2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tavaszi vidámságok – A Liszt AMI tanárainak és diákjainak közös koncertje a Kamarateremben

Illés György Cinó  |  2023. 04. 25., 08:55

Farsangi zenés mulatságnak indult sok éve a „FarsHang Koncert”, a Liszt Ferenc AMI legbohémabb zenés alkalma, de később a kedvezőbb időpont miatt tavaszra halasztották, és tartják meg minden évben. Jelmezbáli jellegét ugyanakkor megőrizték: a fellépők a bemutatott darabokhoz illő jelmezben lépnek színpadra – mondta el portálunknak az est főszervezője, Filus Mónika. Az idei Tavaszi Vidámságok koncertet múlt pénteken, április 14-én délután hat órai kezdettel tartották meg a szokásos helyszínen, a Kamarateremben.

A koncert elején két „boszorkány” jelent meg a színpadon, és egy nagy varázslattal készített bájital segítségével varázsolták elő sorban a zenés-maskarás produkciókat.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az idei alkalom vezértémája Harry Potter varázsvilága volt – a film emblematikus dala is elhangzott –, így sok boszorka és varázsló bukkant föl a fellépők közt, de a teljes mesevilágból merítettek. A jelmezesek közt fölbukkant Manócska is a Mazsola és Tádé című, az idősebb korosztály számára jól ismert bábfilmből – a jelmezt Filus Mónika tanítványa, Bedő Csengeviselte, aki a mesefilm fülbemászó főcímdalát adta elő. De megszólalt a TV-maci „indulója” – Pécsi József Dörmögő Dömötör Istók gazda udvarán című művének részlete – is, Farkas Lia, Csupor Balázs növendéke előadásában:


Farkas Ferenc: A tündér című művét – Weöres Sándor azonos című versének megzenésítését Kerekesné Geri Zsuzsanna növendéke, Müller Nóra adta elő, Vízi Melinda zongorakíséretével:


A koncerten az iskola minden tanszaka felvonultatta legígéretesebb tehetségeit, akik néhány szólódarab mellett tanáraik kíséretével interpretálták a műveket, de volt fúvós kamarazenekari szám is, és az énekesek is közös produkcióval készültek.

Az alábbi felvételen egy fuvola duett, Kronke: Pillangó című darabja hallható, amelyet Betlenné Dajkó Ágnes és tanítványa, Farkas Krisztinaadott elő, Csupor Balázs zongorakíséretével:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.
2023-06-06 19:52:00
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK