2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Tavaszi vidámságok – A Liszt AMI tanárainak és diákjainak közös koncertje a Kamarateremben

Illés György Cinó  |  2023. 04. 25., 08:55

Farsangi zenés mulatságnak indult sok éve a „FarsHang Koncert”, a Liszt Ferenc AMI legbohémabb zenés alkalma, de később a kedvezőbb időpont miatt tavaszra halasztották, és tartják meg minden évben. Jelmezbáli jellegét ugyanakkor megőrizték: a fellépők a bemutatott darabokhoz illő jelmezben lépnek színpadra – mondta el portálunknak az est főszervezője, Filus Mónika. Az idei Tavaszi Vidámságok koncertet múlt pénteken, április 14-én délután hat órai kezdettel tartották meg a szokásos helyszínen, a Kamarateremben.

A koncert elején két „boszorkány” jelent meg a színpadon, és egy nagy varázslattal készített bájital segítségével varázsolták elő sorban a zenés-maskarás produkciókat.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az idei alkalom vezértémája Harry Potter varázsvilága volt – a film emblematikus dala is elhangzott –, így sok boszorka és varázsló bukkant föl a fellépők közt, de a teljes mesevilágból merítettek. A jelmezesek közt fölbukkant Manócska is a Mazsola és Tádé című, az idősebb korosztály számára jól ismert bábfilmből – a jelmezt Filus Mónika tanítványa, Bedő Csengeviselte, aki a mesefilm fülbemászó főcímdalát adta elő. De megszólalt a TV-maci „indulója” – Pécsi József Dörmögő Dömötör Istók gazda udvarán című művének részlete – is, Farkas Lia, Csupor Balázs növendéke előadásában:


Farkas Ferenc: A tündér című művét – Weöres Sándor azonos című versének megzenésítését Kerekesné Geri Zsuzsanna növendéke, Müller Nóra adta elő, Vízi Melinda zongorakíséretével:


A koncerten az iskola minden tanszaka felvonultatta legígéretesebb tehetségeit, akik néhány szólódarab mellett tanáraik kíséretével interpretálták a műveket, de volt fúvós kamarazenekari szám is, és az énekesek is közös produkcióval készültek.

Az alábbi felvételen egy fuvola duett, Kronke: Pillangó című darabja hallható, amelyet Betlenné Dajkó Ágnes és tanítványa, Farkas Krisztinaadott elő, Csupor Balázs zongorakíséretével:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK