2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Fideszes ismeretségek” – A Fidesz vezető politikusai elhatárolódnak Bagó Zoltántól, aki Kubatov Gábor szerint egy szélhámos

Illés György Cinó  |  2024. 07. 04., 11:38

Bagó Zoltánnak, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármesterjelöltjének nem a legjobb kampányfogása volt korábbi, állítása szerint ma is meglévő fideszes kapcsolatrendszerével érvelni. No, nem azért, mert a kormányzó párttal szemben ellenérzéseket tápláló választókat ezzel elriaszthatja, bár ez is igaz lehet. Ám ezt ellensúlyozza az a válasz, amelyet a Fidesz országos és európai szintű politikusaitól kapott, ők ugyanis másképp emlékeznek a kalocsai polgármesterjelölttel való, mélyen gyökerező kapcsolatukra. Deutsch Tamás és Kubatov Gábor rövid videókban reagáltak Bagó Zoltán állítólagos fideszes kapcsolatrendszerére vonatkozó állításaira, általánosságban is olyan jellemzését adva a jelöltnek, amelyet nem tesz az ablakba. De ők kitették: a Fidesz elöljárói a legismertebb közösségi portálon tették közzé rövid videóikat – cikkünkben ezeket szemlézzük.

Friss videós üzenetében többek közt az 5. számú választókerületben július 7-én tartandó választás tétjéről szól Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, akitől már a 2019-es helyhatósági választások kampányában megtudtuk: Bagó Zoltánnak a Fidesznél már „lefőtt a kávé” – amint alább láthatjuk, az óta lehet, hogy kicsit oda is kozmált…

Polgármester-jelölti kampányában most többször mégis állítólagos kapcsolati tőkéjére, személyes kapcsolatrendszerére hivatkozott a Kalo Lokálpatrióta Egyesület korábban a Fidesz országgyűlési és EP-parlamenti képviselőjeként is tevékenykedett polgármesterjelöltje. A kampány során ugyanis Bagó Zoltán többször utalt rá, hogy remek kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek pártpolitikusi időszakából megmaradtak, és a Fidesz felső vezetői közül is sokakat személyesen ismer.

Ez utóbbi állításában kár is volna kételkedni. Az ismeretség kölcsönös, ezt megerősítik a Fidesz vezető politikusai is, akik rövid videókban reagáltak korábbi párttársuk megnyilvánulásaira.
Azonban a jelek szerint az ő emlékeik kevésbé szépültek meg az évek múlásával, ugyanis kivétel nélkül csatlakoztak Simon Zoltán videós közleményéhez, amelyben a Fidesz helyi elnökeként elhatárolódott Bagó Zoltántól.

„Elárulta bajtársait”

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetőjeként mandátumot szerzett képviselő bizonyára jól ismeri Bagó Zoltánt, hiszen az Európai Parlamentben együtt dolgoztak a Fidesz képviselőcsoportjában, amelynek Deutsch Tamás volt a vezetője.
Nincs nagy véleménye az ex-fideszes kalocsai polgármesterjelöltről, árulónak tartja:

Bagó Zoltán nem mond igazat akkor, amikor azt állítja, hogy neki a város fejlődéséhez szükséges kapcsolatai lennének a Fidesszel. Bagó Zoltán szembefordult a valaha volt pártjával, elárulta a bajtársait.”Helyette a jelenlegi polgármester támogatására bíztat:

Én mindenkit arra biztatok, hogy (…) támogassák Filvig Gézát! Filvig Géza képviseli Kalocsa város fejlődésének a programját, az ő munkássága, az ő tevékenysége segít abban, hogy az előttünk álló öt esztendőben is Kalocsa egy fejlődő város legyen! Aki a város fejlődésére akar szavazni, az kérem, szavazzon Filvig Gézára!”
„Szélhámos”

Kubatov Gábor pedig, aki a Fidesz pártigazgatójaként az egész párt egyik csúcsvezetője és az operatív munka első számú irányítója, szintén nem finomkodik a jellemzéssel:

A PÁRTIGAZGATÓ EGYSZERŰEN SZÉLHÁMOSNAK TITULÁLJA BAGÓ ZOLTÁNT.

Ha az a kérdés, hogy mit gondolok Bagó Zoltánról, én mindig egy szélhámosnak tartottam. Mindig több volt a saját egyén érdeke, mint a közösségért végzett munkája.Én kifejezetten óvnám a kalocsaiakat attól, hogy hogy az ő kezébe adják a várost.”Bagó Zoltán állítólagos fideszes kapcsolatait ő is cáfolta:

Mindig azt fogja mondani, hogy neki óriási kapcsolatai vannak a Fideszben, de ez szokásos szélhámos szöveg. Sosem volt így és most sem lesz így.”


Azoknak, akik elégedetlenek a Fidesz kormányzati tevékenységével, „protestszavazóként”, a pártpreferenciájuk kinyilvánítására legközelebb a 2026-os országgyűlési választásokon nyílik kiváló alkalom, most a város stabil kormányzására és fejlesztési lehetőségeinek kiaknázására a kialakult körülmények közt legalkalmasabb polgármester személyéről kell dönteniük a kalocsai 5. sz. EVK polgárainak.

Ám érzelmi alapon közelítve a kérdéshez, az – országos politikai értelemben – ellenzéki választók szemében a párt országos és európai szintű politikusainak elhatárolódó nyilatkozatai akár a szándékolttal ellentétes hatást is kiválthatnak, a szembenállás miatt szimpátiát keltve Bagó Zoltán iránt.
Nekik az utolsó mondatával üzen Kubatov Gábor:

Vigyázzanak a városukra!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>
2024. 07. 15., 11:58
Csütörtök óta tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, és a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK