2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Először kerülhet női vezető a Parkgondozó élére – Pécsi Tiborné lehet a Kft. végelszámolója

Illés György Cinó  |  2018. 05. 16., 08:52

A Parkgondozó Kft. rövid történetének utolsó epizódja kezdődhet el a mai képviselő-testületi ülésen a kalocsai városházán. Amint már megszellőztettük, a Kft. végelszámolásának megkezdésére készült javaslatot terjeszt elő dr. Bálint József polgármester. Amennyiben javaslatait elfogadják, a cég történetében először női vezető kerülhet a közterület-fenntartási feladatokat végző nonprofit társaság élére. Az ügyvezetői feladatokat ugyanis végelszámolóként a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője, Pécsi Tiborné láthatná el. A két cég egyidejű irányítására korábban is volt példa: egy ideig Loibl László töltötte be mindkét Kft. ügyvezetői székét.

Amint arról már írtunk, várhatóan elérkeznek a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. végnapjai. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint valamilyen formában egyesülni fog a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-vel, amiről ma hozhat döntést a kalocsai képviselő-testület.

A grémium várhatóan elfogadja Bálint József polgármester javaslatát, amely szerint a Parkgondozó Kft. végelszámolását rendelik el június elsejétől. A végelszámolás ideje alatt a cég tovább működhet, ebben az időszakban az ügyvezetői feladatokat a végelszámoló látja el.

A végelszámolás célja, hogy feltárja a társaság pillanatnyi valós pénzügyi és tőkehelyzetét, amelynek ismeretében a későbbiek során felelős döntést hozhatnak a képviselők a társaság további sorsáról, illetve a hozzá rendelt kötelező közfeladatok ellátásának további formájáról. Ezeket a feladatokat várhatóan a Vagyonhasznosítási Kft. örökli majd meg, esetleg a céggel való egybeolvadás útján, de fölmerülhet a feladatok külső gazdasági szereplőnek történő kiszervezése is.


Forrás: KALOhírek archív

A mai képviselő-testületi ülésre készített előterjesztésben foglalt javaslat alapján minden valószínűség szerint a Vagyonhasznosítási Kft. jelenlegi ügyvezetőjét, Pécsi Tibornét bízzák meg a végelszámolói feladatokkal. Így

PÉCSI TIBORNÉ SZEMÉLYÉBEN A PARKGONDOZÓ KFT. TÖRTÉNETÉBEN ELŐSZÖR NŐI VEZETŐ ÁLL MAJD A GAZDASÁGI TÁRSASÁG ÉLÉN.

Az előterjesztés szerint Pécsiné külön javadalmazás nélkül látja majd el végelszámolói és ezáltal az ügyvezetői feladatokat, vélhetően a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjeként, amely pozícióra tavaly tavasszal, Loibl László távozása után választották meg.

Loibl azt megelőzően egy személyben látta el mindkét cég vezetését, mindkét helyen ügyvezetőként. Erre az időszakra Loibl László a megsokasodott feladatok elismeréseként kiemelt javadalmazásban részesült, de formálisan az egyik munkahelyén javadalmazás nélkül tevékenykedett.

A város két megmaradt Kft.-jének, a Vagyonhasznosítási Kft.-nek és a Parkgondozó Kft.-nek az élén tehát most újra egy személy áll majd, igaz, az egyik helyen immár végelszámolóként, külön juttatás nélkül.

A Parkgondozó Kft. jelenlegi vezetője, Loibl László – aki a 2010-14-es önkormányzati ciklust megelőzően, Bálint József jelenlegi polgármester jegyzősége idején alpolgármester volt – 2014. december1-jével vette át a céget, az ügyvezetői posztot a 2013-as alapításától kezdve betöltő Lengyel Gábort váltva a gazdasági társaság élén.

Előzőleg az önkormányzat kötelező közterület-fenntartási feladatait a KOMIKA által, intézményi formában látták el városunkban, amelynek utolsó vezetője Regényi Gábor volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés