjegyezve azt is, hogy tárgyalnak Kunhegyesi Ferenccel, Kiskőrös híres roma származású festőművészével, akiről a közelmúltban jelent meg új monográfia. Szeretnék ugyanis, hogy a gyerekek elé példaképként állítható alkotó rajzos-festő foglalkozással hozzájárulna a táborozók számára a program színesítéséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés