2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Holnap pályaorientációs nap lesz a Szent István Gimiben – Tizennégy egyetem mutatja be képzési kínálatát

Holnap pályaorientációs nap lesz a Szent István Gimiben – Tizennégy egyetem mutatja be képzési kínálatát
Helyszín: Kalocsa, Szent István Gimnázium díszterme
Dátum: 2019. november 15., péntek 09:00

November 15-én, pénteken reggel 9-től 13 óráig hazánk tizennégy nagy hírű egyeteme mutatkozik be a kalocsai középiskolák tanulóifjúságának a Szent István Gimnázium dísztermében. A részt vevő felsőoktatási intézmények egy része már a korábbi években is szerepelt a gimi hasonló rendezvényein, de van köztük olyan is, amelyik most először ajánlja kurzusait a kalocsai diákoknak.

Immár harmadszor rendezik meg az év hasonló időszakában a pályaorientációs napot. Portálunk már az első alkalommal is tudósított a rendezvényről, most pedig jó szívvel ajánlhatjuk a rendezvényt a felvételire készülő középiskoláknak.
A gimnáziumban nem csak a távozó diákokra, hanem a leendő tanulóikra is gondoltak, akiknek hamarosan nyílt nap keretében igyekeznek majd megkönnyíteni a nyolcadik osztály elvégzése utáni iskolaválasztásukat.

Holnap nemcsak az érettségi előtt álló tanulók pályaválasztását, hanem az általános iskolát befejező diákok továbbtanulását megelőző döntést is hasonló rendezvény könnyíti majd meg: a Bajai SZC két kalocsai középiskolája, a Dózsa és a Kossuth is nyílt napra várja a 7-8. osztályos érdeklődőket és szüleiket.

A középiskolások számára megszervezett holnapi rendezvényen új vendégként mutatkozik majd be a

 • budapesti Corvinus Egyetem,
 • a veszprémi Pannon Egyetem, valamint
 • a Kaposvári Egyetem, ismertetve az összes egyetemi karuk képzési kínálatát.


Visszatérő vendégként ismerteti majd oktatási, képzési programjait

 • az ELTE,
 • a Szegedi Tudományegyetem,
 • a Pécsi Tudományegyetem,
 • a Szent István Egyetem,
 • a Budapesti Gazdasági Egyetem,
 • a Semmelweis Orvostudományi Egyetem,
 • a Nemzeti Közszolgálati Egyetem,
 • a Budapesti Műszaki Egyetem,
 • a Dunaújvárosi Egyetem,
 • a Neumann János Egyetem, valamint
 • a Metropolitan Egyetem is.


A SZERVEZŐK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei