2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ötödször tartott motoros családi napot a Blue Knights MC a reptéren – Már önállóan bejegyzett szervezet a kalocsai klub

Illés György Cinó  |  2019. 05. 14., 17:15

Május 11-én, szombaton ragyogó jó időben tartották meg a kalocsai reptéren a Kék Lovagok idei motoros családi napját, amelynek programját ügyességi verseny és kalandtúra is színesítette, és nagy gondot fordítottak az utánpótlás-nevelésre is. Idén először „saját jogon” szervezte meg a rendezvényt a korábban a Blue Knights MC debreceni szervezetének társzervezeteként működő, de immár önállóan is bejegyzett kalocsai csoport.

Vékonyka fátyolfelhő borította az eget – a hártyavékony felhőt alkotó jégkristályok még egy hatalmas naphalót is az égre rajzoltak extra látványosságként, amiről Napi Gyors cikkünkben már írtunk –, így szinte zavartalan napsütés és igazi, motorozásra termett időjárás kísérte a kalocsai reptéren tartott programot.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

A rendezvényről a főbb tudnivalókat Eperjesi György bv. százados szervező osztotta meg a KALOhírekkel:

A fenti videóban emlegetett kalandtúra résztvevői párosával indultak el a különböző állomásokon más-más feladatot tartogató próbatételre, amelyhez egy menetlevelet kaptak, és a mellé rövid tájékoztatást:

A motorsportért rajongó rendvédelmi dolgozókat tömörítő, nemzetközi motoros klub, a Blue Knights MC (azaz Kék Lovagok Motoros Klub) rendezvénye annak ellenére is sok érdeklődőt csalogatott ki a reptérre, hogy egyidejűleg az Érsekkertben a hasonló érdeklődési körű közönséget megszólító, parádés veterán jármű- és fegyverkiállítást is tartottak.

A reptér egyik gurulópályáján kialakított alkalmi pakoló megtelt a motorokkal, de természetesen sokan érkeztek autóval is a helyszínre, ahol – családi napról lévén szó – a legkisebbeknek is alkalomhoz illő szórakozási lehetőséget biztosított a szervezőség.

A reptéren a nagy felületű felszállópálya remek helyszínt nyújtott a bójákkal kijelölt akadálypályán folyó motoros ügyességi erőpróbának:

Jó, hogy ilyen gazdag programkínálat állt a kalocsaiak rendelkezésére, hiszen a Paksi-közben is épp aznap délután tartottak családi napot a „Történelmi múlt, cselekvő jelen” című pályázat keretében, de azért azt reméljük, hogy jövőre legalább a veterán motorosok és a Kék Lovagok egyeztetik majd eseménynaptárukat, hogy az autó-motor sport szerelmeseinek ne kelljen választaniuk a két rangos rendezvény közül.

Egyszóval: Jövőre veletek, ugyanitt!

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK