2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bálint József nem indít pert – Simon Zoltán megkérdezte a polgármestert a Vagyonhasznosító volt ügyvezetőjének állításairól

Illés György Cinó  |  2018. 10. 30., 09:41

Korábbi szavazásunkon azok tippeltek jól, akik azt gondolták, hogy a kérdést már korábban is feszegető Simon Zoltán újra rá fog kérdezni Bálint József polgármesternél annak a furcsa, általa ellentmondásosnak vélt helyzetre, hogy Loibl László, a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. volt ügyvezetője felmondólevelében olyan állításokat fogalmazott meg, amelyek azt sejtetik, hogy a polgármester hatáskörén túlnyúlva adott a cég számára előnytelen következményekkel járó utasításokat. Simon szerint vagy Loibl hazudott, és akkor fegyelmivel kellett volna távoznia, vagy igazat mond, akkor pedig a polgármesternek kellene mennie. Legutóbb a volt ügyvezető két levelet hozott nyilvánosságra közösségi oldalán, amelyeket még cégvezetőként intézett a polgármesterhez, és alátámasztani látszanak a korábban általa elmondottakat. Simon ennek kapcsán újra kérdezett, a polgármester pedig lakonikus választ adott.

Csaknem két év után tért vissza a Loibl László ügyvezető lemondólevele nyomán föltett kérdésekre Simon Zoltán, amint arra a képviselő is emlékeztetett, hozzátéve, hogy akkor kitérő választ kapott.
Most újra összefoglalta az üggyel kapcsolatban történteket, kiemelve, hogy e feladatok nem tartoztak a vállalat feladatköréhez, köztük olyan tételekkel, mint Kft.-kkel való szerződéskötés, ügyvéd megbízása, kifizetések eszközlése.

KI NEM MOND IGAZAT?

– kérdezte annak idején Simon Zoltán, mondván, hogy amennyiben Loibl László nem mond igazat, akkor távoznia kell, mert nem rágalmazhatja meg a polgármesterét, viszont, ha a polgármester nem mond igazat, akkor neki kell mennie.

A volt ügyvezető közösségi oldalán írt bejegyzést, betöltve azon ígéretét, hogy folytatja Bálint József polgármester nyilvános kövezését. Ez most vagy egy rendkívül furmányos trükk, vagy tényleg nagyon megromlott a kapcsolat a volt cégvezető és Bálint József polgármester közt. Mi folyik itt?! Szavazzon!
bővebben ...

Simon az eltelt közel két évben is szívesen látta volna, hogy történik valami e téren, de most, amint fogalmazott, új színezetett adott a dolgoknak, az, hogy Loibl László Facebook oldalán megjelentette a föntebb már említett, korábban portálunkon is publikált levelek. Ezekről Simon azt mondta

Abszolút hitelt érdemlően igazolják, hogy Ön ezekről a problémákról a lemondó levél előtt közel tíz hónappal, 2016 februárjában már értesült. Egyszerű emberi logika szerint, ha a Loibl László által írott levelekben megfogalmazottak valótlanok lennének, akkor Ön, polgármester úr, rendre utasította volna, vagy fegyelmit adott volna az ügyvezetőjének. De mivel Ön nem tett semmit, a hallgatás néma beleegyezés és elismerés. Ennek alapján Simon szerint föltételezhető, hogy Loibl állításai igazak, és a polgármester olyan feladatokra, kifizetésekre adott utasítást, amelyekre a menedzsment megkerülésével nem lett volna joga.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Végül újra megkérte a polgármestert, hogy ismerje el a hibáját, amire sohasem késő, amennyiben viszont nem teszi meg, azzal újra félrevezeti a város lakosságát és a képviselő-testületet egyaránt.

Simon megint nem lett okosabb…

Bálint József polgármester megismételte akkor adott válaszát:

Bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá. Aztán hozzátette:

Másrészt egyértelmű, hogy nem én vagyok a cég tulajdonosa, hanem a képviselő-testület, így ilyen utasításokat nem adhattam ki, nem is adtam ki. Utasításokat a Kft. részére csak a képviselő-testület adhatott volna ki. Előttem nem létezik Loibl-ügy, úgyhogy fejezzük be ezt. Önök, meg az újság is azt ír, amit akar, én meg tudom, hogy mi van, és mi történt – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy amire a leveleiben hivatkozik a volt ügyvezető, mint fedezettel alá nem támasztott forrásigény, arra feltőkésítések során a cég minden szükséges forrást megkapott.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Még egyszer hangsúlyozva, hogy bármennyit is írhatunk erről, ő nem fog válaszolni, emlékeztetett, hogy annak idején sem indított pert, és az erre vonatkozó határidő elmúlt, de most sem fog, mert nincs miért ez egy politikai játszma része, amiben ő nem kíván részt venni.

Végül válaszát azzal zárta dr. Bálint József, hogy Loibl László internetes közírói tevékenységét nem kíséri figyelemmel, nem is fogja, ezért ehelyett a további napirendeket ajánlotta a testület figyelmébe.

AZ ÁSZ is a felelősség kérdését bolygatja

Amint arról már értesülhettek olvasóink, időközben megérkezett a Vagyonhasznosítási Kft. négyéves időszakára kiterjedő Állami Számvevőszéki vizsgálat eredménye: egy sor szabálytalanságot, illetve hiányosságot állapított meg. A vizsgált időszak nagy része Loibl László ügyvezetőségéhez kötődik, így mellékszálon ugyan, de a két történet összefügg.

Kalocsa város polgármesterét hívja föl a jelentés egyik javaslata, hogy tegyen lépéseket a hiányosságok miatti felelősség tisztázására, és az esetleges felelősségre vonásra.
bővebben ...

Az ÁSZ-jelentés a kifogások fölsorolása után ajánlásokat is megfogalmaz, köztük

AZ EGYIK AJÁNLÁS A POLGÁRMESTERT A HIÁNYOSSÁGOK MIATTI FELELŐSSÉG TISZTÁZÁSÁRA ÉS SZÜKSÉG ESETÉN ANNAK ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE HÍVJA FÖL.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK