2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

430 ezer forint adományból 76 gyermek és családja arcára varázsolt mosolyt a Mosolygömb – Bensőséges, meghitt ajándékosztó ünnepség a városházán

Zsiga Ferenc  |  2022. 12. 22., 08:37

Kalocsán a városháza dísztermében december 21-én, 16 órakor vette kezdetét a hagyományos Mosolygömb ajándékosztó ünnepség. A bölcsődéből, óvodákból az eseményre igyekvő gyerekek ha rövid időre is, megálltak a Sétálóutcában felállított, szépen feldíszített és kivilágított város karácsonyfájánál, rácsodálkoztak az adventi koszorúra, voltak, akiket a szüleik csak könyörgés árán tudtak lecsalogatni a Vagyonhasznosítási Kft. munkatársai által készített kisvonatról. Azért az ünnepség kezdetére zsúfolásig megtelt a díszterem, a gyerekek és szüleik között az ajándékozottakra javaslatot tevő óvónők is helyet foglaltak, mígnem dr. Látó Anita aljegyző, a Mosolygömb akció főszervezője köszöntő szavaira a nyüzsgő - zsibongó gyerekhad is elcsendesedett. A Mosolygömbbe idén 430 ezer forint gyűlt össze, így a szervezők 76 gyermek és családtagjai arcára tudtak mosolyt varázsolni, számukra boldog perceket szerezni. A meglepetés ajándékok kiosztása előtt Papp Róbert (gitár, ének) és fia, Papp Zalán (dob) karácsonyi dalokat adott elő.

A vendégeket a főszervező, dr. Látó Anita aljegyző köszöntötte, majd elmondta:

Az akcióban idén 21 különböző helyszín fogadta örökbe a Mosolygömböt, és minden adventi vasárnap a Sétálóutcában gyűjtötték az adományokat. Külön köszöntet érdemelnek az adventi vasárnapok fő támogatói, hiszen minden alapanyag, kellék, mind a négy hétvégén felajánlásokból gyűlt össze. Nekik köszönhetően számos jó szándékú embert tudtak megvendégelni az önkormányzat önkéntesei a gyertyagyújtások alkalmával forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel. Az adventi vasárnap támogatói: Berger-Vin Kft., Karamell-Kenyér Kft., Kalodrink Italdiszkont, Bortéka, Kalo-Profi Kft.(Piac téri műanyag bolt), Country Foodland Kft., Bio-Drog Berta Kft., Kákonyi István és Balogi József képviselők.”

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A folytatásban az aljegyző aláhúzta:

Köszönetet jár továbbá a helyi vállalkozásoknak, kiemelten a TARR Kft.-nek, a Turbo Truck Kft-nek és a CNC Nagy Hungary Kft.-nek, akik a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány számlájára összesen 75 ezer forintot utaltak. Óriási köszönet jár továbbá a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány vezetőjének, Temesváriné Bánfalvi Tímeának, valamint a Kalocsa Város Óvodái és Bölcsődéje Intézmény vezetőjének, Katus Györgynének a háttérben végzett segítségükért, a Kalocsai Közétkeztetési Intézménynek, illetve Kalocsa Város Képviselő-testülete Szociális Bizottsága tagjainak és a hivatal dolgozóinak, akik végig kísérték a Mosolygömb útját és szorgos angyalkákként ott segítettek, ahol épp szükség volt rájuk; zsíros kenyeret kentek, ajándékok után jártak, vagy csomagoltak. Köszönet jár a Korona Rádió munkatársainak is, akik egyengették a Mosolygömb útját egy teljes hónapon át és pillanatok alatt befogadót találtak a közel négy hét minden napjára! Hálásan köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon részt vett a gyűjtésben és így ismét sikeresen zárhattuk városunk karácsonyi jótékonysági gyűjtését!"– zárta szavait dr. Látó Anita.

A folytatásban Dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte a gyerekeket és családtagjaikat, megköszönte dr. Látó Anita és a szervezők áldozatos munkáját, a támogatók önzetlen felajánlásait, majd a város díszpolgára, Papp Róbert (gitár, ének), és fia, Papp Zalán (dob) karácsonyi dalokat adott elő.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A műsorszámot követően érkezett el a pillanat, amikor dr. Filvig Géza polgármester és az óvodáskorú, nagycsoportos kislánya, Adél segítségével a gyerekeknek és szüleiknek személyesen átadta az ajándékokat. Sajnos különösen a bölcsődések közül sokan megbetegedtek, így az ő ajándékaikat vagy a szüleik, vagy továbbításra az intézmény dolgozói vették át.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A Mosolygömb ünnepség végén a szervezők mindenkinek áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívántak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK