2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Inkubátorház létesítésére pályázik a város – Kezdő lökés az induló vállalkozásoknak

Illés György Cinó  |  2017. 05. 23., 12:12

Az inkubátorháznak semmi köze a koraszülöttekhez, sokkal inkább kezdő, sőt még csak tervezett vállalkozások esetében, már a kihordási szakaszban adhatja meg a kezdő lökést ez a konstrukció. Egy hatalmas csarnokban kialakítandó, bérelhető műhelyek az egyébként életképes elképzelésre épülő, de gyakran a kellő induló tőke hiányával küzdő vállalkozásoknak teremthetik meg az elindulás lehetőségét.

Tehát az inkubátorháznak semmi köze ahhoz az örömteli hírünkhöz sem, amely szerint csecsemő újraélesztő és életmenő készülékekkel gazdagodik a kórház.

A Parkgondozó Kft. leendő telephelyének létesítésére a Foktői úti laktanya területéből kihasított telken található egyik épületet alakítanák ki megfelelő közművekkel, vizesblokkal az igények szerint később megépítendő, variálható belső elválasztó falrendszerrel oly módon, hogy az alkalmas legyen induló, tőkeszegény vállalkozásoknak jutányos anyagi feltételekkel megteremteniük első telephelyüket.

dr. Bálint József
Forrás: Illés György / KALOhírek


Volt már, aki megkérdezte tőlem, hogy miért az önkormányzat pályázik erre, miért nem a kórház? – mondta dr. Bálint József polgármester, az induló vállalkozások pályakezdő vállalkozók telephelygondjait orvosló létesítménynek a koraszülötteket életben tartó készülékekkel azonos, félreértésekre okot adó elnevezésén tréfálkozva.

Pirossal jelölve az átalakításra szánt épület
Forrás: Illés György / KALOhírek

A kétszázmilliós pályázat, amelynek beadásáról a legutóbbi testületi ülésen – a gazdasági bizottság támogató álláspontjának meghallgatása után – egyhangúlag döntött a kalocsai önkormányzat, már a 2017-es TOP keret forrásait célozza meg, miközben még a tavalyi pályázataink elbírálására is várnunk kell – amint arra fölhívta a figyelmet a napirendi pontot bevezető a polgármester, aki arra is megragadta az alkalmat, hogy az előkészítés előtt álló más pályázatokról is tájékoztasson. Ebben a műszaki osztály vezetőjének segítségét kérte.

Boromisza Viktor tájékoztatása szerint több eltérő beadási határidő közeleg. Ezek közül szeptember végén az óvodai pályázat beadási időszaka ér véget, de a szociális alapszolgáltatások fejlesztése céljára beadandó pályázatok beadási határideje augusztus vége. Ez a forrás – pályázatunk kedvező elbírálása esetén – a Malom utca 2. szám alatti épület fejlesztését tenné lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK