2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Ötszáz, bizony, dalolva ment” – Augusztus 20-án az Ismerős Arcok adott koncertet az Érsekkertben

Illés György Cinó  |  2020. 08. 22., 18:30

Augusztus 20. és 21. estéjén benépesült az érsekkerti szabadtéri színpad. Az Ismerős Arcok csütörtöki koncertjén 500 fős létszámhatár volt érvényben, de sokan a kordonon kívülről is hallgatták a zenét.

Amint a szervezőktől megtudtuk,a péntek esti dalmusicalre – mivel az nem zenés-táncos, hanem „ültetett” rendezvény volt – nem vonatkozott, csak a csütörtök este nyolckor kezdődött koncertre volt érvényes a koronavírus-veszély miatti 500 fős létszámhatár, és a keret az utolsó helyig be is telt.

Egyre inkább Ismerős Arcok

Miután ehhez a zenekarhoz köthető napjaink egyik legismertebb, legtöbbször énekelt, a magyarság összetartozását kifejező slágere, az Ismerős Arcokat aligha kell bemutatni a közönségnek. A könnyűzene kedvelői környékünkön is hallhatták már őket élőben, például a Pirates Family szelidi motoros találkozóján 2017-ben, vagy a Szelidi-tó Gasztro-fesztivál 2018-as programkínálatában – ahonnan egy videós ízelítőt is hoztunk annak idején.

És most már a kalocsai Szent István Napokon is.
A csütörtöki, érsekkerti koncertjükön a közönség soraiban számosan voltak, akik a zenekar kevésbé ismert számait is együtt dalolták velük, de a koncert végén felcsendült, sok helyen már-már himnuszként énekelt „Nélküled” című dalt az egész közönség kórusban fújta – ezért, illetve a létszámkorlátra utalva írtuk a címben, hogy „ötszáz, bizony, dalolva ment”, de természetesen nem lángsírba, hanem az Ismerős Arcok koncertjére.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A létszámkorlát miatt sokan kívül rekedtek, egy részük azonban mégsem otthon búslakodott emiatt, hanem – szabadtéri színpadról lévén szó – sokan hallgatták a muzsikaszót a kordonokon kívülről. A színpadhoz vezető sétány bizonyos részeiről még a színpadra is rá lehetett látni, így, ha nem is páholyból, de arra alkalmas helyről követhették a koncertet a kívül maradottak is.

Aki mégis lemaradt az Ismerős Arcok bulijáról, vigasztalódhat az alábbi videónkkal is, amelyen az augusztus 20-ai gondolatkörhöz jól illeszkedő Fenyők című szám szövegéből – aki még nem tudná – megtudhatjuk, hogy hogyan lehet magyarként élni a jövőt:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK