2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tavaly Gerjenben, idén Kalocsán – Családi sportnapra hív a 25 éves TEIT

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. június 03., szombat 09:30
Tavaly Gerjenben, idén Kalocsán – Családi sportnapra hív a 25 éves TEIT

Június első szombatjára nem érdemes városon kívülre programot tervezni – délelőtt fél 10-től késő délutánig ugyanis az egész családot várja az Érsekkert, benne a negyed évszázados fennállását ünneplő Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás sportnapjával.

Tavaly Gerjenben rendezték meg a kicsik és nagyok szórakoztatására egyaránt odafigyelő eseményt, amelynek hatalmas sikere volt. Nem csak azért, mert remek alkalmat teremtett, hogy egy játékos, kötetlen együttlét formájában összehozta a szomszédos tagtelepüléseket, hanem a „külsős” szemlélők és résztvevők számára is tartalmas szórakozási lehetőséget teremtett. Nem lesz ez másképp most szombaton Kalocsán sem, ahol másodszor rendezik meg az eseményt.

A hivatalos megnyitót követően párhuzamosan folynak az események. Elstartol ugyanis a főzőverseny, amellyel egy időben a szabadtéri színpadon egymás után mutatják be kultúrájukat és hagyományaikat a vendégtelepüléseik. Mindezek előtt a legkorábban érkezőket a mindig mosolygós Bodnár Erika fitness-tréner mozgatja meg és pörgeti rá az eseményekre.

A színpadon elsőként Foktő, majd Uszód, aztán Dunaszentbenedek, és Tengelic, Paks, majd Kalocsa képviselete lép fel, miközben az Érsekkert másik szegletében készülnek a főzőversenyre összeállított fogások, a gyermekek pedig különféle ügyességi versenyeken vehetnek részt.

A tavaly nyáron tartott I. TEIT-nap mintegy 1500 főt mozgatott meg
Forrás: KALOhírek archív

A sportnap igazi színfoltjának ígérkezik egy kísérőrendezvény is, amelynek java bár a programhelyszínen kívül zajlik, mégis az „Ériben” fog kiteljesedni. Ezen a napon

érinti ugyanis Kalocsát a győri ifjúsági olimpia országos fáklya futása.

A lángot a város határában fogadják, illetve veszik majd át az érkezőktől helyi élsportolóink, akik az 51-es út mentén, a főutcán, majd az Asztrik téren át végigviszik a városon azt, a végállomás pedig a TEIT nap helyszíne lesz.

A programot délután három órás kezdéssel a Country Road Együttes koncertje zárja.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés