2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nótás est a Viski Múzeumban - A közönség is dalra fakadt a Pataji Zenebarátok Petőfi-estjén

Illés György Cinó  |  2023. 04. 22., 07:40

Széles repertoárral rendelkezik az immár negyedszázados múlttal büszkélkedő Pataji Zenebarátok Kamarazenekara, amely április 14-én, pénteken délután öt órakor Kalocsán, a Viski Károly Múzeumban állt színpadra, bevonva a nótás kedvű közönséget is a produkcióba, egyúttal kapcsolódva a nagy költőnk születésének kétszázadik évfordulója alkalmából meghirdetett Petőfi-év programsorozatához is.

A Pataji Zenebarátok Zenekarát még a kilencvenes években alapította Szörényi Árpádné, aki hegedűtanárként főképp volt tanítványaira épített. Azóta is változó tagsággal, jellemzően dunapataji, illetve ordasi muzsikusokkal, különböző zenei műfajokban tevékenykednek, a komolyzenétől a könnyűzenén át a népdalokig, illetve a népies műzenéig – most ez utóbbiból hoztak egy csokorral.
Ezúttal ugyanis

PETŐFI SÁNDOR ÉNEKELT VERSEINEK ELŐADÁSÁVAL ÖRVENDEZTETTE MEG A KÖZÖNSÉGET A ZENEKAR.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A közel húsz Petőfi-versre írott nóta közös éneklésében a hallgatóságra is számítottak, és nem kellett csalódniuk. A közönség soraiban sok ismerős arcot láthattunk, akik jellemzően a kalocsai népművészeti, illetve hagyományőrző egyesületek munkájában is aktívan részt vesznek, így nem csoda, hogy örömmel és hozzáértően kapcsolódtak be a közös éneklésbe.
Ízelítőként itt egy lassabb tempójú nótáról készült videó:


A fülbemászó dallamokat a zenekar mutatta be, a szöveget – a verseket – a hallgatóságnak is kiosztották, igaz volt köztük jó néhány közismert is, a legnépszerűbb talán a Befordultam a konyhára kezdetű, amelynek a dallamát is sokan tudják.

Cikkünk zárásaképpen mutatunk még egy videót, ezúttal a lendületesebb tempójúak közül:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.
2024-05-15 19:59:00
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK