2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyitott az V. Ünnepi Könyvhét

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 06. 03., 13:47

A polgármester távollétében Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő, a Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke nyitotta meg péntek délelőtt a sétálóutcában az ötödik alkalommal megrendezett Könyvhét programjait.

Bolvári Ferdinánd felidézte a kezdeményezés történetét: A könyvfesztivál megtartását Supka Géza, a Literatura irodalmi folyóirat főszerkesztője javasolta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1927-es Miskolcon tartott évi közgyűlésén. Kezdeményezésére az első ünnepi könyvhetet 1929-ben tartották. Azóta is minden évben ápolják a hagyományt, így az idei országos rendezvény sorban már a 87-dik, Kalocsa pedig öt évvel ezelőtt csatlakozott a kezdeményezéshez.

Képgaléria megtekintése (79 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A képviselő a gazdasági világválság mellett az informatikai eszközök rohanó fejlődésében látja annak a problémának a gyökerét, hogy a mai fiatalok egyre kevesebb könyvet olvasnak. Mint mondta, olyan gyors körülöttük az információáramlás, hogy számukra a könyvolvasás már lassú dolog.
Pedig

aki olvas, az szépen tud beszélni, kommunikálni – buzdította könyvforgatásra a jelenlévő óvodásokat és kisiskolásokat a képviselő, ezt követően pedig egy rövid részletet osztott meg hallgatóságával kedvenc gyermekkori olvasmányából, Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány című könyvéből.

Képgaléria megtekintése (79 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A megnyitón Tamás László könyvtárigazgató is köszöntötte a megjelenteket, majd a Csokonai utcai óvódások Nyárköszöntő című műsorával elindult a kulturális programsorozat. A délelőtt folyamán Bogárdi Alíz és Kalocsányi Gábor, utánuk Figura Ede zenés-énekes műsorral szórakoztatta a népes gyereksereget.

Képgaléria megtekintése (79 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A Könyvhét programjai ma még tovább folytatódnak a sétálóutcában, a szerdáig tartó rendezvényfolyam többi eseményét pedig a könyvtárban tartják majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés