2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai szó és kép” volt, van, lesz - Alkotók jelentkezését várják a hatodszor megjelenő antológiás kötetbe

2019. 06. 08., 12:25

Egy korszak lezárult, és kezdődhet egy újabb, amiről még nem tudni, hogy meddig fog tartani. Ezzel a felütéssel vezette fel Balogh Csaba Zoltán, a „Kalocsai szó és kép” antológiás kötet szerkesztő bizottságának tagja, hogy az idén ismét pályázatot hirdettek, és várják a helyi kötődésű irodalmárok, képzőművészek jelentkezését, akik bekerülnének a könyvbe.

Az évek során – talán nem túlzás azt állítani, hogy – ikonikus kiadványává vált az említett antológiás gyűjtemény, címlapján a havas kalocsai tájat ábrázoló Rökk Károly festménnyel.

Kortárs és néhai, kalocsai, környékbeli, vagy innen leszármazott, de mégis a térséghez kötődő írók, költők, festők, grafikusok, iparművészek, kézművesek egész sora kapott már különleges bemutatkozási lehetőséget a kiadvány előző öt kötetében.

A szerkesztők bíznak abban, hogy a pályázók meghallják a hívó szót

és a hatodik könyvbe is gazdagon kerülnek majd történetek, novellák, egypercesek, költemények, vagy képzőművészeti alkotások minőségi fotói.A pályaműveket a nemrég közzétett felhívás szerint augusztus közepéig várja a szerkesztőbizottság digitális formában, és arról, hogy a nevezett művek bekerülnek-e a várhatóan karácsonyra megjelenő könyvbe, személyesen tájékoztatnak a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub Tomori utcai klubhelyiségében szeptember 13-án és 14-én, délelőtt 10 és délután 15 óra között. Ekkor kell majd a szerzőknek nyilatkozatot tenni arra vonatkozóan, hogy alkotásuk megjelenéséhez hozzájárulnak, és itt kell majd az egyszeri nevezési díjat is megfizetni (ami mindössze 1000 forint).

Balogh Csaba Zoltán azt is elárulta, hogy a szerkesztőbizottság összetétele a változatlan: így az főszerkesztő Németh Sándor, a képzőművészeti alkotások szűréséért Kiss István felel, de Gróf József költővel az oldalán ő maga is segédkezik majd a kötet összeállításában, amelynek Hirsch Zsolt lesz a tördelő-dizájnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK