2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Minden korábbinál sokszínűbb adventi és karácsonyi programok Kalocsán – Korcsolyapálya, egykori rock zenekarok koncertje, további 31 szívet-lelket melengető műsor

Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 18., 08:30

Talán az év leginkább várakozással teli időszaka advent: lázas készülődés a karácsonyi ünnepekre, meghitt pillanatok a családunk körében, miközben vágyunk arra is, hogy a karácsonyvárás napjait nagyobb társaságban éljük meg. Mint a Kalocsai Innovációs és Kulturális Központ (KIK) november 17-én, szerdán az adventi és a karácsonyi programokról szóló sajtótájékoztatóján megtudtuk: Kalocsán az „Ünnep a várakozás jegyében” szlogennel jellemzett időszakban minden korábbinál sokszínűbb és egyedibb adventi és karácsonyi programok közül választhatunk. Az ünnepvárást és magát az ünnepet tíz helyszínen összesen 33 műsor, koncert, attrakció teszi emlékezetessé, természetesen az adott napon érvényes járványügyi követelményeknek megfelelően. A bemutatott műsorfolyam és az előkészületek alapján nincs kétségünk afelől, hogy az ünnepi események sokak örömére - a város meglepetésekkel teli díszkivilágításának is köszönhetően -„látványosan” életre kelnek. Nagyon tartalmas a program, így hosszabb, később is hasznosuló ismertetésre készüljön!

A sajtótájékoztatón Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Kulturális Nonprofit Társaság (KIK) igazgatója elsőként dr. Filvig Géza polgármestert, György Tamást, az EMIKA Elektromechanikai Zrt. ügyvezetőjét, Dr. Jéri Tamást, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. igazgatóját, Dr. Grabarits Istvánt, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) elnökét, és a sajtó munkatársait köszöntötte.

Zsikó Zoltán a sajtótájékoztató megnyitására dr. Filvig Gézát kérte fel. A polgármester elöljáróban emlékeztetett:

Adventre készülünk, az Úr eljövetelére, amely a keresztényeknek és a családoknak is a legnagyobb ünnepe. Nagyon nehéz volt a 2021. év, a sajtótájékoztatón most is maszkban ülünk, de a december hónapnak ennek ellenére arról kell szólnia: ez a legnagyobb ünnepünk. A városban is figyeljünk egymásra, lelkiekben is hangolódjunk az ünnepre, amelyhez az önkormányzat is hozzájárul. A karácsonyra hangolódás jegyében jelenik meg a városban a díszkivilágítás, amely a Vagyonhasznosító Kft-nek köszönhetően már tavaly is szintet lépett, és most újabb meglepetéseket tartogat. Miközben külsőségeiben is szépül a város, a KIK és a társszervezők jóvoltából a kulturális programok széles és gazdag kínálata jelenik meg, a minőségi szórakozás jegyében. Ide tartva egy pillanatra bevillant az a kép, amikor 2019. negyedik adventi vasárnapján a Színházban Oláh Gábor rapper adott elő egy kiváló produkciót. Kedvelem a műfajt, az előadót is, de a műsor nem az advent hangulatát tükrözte. Örülök annak, hogy most az ünnephez méltó programokat tudunk biztosítani a kalocsaiaknak!"Nem szeretném megkerülni, hogy jelenleg a város főtere építési terület, és december 31-ig biztosan az is marad, ezért most a Szentháromság téten nem tudunk programokat szervezni, azoknak döntően a Sétálóutca ad majd helyet.

Újdonságként pedig egy műjégpályát alakítunk ki, amiért nagyon nagy köszönet illeti a szponzort, az EMIKA Zrt-t. A pálya a KIK-nek, a Könyvtárnak, a Városi Televíziónak és a Zeneiskolának is helyet adó épületegyüttes udvarán lesz felállítva.” mondta a polgármester,aki a későbbiekben arról is beszélt:

Immár világosan látszik, hogy a koronavírus még jó ideig velünk lesz. Erre kell berendezkedni, de azért az élet nem állhat meg! A szervezők az egyes rendezvényeken az aktuálisan hatályban lévő járványügyi szabályokat tartatják majd be, ugyanakkor az önkormányzat a Kormány által elrendelt járványügyi és biztonsági intézkedéseket helyben nem fogja tovább szigorítani. Egyébiránt a programok nagy része szabadtérben lesz."


Forrás: KALOhírek


Dr. Filvig Géza az ünnephez kapcsolódó fontos bejelentéseket is tett:

Természetesen az ünnephez közeledve a rászoruló családokkal is foglalkoznunk kell. Az önkormányzatunk szociálisan érzékeny, ezért lehetőségeihez mérten idén is biztosítja a szociális tűzifát, valamennyi jogosult család részére. Azt kértem, hogy ezt még lehetőleg karácsony előtt kapják meg az érintettek. A Mosolygömböt is újra útjára indítjuk, amiből a rászoruló családok gyermekeinek vásárolunk ajándékot. A 65 év feletti kalocsaiakhoz is még az ünnepek előtt megérkezik az ötezer forint karácsonyi támogatás. Öröm számomra, hogy az idén ötéves Kalocsa Jövőjéért Egyesület - amelynek én is tagja vagyok - azon dolgozik, hogy hogyan tudna az itt élőknek még több segítséget nyújtani, így most az adventi programok egy jelentős részének a költségét is vállalja a KJE. Ha mindenki a városért dolgozik, akkor együtt komoly eredményeket tudunk elérni! Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárul ahhoz, hogy a kalocsai emberek minél méltóbban, minél minőségibb szórakozással tudjanak az ünnepre készülni, és majd a karácsonyt megélni.”– zárta gondolatait dr. Filvig Géza.

Zsikó Zoltán bejelentette:

Az idei advent egyik nagy, új attrakciója a műjégpálya lesz, ami nem jöhetett volna létre az EMIKA Zrt., és ügyvezetője, György Tamás úr nélkül, aki a kezdeményezés mellé állt. Ezt ezúton is köszönjük. Emellett nem csak a korcsolyapályát köszönhetjük az EMIKA Zrt-nek, hanem annak ünnepi díszkivilágítását is.”


Forrás: KALOhírek


György Tamás, az EMIKA Zrt. ügyvezetője Zsikó Zoltán felkérésének eleget téve elmondta:

A korcsolyapálya felállításának és kivilágításának finanszírozásával szeretnénk útjára indítani, hogy a helyi cégek részt vegyenek a város ilyen irányú életében. Nemcsak az üzleti élet fontos, hanem az is, hogy akik Kalocsán élnek, dolgoznak, azok hosszútávon számíthassanak az itt lévő, vagy itt megtelepülő cégekre. Annyit itt is szeretnénk elmondani: az EMIKA Zrt. történetének legnagyobb beruházás-sorozata előtt áll, amit Kalocsán fog megvalósítani. A jelenlegi, gazdaságilag nehéz helyzetben fontos, hogy a dolgozók érezzék a biztonságot."


Az ügyvezetőnek a fejlesztéssel kapcsolatban elmondott további bejelentéseivel külön cikkben foglalkozunk. (-A szerk.)

György Tamás a fejlesztésekről szóló kitérő után hangsúlyozta:

Számunkra is jó érzés, hogy segíteni tudjuk a várost, az ilyen kezdeményezéseket. Az EMIKA lehetőségeihez mérten vállalta a korcsolyapálya felállítását és működtetését, amibe a díszkivilágítás is bele tartozik. Ezen túl szeretném azt is bejelenteni, hogy ötezer darab fényforrást adunk át a városnak és a városi szervezeteknek, hogy juttassák el a rászorulók részére. Bízunk abban, hogy kellemes, nyugodt ünnepek lesznek, és ezzel a támogatással szeretnénk megköszönni az önkormányzatnak, a városban élőknek a munkáját, hiszen a dolgozóink 80 százaléka kalocsai.” Ezt követően az ügyvezető jelképesen egy kis kosár világítóeszközt adott át a polgármesternek, amely az ötezer darabos adományt jelképezte.


Forrás: KALOhírek


A polgármester az ajándék átvételét követően elmondta: a világítóeszközök szétosztását az önkormányzat szociális bizottság koordinálja.

Zsikó Zoltán még egyszer megköszönte az EMIKA Zrt. támogatását, majd hozzászólásra Dr. Grabarits Istvánt kérte fel.


Forrás: KALOhírek


A Kalocsa Jövőjéért Egyesület elnöke beszédében rámutatott:

A KJE öt éve szervez a város gyermekei és felnőtt lakosai számára programokat. Az egyesület vezetése úgy döntött, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumától elnyert pályázati forrásból a városi adventi programsorozatát is színesíti, igényes, különleges fellépőkkel. Remélem, örömmel fogadják majd egyesületünk igyekezetét, és együtt várjuk, kicsik és nagyok a közelgő ünnepeket. Ilyen remek programsorozat keretében, amit az Innovációs Központ szervezett." Zsikó Zoltán a továbbiakban Dr. Jéri Tamást kérte fel, hogy a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. által végzett feladatokat ismertesse. Mint fogalmazott, e tekintetben a Vagyonhasznosítási Kft. vállát nem kisebb teher nyomja, mint a KIK-ét.


Forrás: KALOhírek


Dr. Jéri Tamás elmondta:

„Amikor átgondoltam, hogy az adventi időszakban mit is teszünk, akkor arra jutottam, hogy kettős szerepet töltünk be a város életében: mind a főszervező, az Innovációs Központ, mind a támogatók igényeit próbáljuk minél magasabb színvonalon kielégíteni, hiszen egyfajta összekötő kapocs vagyunk a főszervező és a támogató szervezetek között. A résztvevők tőlünk kérik a területek biztosítását, és minden egyéb létrehozását, ami a programok megvalósításához szükséges.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, igyekszünk helyt állni, hogy ezek a programok mindenki megelégedésére tudjanak megvalósulni.  Emellett másik fő feladatunk, hogy a várost legalább a tavalyi pompájához hasonló díszbe öltöztessük. Akinek az elmúlt évben volt alkalma szemügyre venni, hogy milyen attrakciókat hoztunk a városba, annak idén is hasonló érzésekben lesz része.” Ennek több eleme van: egyrészt folyamatban van a város fenyőfájának kiválasztása, amire már kaptunk ajánlatokat, de szeretném kérni a tisztelt lakosságot, ha valakinek szándékában áll a saját fáját a város leendő karácsonyfájának felajánlani, akkor ezt örömmel fogadjuk, hiszen abból a Sétálóutca egyik dísze lehet.
Folyamatban vannak a fények beüzemelésével kapcsolatos munkálatok. Aki jár-kel a városban, az láthatja, hogy ilyenkor nagy tempót kell diktálnunk, hogy minden helyszínre odaérjünk és minden helyszínen megfelelő fényben ússzon a város.

Folyamatban van a dekorációs elemek kihelyezése, amelyek legalább annyira fontosak, mint a fények, hiszen ezek teszik ünnepélyesebbé a környezetünket. Itt szeretném elmondani, hogy meglepetésekre is készülünk az idei évben. Egy meglepetés akkor igazi, ha rácsodálkozással jár, így mindenkinek egy kellemes séta mellett kívánom, hogy rá tudjon csodálkozni azokra az elemekre, amelyeket idén fogunk megvalósítani. Azt gondolom, nagyon kellemes, lelket melengető dekorációk is lesznek.” A tavalyi évben kiváló partnerség működött a város és a lakosság között. Ez alatt a város dekorációinak megőrzését és megóvását értem.

Innen is azt szeretném kérni, hogy együtt vigyázzunk az értékeinkre, együtt vigyázzunk a dekorációs elemekre, hisz az a cél, hogy a jövőben is ezek kikerülhessenek ki, és látványosságot keltsenek a város lakói részére. Az aktuális munkálataink között említhetem azokat is, amelyeket természetesen nem befolyásolhat az adventi készülődés: készülünk a szociális tűzifa biztosítására, kiszállítására, és a falevelek összegyűjtésére is nagy erőket mozgósítunk. El szeretném mondani, hogy novemberben 15-től elrendeltem a jégmentesítéssel kapcsolatos készenlétet, ha olyan időjárási viszonyok lennének, amelyek ezt indokolnák, munkatársaim  akár már hajnalban vagy éjjel biztosítják, hogy a lakosság közlekedni tudjon. Továbbá a téliesítés is folyamatban van azon a néhány helyen, ahol erre még szükség van.”– zárta beszédét Dr. Jéri Tamás.

A sajtójékoztató további részében Zsikó Zoltán időrendbe szedve az ünnepi programot ismertette, amelyre az egyes események előtt még részleteiben is visszatérünk majd.

Az igazgató elmondta:

A programsorozat november 25-én, csütörtökön a korcsolyapálya ünnepélyes átadásával indul és az idei évben december 19-én, vasárnap, a 4. adventi gyertyagyújtással zárul. Valójában azonban 2022.január 1-jén, szombaton este az Újévi Operettgálával ér véget.

Fontos tudnivaló, hogy

a korcsolyapálya egészen 2022. január 26-ig üzemel!


Mint elhangzott: a szervezőket az ünnepkör programjainak összeállítása során az vezérelte, hogy méltón ünnepelhessük az adventi ünnepkört és jó programokon keresztül adjanak lehetőséget a lakosság valamennyi korosztályának a tartalmas és színvonalas időtöltésre

Már ebben az évben is szerették volna a Szentháromság térre, mint a város szakrális szívébe vinni a programokat, de ezen elképzelés csak 2022 karácsonyára tud megvalósulni, amire már most készülnek.

Maradt tehát ez elmúlt évek megszokott helyszíne, a Sétálóutca, ide kellett szinte valamennyi programot szervezni.

Az Advent Kalocsán programsorozat fő attrakciói a következők:

EMIKA Korcsolyapálya a volt Nagyszeminárium udvarán. A megnyitó november 25 én, csütörtökön lesz.

Az EMIKA, mint névadó szponzor jóvoltából a használat a teljes működési idő alatt ingyenes, 80 pár kölcsönözhető korcsolya áll rendelkezésre. Örömmel fogadnak kinőtt vagy nem használt, de jó állapotú korcsolyákat, főleg kisgyermek méretekben.

Az iskolák és óvodák vezetőivel jól sikerült megbeszélést folytattak a koripálya oktatási időben való használatáról, velük folyamatos a kapcsolat, a pályabeosztást foglalási rendszeren keresztül működtetik.

A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK)munkájának segítése is a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. feladata. Elkezdték a Diák Önkormányzattal és a Diák Polgármesterrel, Papp Csengével a közös munkát, amelynek első eleme a koripálya népszerűsítése.

A fiatalok ki is találtak egy jó programot, a Koridiszkót, amit 4 szombaton keresztül kipróbálnak, és amennyiben elnyeri a közönség tetszését, további szombatokon is megtartják.

A gyerekek minden pénteken valamilyen gyermekprogramon vehetnek részt.

Minden szombaton a Piactéren zenés produkcióval szórakoztatják a vásárló nagyközönséget.

Minden adventi vasárnap 17.00-kor kezdődik a Gyertyagyújtás a Sétálóutcában, az adventi koszorúnál, ünnepi műsorral, a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.

December 5 – 12 – 19 – 26-án Orgona és kórus hangversenyek lesznek, 16:00 kezdettel a főszékesegyházban, ahonnan a résztvevők át tudnak érni a Sétáló utcai gyertyagyújtásra.

Helyszínek:
Sportcsarnok, Nagytemplom, Zárdatemplom, Nagyszeminárium, Kamara terem, Könyvtár, Sétálóutca, 48-asok tere, Színház, Piactér, összesen 10 helyszín!

10 helyszínen, 33 produkció

A második nagy kiemelt attrakció a Rocktóber nevet viselő nagyszabású rock koncert, amely a Sportcsarnokban november 26 án, pénteken 17:00 - 02:00 –ig kerül megrendezésre.

Mint elhangzott, nem tévesztették el a hónapot, csak leporolták az egykoron népszerű kalocsai programot, amely ezt a nevet viselte, és nagy népszerűségnek örvendett. Most is azt remélik, hogy egy jól sikerült koncerttel feléleszthetik és minden évben megrendezhetik a nevéből adódóan minden év októberében tartandó Rocktóbert.

6 kalocsai rockbanda lép először a színpadra, majd őket követi a Leander Kills, Leander kalocsai kötődése mindenki számára világos és a remélhetően szívesen fogadják, hogy itthon is láthatják majd a színpadon.

A Leander Kills után az ikonikus bajai BadTimes zenekar közreműködésével szeretnék egy nagy buliba átvinni a koncertet.

A harmadik nagy rendezvény egyben egy TOP-os pályázat lezárása is, amelynek keretében kapott a Sportcsarnok egy olyan szőnyeget 6 millió forint értékben, amely lehetővé teszi a Sportcsarnok többfunkciós használatát mind a zenei, színházi, mind iskolai, vagy egyesületi rendezvények helyszínéül.

Ez a program 2 helyszínen és két időpontban, 2021.november 27-én a Sportcsarnokban és december 17-én a 48-asok terén valósul meg, Hagyományőrzés címmel.                                              
A névnek megfelelően a kalocsai hagyományok őrzésével, ápolásával és művelésével aktívan foglalkozó csoportok, egyesületek, zenekarok lesznek a főszereplők, a meghívott vendég előadókkal karöltve, kézműves foglalkozások kíséretében.

A negyedik kiemelt programsor a Kalocsai Színházban valósul meg.
Mindenki kiéhezett már színházi produkciókra, nekik szeretnék kínálni azt a 4 darabból álló sorozatot, amelynek 2 eleme is ingyenes az állami támogatási rendszer és a Kalocsa Jövőjéért Egyesületnek köszönhetően.

A 4 előadás: Kövek a zsebben, Mesék a csárdáskirálynőről, Diótörő, Újévi Operettgála.

Természetesen nem maradhat ki a december 6-ai ünneplés sem, amikor a Mikulás érkezését várhatják a gyerekek, színvonalas előadások mellett a Kalocsai Színházban, amelyben még gyermekfoglalkozások is lesznek.

Mint Zsikó Zoltán hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy ennyi programot nem tudtak volna megszervezni, ha nincsenek az államilag támogatott produkciók és nincs az EMIKA, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület felajánlása, mely utóbbi a Rocktóber és a gyermekprogramok nagyobb részének finanszírozását vállalta.

Zsikó Zoltán aláhúzta:

Külön köszönet az EMIKA Electromechanikai Zrt-nek, amely a város gazdasági életében, a hazai és nemzetközi piacokon betöltött szeréhez méltóan a város mellé állt és a segítségével, mint névadó szponzor megvalósíthatták, hogy a korcsolyapályát minden kalocsai és környékbeli két hónapig ingyen használhassa. Nagyon nagy köszönet mindannyiunk nevében e nemes felajánlásért a cégnek, és György Tamás úrnak! De a jégpályán túl az EMIKA további felajánlást is tett! Megfinanszírozta a Korcsolyapálya díszvilágítását és a Kalocsa fenyőfájának méltó fénybe való öltöztetését is. A valóságban is fényt visz a programok helyszínére.” Az is elhangzott:

Szeretnék még szólni az Advent Kalocsán programfüzetről is.

7000 példányban jelenik meg, és valamennyi kalocsai háztartásba igyekszünk eljuttatni.
A füzetben az érdeklődők témánkként és dátumként is rá tudnak keresni az adventi időszak programjaira.
Tematikus oldalak:
Adventi gyertyagyújtások
Rocktóber
EMIKA Koripálya és Kori-Disco
Könyvtári programok
Gyermekprogramok
Színházi programok
Eseménynaptár naptári napokra bontva.

November 25., csütörtök
Emika Koripálya átadó

November 26., péntek
Rocktóber
17:00 - 02:00            Sportcsarnok

Bíró Eszter adventi családi koncertje
16:00 - 17:00       Kalocsai Színház

November 27., szombat
Liszt Ferenc AMI énekeseinek adventi műsora
09:00                        Búzapiac tér

Hagyományőrző program
09:00 - 15:00            Sportcsarnok

Tarsoly Zenekar
18:00                        Sportcsarnok

Kori Disco
20:00 - 24:00        Korcsolyapálya

November 28., vasárnap
Adventi gyertyagyújtás, Daniel Speer Brass koncert.

A gyertyát meggyújtja: Gera-Csontos Hajnalka lelkész, Kalocsai Református Egyház-község képviselője, Simon Zoltán alpolgármester
17:00 -                         Sétálóutca

December 3., péntek
Kolompos együttes: Kolompos mulatság
17:00                   Kalocsai Színház

December 4., szombat
Symply The Brass Quintett
09:00-20:00                Búzapiac tér

Kori diszkó
20:00-24:00           Korcsolyapálya

December 5., vasárnap
Leányfalusi Vilmos és a kalocsai Főszékesegyházi Énekkar adventi koncertje
16:00            Nagyboldogasszony Főszékesegyház

Adventi gyertyagyújtás Kalocsa Kamarakórus koncertje

A gyertyát meggyújtja: Bálint Miklós Magyar Pünkösdi Egyház, Kalocsai Gyülekezet képviselője, Kákonyi Instván képviselő
17:00                            Sétálóutca

December 6., hétfő
Várjuk együtt a Mikulást

Tücsökszabi - Mikulásváró Koncert

Tábortűz zenekar: Mikulás Meseországban,  Fanti bohóc
17:00-19:00          Kalocsai Színház

December 10., hétfő
Farkasházi Réka és a Tintanyúl
17:00                       Kalocsai Színház

December 11., szombat
Symply The Brass Quintett
9:00                          Búzapiac tér

Hagyományőrző program
13:00 - 20:00
Negyvennyolcasok tere

Kalocsa Kamarakórus
13:00 - 20:00            Kamarakórus

Kori Disco
20:00 - 24:00        Korcsolyapálya

December 12., vasárnap
Leányfalusi Vilmos és a kalocsai Főszékesegyházi Énekkar adventi koncertje
16:00 -          Nagyboldogasszony Főszékesegyház

Adventi gyertyagyújtás
Szent Efrém Férfikar műsora
A gyertyát meggyújtja: Selmeczi Géza lelkész az evangélikus egyház képviseletében
Pécsi Vivien képviselő

December 17., péntek
Jánosi András koncertje
16:30             Nagyboldogasszony Főszékesegyház
Kiskalász zenekar - Itt van a szép karácsony gyerekkoncert
17:00                       Kalocsai Színház

December 18., szombat
Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola énekeseinek adventi műsora
09:00                          Búzapiac tér

Karácsonyi templomi koncert: Kalocsai Fúvószenekar és Kalocsa Kamarakórus
18:00 mise után     Zárdatemplom

December 19.,vasárnap
Leányfalusi Vilmos és a kalocsai Főszékesegyházi Énekkar adventi koncertje
16:00             Nagyboldogasszony Főszékesegyház

Adventi gyertyagyújtás
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének tanszék hallgatóinak Karácsonyi dallamok, hangulatok című előadása.
A gyertyát meggyújtja: dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere és dr. Mészáros István prépost–kanonok, templom igazgató

December 20., hétfő
Nektár Színház: Diótörő
11:00; 17:00            Kalocsai Színház

Piros Rózsa Táncegyüttes Karácsonyi ének c. előadása
18:00 - 20:00     Kalocsai Színház

December 25., szombat
Leányfalusi Vilmos és a kalocsai Főszékesegyházi Énekkar adventi koncertje
16:00           Nagyboldogasszony  Főszékesegyház

Január 1., szombat
Újévi Operett Gála
19:00                  Kalocsai Színház

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK