2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nótás est a Viski Múzeumban - A közönség is dalra fakadt a Pataji Zenebarátok Petőfi-estjén

Illés György Cinó  |  2023. 04. 22., 07:40

Széles repertoárral rendelkezik az immár negyedszázados múlttal büszkélkedő Pataji Zenebarátok Kamarazenekara, amely április 14-én, pénteken délután öt órakor Kalocsán, a Viski Károly Múzeumban állt színpadra, bevonva a nótás kedvű közönséget is a produkcióba, egyúttal kapcsolódva a nagy költőnk születésének kétszázadik évfordulója alkalmából meghirdetett Petőfi-év programsorozatához is.

A Pataji Zenebarátok Zenekarát még a kilencvenes években alapította Szörényi Árpádné, aki hegedűtanárként főképp volt tanítványaira épített. Azóta is változó tagsággal, jellemzően dunapataji, illetve ordasi muzsikusokkal, különböző zenei műfajokban tevékenykednek, a komolyzenétől a könnyűzenén át a népdalokig, illetve a népies műzenéig – most ez utóbbiból hoztak egy csokorral.
Ezúttal ugyanis

PETŐFI SÁNDOR ÉNEKELT VERSEINEK ELŐADÁSÁVAL ÖRVENDEZTETTE MEG A KÖZÖNSÉGET A ZENEKAR.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A közel húsz Petőfi-versre írott nóta közös éneklésében a hallgatóságra is számítottak, és nem kellett csalódniuk. A közönség soraiban sok ismerős arcot láthattunk, akik jellemzően a kalocsai népművészeti, illetve hagyományőrző egyesületek munkájában is aktívan részt vesznek, így nem csoda, hogy örömmel és hozzáértően kapcsolódtak be a közös éneklésbe.
Ízelítőként itt egy lassabb tempójú nótáról készült videó:


A fülbemászó dallamokat a zenekar mutatta be, a szöveget – a verseket – a hallgatóságnak is kiosztották, igaz volt köztük jó néhány közismert is, a legnépszerűbb talán a Befordultam a konyhára kezdetű, amelynek a dallamát is sokan tudják.

Cikkünk zárásaképpen mutatunk még egy videót, ezúttal a lendületesebb tempójúak közül:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>