2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Mi Hazánk Mozgalom képviselő-jelöltje: Szabó Patrik – Szabadi István: Van harmadik út!

Illés György Cinó  |  2020. 07. 29., 20:23

A Mi Hazánk Mozgalom szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Szabadi István, a párt Bács-Kiskun megyei elnöke jelentette be, hogy a 7. számú választókerületben szeptember 20-án tartandó időközi választáson Szabó Patrikot, kalocsai elnököt indítják képviselő-jelöltként. Röviden szólt döntésük politikai hátteréről is, és néhány mondattal bemutatkozott Szabó Patrik is.

Szabadi István lépésüket indokolva úgy fogalmazott:

be akarjuk bizonyítani a kalocsaiaknak is, hogy van harmadik út,amelyen jövőképet és hazát tudnak biztosítani.
Nem vállalnak közösséget sem „a Fidesz által kiépített uram-bátyám rendszerrel”, sem a másik oldalon „Gyurcsány Ferenc és serege” által képviselt balliberális világgal.
Úgy vélte,

BAJ VAN MAGYARORSZÁGON, ÉS AZT A MI HAZÁNK MOZGALOM TISZTA, NEMZETI POLITIKÁVAL AKARJA EZT MEGOLDANI,

ezért méretik meg magukat a választáson.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Szabó Patrik: „Az ellenzéki politizálás az nem az ellenségeskedés, a gyűlöletkeltés útja”

Ezt követően a jelöltaspiráns röviden bemutatkozott a sajtó előtt, bár eddig sem volt ismeretlen a kalocsai közéletben.
Bemutatkozásképp maga is elmondta, hogy

A 2010-14-ES VÁLASZTÁSI CIKLUSBAN VOLT MÁR KÉPVISELŐ – AKKOR A JOBBIK SZÍNEIBEN SZERZETT MANDÁTUMOT – ÉS EZ ÁLTAL ÖNKORMÁNYZATI TAPASZTALATOT. JELENLEG IS ÖNKORMÁNYZATI KÖTELÉKBEN DOLGOZIK, MÉGPEDIG EGY ÖNKORMÁNYZATI KFT. ALKALMAZOTTJAKÉNT, NEVEZETESEN AZ USZODÁBAN CSOPORTVEZETŐ.

Szabó Patrik Kalocsán született, és itt él, amint mondotta, idestova 40 éve.
Amint fölidézte, 16 éves kora óta politizál, úgy az országos politikai kérdésekre, mint a helyi ügyekre fogékonyan.
Úgy vélekedett, hogy

az ellenzéki politizálás az nem az ellenségeskedés, a gyűlöletkeltés útja, hanem egy ellenzéki politikus, egy képviselő feladata az, hogy a városvezetést segítse, de szükség esetén illesse kritikával is.”A jelöltaspiráns azt mondta, hogy

AMENNYIBEN A VÁLASZTÓK BELÉVETIK BIZALMUKAT, AKKOR AZ ÖNKORMÁNYZATI MUNKÁT ÚGY SZERETNÉ FOLYTATNI, AHOGYAN ELKEZDTE, A BECSÜLET, A REND, A HAZAFIASSÁG ÉS AZ ORSZÁG ÉRDEKEIT KÉPVISELVE.

Szabó a jelölti programja ismertetését a hivatalos jelöltállításuk lezárulása utánra,a jelölti nyilvántartásba vételének jogerőre emelkedését követő napokra ígérte.


Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Három jelölt indulása valószínű

Amint a négy párt és két helyi egyesület által tegnap tett, azon bejelentés kapcsán, hogy dr. Vincze András független jelöltet támogatják, már megírtuk, hogy előzőleg a Fidesz–KDNP bejelentette képviselőjelöltjét, Arnold Adrien személyében, az egyúttal megalakulását is bejelentő, dr. Bagó Zoltán elnökölte Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület pedig elsőként, már a hónap elején ismertette szándékukat, hogy dr. Tóth Roland ügyvédet, szervezetük alelnökét indítják az időközi választáson.
Ma reggeli sajtótájékoztatójukon ugyanakkor már visszalépéséről hozott döntését ismertette Tóth Roland, az őt jelölni szándékozó szervezet pedig szintén a széles párttámogatással, formálisan függetlenként induló Vincze Andrást támogatják.

Így várhatóan a Mi Hazánk Mozgalom, a Fidesz-KDNP, illetve az ellenzéki összefogás számos pártja által támogatott, hivatalosan függetlenként induló jelölt méreti meg magát az őszi időközik választásokon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK