2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai szó és kép” volt, van, lesz - Alkotók jelentkezését várják a hatodszor megjelenő antológiás kötetbe

2019. 06. 08., 12:25

Egy korszak lezárult, és kezdődhet egy újabb, amiről még nem tudni, hogy meddig fog tartani. Ezzel a felütéssel vezette fel Balogh Csaba Zoltán, a „Kalocsai szó és kép” antológiás kötet szerkesztő bizottságának tagja, hogy az idén ismét pályázatot hirdettek, és várják a helyi kötődésű irodalmárok, képzőművészek jelentkezését, akik bekerülnének a könyvbe.

Az évek során – talán nem túlzás azt állítani, hogy – ikonikus kiadványává vált az említett antológiás gyűjtemény, címlapján a havas kalocsai tájat ábrázoló Rökk Károly festménnyel.

Kortárs és néhai, kalocsai, környékbeli, vagy innen leszármazott, de mégis a térséghez kötődő írók, költők, festők, grafikusok, iparművészek, kézművesek egész sora kapott már különleges bemutatkozási lehetőséget a kiadvány előző öt kötetében.

A szerkesztők bíznak abban, hogy a pályázók meghallják a hívó szót

és a hatodik könyvbe is gazdagon kerülnek majd történetek, novellák, egypercesek, költemények, vagy képzőművészeti alkotások minőségi fotói.A pályaműveket a nemrég közzétett felhívás szerint augusztus közepéig várja a szerkesztőbizottság digitális formában, és arról, hogy a nevezett művek bekerülnek-e a várhatóan karácsonyra megjelenő könyvbe, személyesen tájékoztatnak a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub Tomori utcai klubhelyiségében szeptember 13-án és 14-én, délelőtt 10 és délután 15 óra között. Ekkor kell majd a szerzőknek nyilatkozatot tenni arra vonatkozóan, hogy alkotásuk megjelenéséhez hozzájárulnak, és itt kell majd az egyszeri nevezési díjat is megfizetni (ami mindössze 1000 forint).

Balogh Csaba Zoltán azt is elárulta, hogy a szerkesztőbizottság összetétele a változatlan: így az főszerkesztő Németh Sándor, a képzőművészeti alkotások szűréséért Kiss István felel, de Gróf József költővel az oldalán ő maga is segédkezik majd a kötet összeállításában, amelynek Hirsch Zsolt lesz a tördelő-dizájnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK