2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Először kerülhet női vezető a Parkgondozó élére – Pécsi Tiborné lehet a Kft. végelszámolója

Illés György Cinó  |  2018. 05. 16., 08:52

A Parkgondozó Kft. rövid történetének utolsó epizódja kezdődhet el a mai képviselő-testületi ülésen a kalocsai városházán. Amint már megszellőztettük, a Kft. végelszámolásának megkezdésére készült javaslatot terjeszt elő dr. Bálint József polgármester. Amennyiben javaslatait elfogadják, a cég történetében először női vezető kerülhet a közterület-fenntartási feladatokat végző nonprofit társaság élére. Az ügyvezetői feladatokat ugyanis végelszámolóként a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője, Pécsi Tiborné láthatná el. A két cég egyidejű irányítására korábban is volt példa: egy ideig Loibl László töltötte be mindkét Kft. ügyvezetői székét.

Amint arról már írtunk, várhatóan elérkeznek a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. végnapjai. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint valamilyen formában egyesülni fog a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-vel, amiről ma hozhat döntést a kalocsai képviselő-testület.

A grémium várhatóan elfogadja Bálint József polgármester javaslatát, amely szerint a Parkgondozó Kft. végelszámolását rendelik el június elsejétől. A végelszámolás ideje alatt a cég tovább működhet, ebben az időszakban az ügyvezetői feladatokat a végelszámoló látja el.

A végelszámolás célja, hogy feltárja a társaság pillanatnyi valós pénzügyi és tőkehelyzetét, amelynek ismeretében a későbbiek során felelős döntést hozhatnak a képviselők a társaság további sorsáról, illetve a hozzá rendelt kötelező közfeladatok ellátásának további formájáról. Ezeket a feladatokat várhatóan a Vagyonhasznosítási Kft. örökli majd meg, esetleg a céggel való egybeolvadás útján, de fölmerülhet a feladatok külső gazdasági szereplőnek történő kiszervezése is.


Forrás: KALOhírek archív

A mai képviselő-testületi ülésre készített előterjesztésben foglalt javaslat alapján minden valószínűség szerint a Vagyonhasznosítási Kft. jelenlegi ügyvezetőjét, Pécsi Tibornét bízzák meg a végelszámolói feladatokkal. Így

PÉCSI TIBORNÉ SZEMÉLYÉBEN A PARKGONDOZÓ KFT. TÖRTÉNETÉBEN ELŐSZÖR NŐI VEZETŐ ÁLL MAJD A GAZDASÁGI TÁRSASÁG ÉLÉN.

Az előterjesztés szerint Pécsiné külön javadalmazás nélkül látja majd el végelszámolói és ezáltal az ügyvezetői feladatokat, vélhetően a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjeként, amely pozícióra tavaly tavasszal, Loibl László távozása után választották meg.

Loibl azt megelőzően egy személyben látta el mindkét cég vezetését, mindkét helyen ügyvezetőként. Erre az időszakra Loibl László a megsokasodott feladatok elismeréseként kiemelt javadalmazásban részesült, de formálisan az egyik munkahelyén javadalmazás nélkül tevékenykedett.

A város két megmaradt Kft.-jének, a Vagyonhasznosítási Kft.-nek és a Parkgondozó Kft.-nek az élén tehát most újra egy személy áll majd, igaz, az egyik helyen immár végelszámolóként, külön juttatás nélkül.

A Parkgondozó Kft. jelenlegi vezetője, Loibl László – aki a 2010-14-es önkormányzati ciklust megelőzően, Bálint József jelenlegi polgármester jegyzősége idején alpolgármester volt – 2014. december1-jével vette át a céget, az ügyvezetői posztot a 2013-as alapításától kezdve betöltő Lengyel Gábort váltva a gazdasági társaság élén.

Előzőleg az önkormányzat kötelező közterület-fenntartási feladatait a KOMIKA által, intézményi formában látták el városunkban, amelynek utolsó vezetője Regényi Gábor volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK