2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Folytassa, ügyvezető!” – Loibl László dokumentumok közlésével borzolja közösségi profilján a polgármester és tábora kedélyét

Illés György Cinó  |  2018. 10. 17., 10:40

Már korábban is írtunk arról, hogy Loibl László, a Vagyonhasznosítási Kft. és a Parkgondozó Kft. volt ügyvezetője Facebookon indított bejegyzés-sorozatában ment neki dr. Bálint József polgármesternek. Előzőleg, még ügyvezetőként sajtótájékoztatót tartott azzal, hogy a cégeinek folyamatos veszteségeket okozó tényezők Bálint József rossz, megkérdőjelezhető döntéseiből fakadnak, amelyek végrehajtását a polgármester kikényszerítette a cégtől. Akkor Simon Zoltán vagy a polgármester, vagy az ügyvezető távozását követelte, mondván, hogy az állítások, ha igazak súlyos gyanú árnyát vetik a polgármesterre, ha viszont hamisak, akkor a rágalmazás miatt az ügyvezetőt kellene elküldeni. Akkor nem történt semmi, később azonban eltávolították Loibl Lászlót a cég éléről. Most mégis – vagy tán épp azért – folytatja a az ex-ügyvezető volt munkáltatója ellen a Facebook-háborút, dokumentumokkal igyekezve alátámasztani korábbi állításait.

Miután tavasszal nekibuzdult a volt ügyvezető a polgármester kipellengérezéséhez, amiről akkor mi is írtunk, pár hónapos szünet után már a nyár végén is kedveskedett egy posztjával Loibl László a polgármesternek, azt állítva, hogy miatta súlyos százezrekkel volt drágább a városnak az önkormányzat altinói útja, amikor polgármesterünk és képviselőink legújabb testvértelepülésünk, részben kalocsai mintára megrendezett paprikafesztiválján vettek részt.

„Út a döntőig”?

A mostani epizódban a volt ügyvezető visszautal arra az emlékezetes csörtére, amikor – még ügyvezetői minőségében – sajtótájékoztató párbajba keveredett Bálint József polgármesterrel, aminek kapcsán a képviselő-testület előtt Simon Zoltán tett föl kellemetlen kérdést dr. Bálint József polgármesternek.

A képviselő kritikájának forrása az volt, hogy az ügyvezetői nyilatkozat utalt bizonyos költségekre, amelyeket a polgármester utasítására viselt az általa vezetett Kft., noha ez nem lett volna feladata vagy kötelessége, és szintén polgármesteri utasításra bérfedezet nélkül alkalmaztak volna egy munkatársat, azon ígéret fejében, hogy majd az év folyamán, illetve a következő évi önkormányzati költségvetési támogatásban ellentételezi a város a cég emiatti veszteségét. Erre azonban Loibl szerint nem került sor, és azt állítja,részben ez vezetett később a társaság veszteségének folyamatos újratermelődéséhez.
Simon Zoltán szerint, ha az ügyvezető igazat mond, az a polgármester felelősségét veti föl, de az sem megengedhető, hogy a város cégének vezetője nagy nyilvánosság előtt ilyen súlyos váddal hamisan illeti Bálint Józsefet.


Forrás: KALOhírek


A KÉPVISELŐ KONKLÚZIÓJA AZ VOLT: A TÖRTÉNTEK UTÁN VAGY LOIBL LÁSZLÓNAK, VAGY BÁLINT JÓZSEFNEK MENNIE KELL.

Az a történet akkor annyiban maradt, ám, amint ismeretes, azóta egyik pozíciójából fölállt Loibl László, a másikból pedig fölmentették az ügyvezetőt, aki korábban egy darabig egyidejűleg is vezette a város két cégét, a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-t, illetve a Parkgondozó Kft.-t.

Újabb szünet következett az egykori alpolgármester Loibl és valahai jegyzője, Bálint József – ma Kalocsa város polgármestere – üde diskurzusában, majd a volt ügyvezető a Facebook-oldalán látott hozzá a polgármester módszeres kikezdéséhez.

MOST LOIBL LÁSZLÓ AZZAL VETTE FÖL ÚJRA A FONALAT, HOGY FORMAILAG HITELESNEK TŰNŐ DOKUMENTUMOK KÖZREADÁSÁVAL IGYEKSZIK BIZONYÍTANI: Ő ANNAK IDEJÉN, A SIMON ZOLTÁN ÁLTAL KIFOGÁSOLT ESETNÉL IGAZATMONDOTT.

A közölt másolatok az ő, még ügyvezetőként a polgármesterhez írott levelének kópiái, amelyeket címzettjük 2016. február 15-én kapott kézhez.

Az igazmondó

A levelekből az derül ki, hogy annak idején valóban azzal az indoklással, azokra a döntésekre és kötelezettségekre hivatkozva kért a cég számára többlettámogatást az önkormányzattól, amelyekre a nyilvánosság előtt is hivatkozott.

Az egyik dokumentum említi azokat az állítólag a polgármester által fenntartani rendelt szerződéseket is, amelyek összességében sokmillió forintjába kerültek a városnak, pontosabban a cégnek, mert a volt ügyvezető által közöltek szerint az önkormányzat ezekre a szerződéses kötelezettségein túlmutató feladatokra többletforrást nem adott.

A FEDEZET NÉLKÜLI KÖLTSÉGGEL JÁRÓ SZERZŐDÉSEK KÖZT SZEREPEL A PERSON KFT.-VEL ÉS A FIT KFT.-VEL KÖTÖTT KONTRAKTUS, VALAMINT EGY TÖBB HÓNAPOS ÜGYVÉDI MEGBÍZÁSI DÍJ IS.

A két cég közül az utóbbi egy bajai illetőségű informatikai vállalkozás, míg az előbbiről már portálunkon is olvashattak.

SZAVAZÁS


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés