2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Tavaly Gerjenben, idén Kalocsán – Családi sportnapra hív a 25 éves TEIT

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. június 03., szombat 09:30
Tavaly Gerjenben, idén Kalocsán – Családi sportnapra hív a 25 éves TEIT

Június első szombatjára nem érdemes városon kívülre programot tervezni – délelőtt fél 10-től késő délutánig ugyanis az egész családot várja az Érsekkert, benne a negyed évszázados fennállását ünneplő Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás sportnapjával.

Tavaly Gerjenben rendezték meg a kicsik és nagyok szórakoztatására egyaránt odafigyelő eseményt, amelynek hatalmas sikere volt. Nem csak azért, mert remek alkalmat teremtett, hogy egy játékos, kötetlen együttlét formájában összehozta a szomszédos tagtelepüléseket, hanem a „külsős” szemlélők és résztvevők számára is tartalmas szórakozási lehetőséget teremtett. Nem lesz ez másképp most szombaton Kalocsán sem, ahol másodszor rendezik meg az eseményt.

A hivatalos megnyitót követően párhuzamosan folynak az események. Elstartol ugyanis a főzőverseny, amellyel egy időben a szabadtéri színpadon egymás után mutatják be kultúrájukat és hagyományaikat a vendégtelepüléseik. Mindezek előtt a legkorábban érkezőket a mindig mosolygós Bodnár Erika fitness-tréner mozgatja meg és pörgeti rá az eseményekre.

A színpadon elsőként Foktő, majd Uszód, aztán Dunaszentbenedek, és Tengelic, Paks, majd Kalocsa képviselete lép fel, miközben az Érsekkert másik szegletében készülnek a főzőversenyre összeállított fogások, a gyermekek pedig különféle ügyességi versenyeken vehetnek részt.

A tavaly nyáron tartott I. TEIT-nap mintegy 1500 főt mozgatott meg
Forrás: KALOhírek archív

A sportnap igazi színfoltjának ígérkezik egy kísérőrendezvény is, amelynek java bár a programhelyszínen kívül zajlik, mégis az „Ériben” fog kiteljesedni. Ezen a napon

érinti ugyanis Kalocsát a győri ifjúsági olimpia országos fáklya futása.

A lángot a város határában fogadják, illetve veszik majd át az érkezőktől helyi élsportolóink, akik az 51-es út mentén, a főutcán, majd az Asztrik téren át végigviszik a városon azt, a végállomás pedig a TEIT nap helyszíne lesz.

A programot délután három órás kezdéssel a Country Road Együttes koncertje zárja.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK