2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bálint József nem indít pert – Simon Zoltán megkérdezte a polgármestert a Vagyonhasznosító volt ügyvezetőjének állításairól

Illés György Cinó  |  2018. 10. 30., 09:41

Korábbi szavazásunkon azok tippeltek jól, akik azt gondolták, hogy a kérdést már korábban is feszegető Simon Zoltán újra rá fog kérdezni Bálint József polgármesternél annak a furcsa, általa ellentmondásosnak vélt helyzetre, hogy Loibl László, a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. volt ügyvezetője felmondólevelében olyan állításokat fogalmazott meg, amelyek azt sejtetik, hogy a polgármester hatáskörén túlnyúlva adott a cég számára előnytelen következményekkel járó utasításokat. Simon szerint vagy Loibl hazudott, és akkor fegyelmivel kellett volna távoznia, vagy igazat mond, akkor pedig a polgármesternek kellene mennie. Legutóbb a volt ügyvezető két levelet hozott nyilvánosságra közösségi oldalán, amelyeket még cégvezetőként intézett a polgármesterhez, és alátámasztani látszanak a korábban általa elmondottakat. Simon ennek kapcsán újra kérdezett, a polgármester pedig lakonikus választ adott.

Csaknem két év után tért vissza a Loibl László ügyvezető lemondólevele nyomán föltett kérdésekre Simon Zoltán, amint arra a képviselő is emlékeztetett, hozzátéve, hogy akkor kitérő választ kapott.
Most újra összefoglalta az üggyel kapcsolatban történteket, kiemelve, hogy e feladatok nem tartoztak a vállalat feladatköréhez, köztük olyan tételekkel, mint Kft.-kkel való szerződéskötés, ügyvéd megbízása, kifizetések eszközlése.

KI NEM MOND IGAZAT?

– kérdezte annak idején Simon Zoltán, mondván, hogy amennyiben Loibl László nem mond igazat, akkor távoznia kell, mert nem rágalmazhatja meg a polgármesterét, viszont, ha a polgármester nem mond igazat, akkor neki kell mennie.

A volt ügyvezető közösségi oldalán írt bejegyzést, betöltve azon ígéretét, hogy folytatja Bálint József polgármester nyilvános kövezését. Ez most vagy egy rendkívül furmányos trükk, vagy tényleg nagyon megromlott a kapcsolat a volt cégvezető és Bálint József polgármester közt. Mi folyik itt?! Szavazzon!
bővebben ...

Simon az eltelt közel két évben is szívesen látta volna, hogy történik valami e téren, de most, amint fogalmazott, új színezetett adott a dolgoknak, az, hogy Loibl László Facebook oldalán megjelentette a föntebb már említett, korábban portálunkon is publikált levelek. Ezekről Simon azt mondta

Abszolút hitelt érdemlően igazolják, hogy Ön ezekről a problémákról a lemondó levél előtt közel tíz hónappal, 2016 februárjában már értesült. Egyszerű emberi logika szerint, ha a Loibl László által írott levelekben megfogalmazottak valótlanok lennének, akkor Ön, polgármester úr, rendre utasította volna, vagy fegyelmit adott volna az ügyvezetőjének. De mivel Ön nem tett semmit, a hallgatás néma beleegyezés és elismerés. Ennek alapján Simon szerint föltételezhető, hogy Loibl állításai igazak, és a polgármester olyan feladatokra, kifizetésekre adott utasítást, amelyekre a menedzsment megkerülésével nem lett volna joga.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Végül újra megkérte a polgármestert, hogy ismerje el a hibáját, amire sohasem késő, amennyiben viszont nem teszi meg, azzal újra félrevezeti a város lakosságát és a képviselő-testületet egyaránt.

Simon megint nem lett okosabb…

Bálint József polgármester megismételte akkor adott válaszát:

Bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá. Aztán hozzátette:

Másrészt egyértelmű, hogy nem én vagyok a cég tulajdonosa, hanem a képviselő-testület, így ilyen utasításokat nem adhattam ki, nem is adtam ki. Utasításokat a Kft. részére csak a képviselő-testület adhatott volna ki. Előttem nem létezik Loibl-ügy, úgyhogy fejezzük be ezt. Önök, meg az újság is azt ír, amit akar, én meg tudom, hogy mi van, és mi történt – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy amire a leveleiben hivatkozik a volt ügyvezető, mint fedezettel alá nem támasztott forrásigény, arra feltőkésítések során a cég minden szükséges forrást megkapott.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Még egyszer hangsúlyozva, hogy bármennyit is írhatunk erről, ő nem fog válaszolni, emlékeztetett, hogy annak idején sem indított pert, és az erre vonatkozó határidő elmúlt, de most sem fog, mert nincs miért ez egy politikai játszma része, amiben ő nem kíván részt venni.

Végül válaszát azzal zárta dr. Bálint József, hogy Loibl László internetes közírói tevékenységét nem kíséri figyelemmel, nem is fogja, ezért ehelyett a további napirendeket ajánlotta a testület figyelmébe.

AZ ÁSZ is a felelősség kérdését bolygatja

Amint arról már értesülhettek olvasóink, időközben megérkezett a Vagyonhasznosítási Kft. négyéves időszakára kiterjedő Állami Számvevőszéki vizsgálat eredménye: egy sor szabálytalanságot, illetve hiányosságot állapított meg. A vizsgált időszak nagy része Loibl László ügyvezetőségéhez kötődik, így mellékszálon ugyan, de a két történet összefügg.

Kalocsa város polgármesterét hívja föl a jelentés egyik javaslata, hogy tegyen lépéseket a hiányosságok miatti felelősség tisztázására, és az esetleges felelősségre vonásra.
bővebben ...

Az ÁSZ-jelentés a kifogások fölsorolása után ajánlásokat is megfogalmaz, köztük

AZ EGYIK AJÁNLÁS A POLGÁRMESTERT A HIÁNYOSSÁGOK MIATTI FELELŐSSÉG TISZTÁZÁSÁRA ÉS SZÜKSÉG ESETÉN ANNAK ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE HÍVJA FÖL.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés