2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Állati-jó eledelek egy helyen – Purina: a minőségi választás

Tóth Barna  |  2018. 04. 09., 18:06

A hosszú tél után házi kedvenceink is megérdemlik a törődést. A kalocsai Purina Diszkont Takarmánybolt és Tűzifa Kereskedelem Bátyai úti üzletében a kezdő és haladó gazdik is megtalálják mindazt, amire kedvenceiknek szüksége lehet. Cikkünk segítségével betekintést nyerhetsz a sokoldalú kalocsai bolt kínálatába, tevékenységébe.

A túltenyésztés, nemesítés és a környezeti hatások következményeként, négylábú társaink érzékenyebbé váltak a betegségekre, egészségügyi problémákra.

Felmerül a kérdés, felelős állattartóként mit tehetünk értük?

Azt rögtön az elején leszögezhetjük: házi kedvenceink meghálálják a törődést, a gondozást. Hogy ezt okosan tegyük, e tárgykörből érdemes körbejárni a kutyusoknak, cicáknak biztosított étrend kérdését.
Ma már számos, például emésztőrendszeri, ízületi, vagy valamilyen tápanyagra való érzékenységből fakadó betegség kiküszöbölhető megfelelő, vagy ha szükséges, speciális étrenddel.

A témában a kalocsai Purina Diszkont Takarmánybolt és Tűzifa Kereskedelem Bátyai úti üzletében tájékozódtunk.

Képgaléria megtekintése (50 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A szaküzlet ügyvezetői Gyurisné Kiss Anita és Gyuris Zoltán elmondták, ma már közel sem csak az „alap” tápok kínálta lehetőségek közül választhatnak a gazdik.
Boltjukban a teljes értékű és jó minőségű alaptápok és kiegészítőeledelek mellett a prémium, szuper-prémium és az orvosi-tápok is megtalálhatók, ráadásul sok félét tartanak belőlük.

Képgaléria megtekintése (50 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Nem jelent gondot, ha a kutyus érzékeny a csirkehúsra, vagy valamilyen gabonafélére vagy -összetevőre, esetleg nagyon hullik a szőre, vagy már idős az állat. Olyan orvosi tápokat is lehet náluk vásárolni, amelyek jó minőségű húsból, gyümölcsökből és gyógynövényekből állnak.

NAGY KEDVENC: A MACSKA

Dorombolós házi kedvencünk a macska, talán még a kutyáknál is nagyobb figyelmet igényel, fontos jó minőségű eledellel etetni. Ráadásul a vérbeli szőrmókok még válogatósak is!
A gondos gazdik számukra kiváló minőségű tápokat, alutasakos eledeleket, jutalomfalatokat is vásárolhatnak a Purina Bátyai úti boltjában.

Képgaléria megtekintése (50 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

Házi kedvenceink számára kiegészítő termékeket is tartanak, nyomelemeket, vitaminokat, bolha és kullancs elleni termékeket, hámokat, hordozókat, pórázokat egyaránt. A kezdő és haladó gazdik mindent megtalálnak a kereskedésben, amire csak szüksége lehet kedvencüknek.

A HASZONÁLATOK KAPCSÁN IS ÉLEN JÁR A PURINA.

Sertés, bárány, szarvasmarha, ló, csirke, pulyka, különböző szárnyasok és még nyulak számára is megtalálható kínálatukban a tápoktól a szemes takarmányokig, gyógyszeres eledelekig minden.

Képgaléria megtekintése (50 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A Purina termékeivel szinte az összes haszonállat igényeit ki tudják elégíteni. A Purina extra megoldást nyújt a kis- és közepes gazdaságok részére. A Purina Plusz, UNI és KOMFORT-MIX takarmányokat kifejezetten a háztáji állattartók számára ajánlják. A termékeket a legújabb technológiákra alapozva állítják elő.

Anita és ZolTÁN elmondták, a minőségi eledeleknek köszönhetően megfelelő lesz az állatok egészségi állapota, jól fejlődnek és gyarapodnak, nem mellesleg gazdaságosan lehet felnevelni őket.

Képgaléria megtekintése (50 db kép)

Forrás: Tóth Barna / KALOhírek

A bolt mind a kedvtelésből tartott, mind a haszonállatok szempontjából teljesen átfogó megoldást nyújt termékeivel, de itt még nem ért véget az általuk forgalmazott áruk sora.

A kereskedésben kertészeti termékeket, horgászcikkeket, munkavédelmi eszközöket, rovarirtókat, rágcsáló elleni szereket is vásárolhatunk. Áprilistól pedig csirkét és kacsát is rendelhetünk. Szaktanácsért sem kell a szomszédba menni, itt abban is segítséget nyújtanak.

De miért is jó a Purinában vásárolni és mi mindent lehet ott kapni?
Az alábbi videóban Gyurisné Kiss Anita beszél a legfontosabb termékekről és az üzletről:

A hosszú tél emléke egyre távolodik gondolatainkban, köszönhetően a kellemes tavaszi időjárásnak, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy ilyenkor lassan már érdemes a következő télre való tüzelőanyagot beszerezni. A lakosság jelentős hányada fűt fával, vagy különböző szilárd tüzelőanyagokkal: 

fabrikettekkel, fekete- és barnakőszenekkel, szénbrikettekkel és tűzifával.

Közel kimeríthetetlen, hogy mi mindenre kell figyelni ezek vásárlásánál. Ráadásul megannyi történet is kering csalókról és arról, miként vásároltatják meg a „vizet” a fogyasztókkal. 

A PURINÁBAN CSAK SZÁRAZ FÁT LEHET VÁSÁROLNI, „VIZET” NEM ÉRTÉKESÍTENEK,

- mondta Gyuris Zoltán a Bátyai úti bolt ügyvezetője.

A feldolgozás fáradtságos munkálatait is megoldják vevőik helyett. A tüzelőanyag beszerzéséről pedig fontos információkkal látja el olvasóinkat:


A tűzifa árak is barátságosak náluk:

Hálós Tűzifa: Akác: 40.000 Ft/csomag; Tölgy, Bükk, Gyertyán, Kőris 37.000 Ft/csomag; Éger 33.000 Ft/csomag; Fabrikett (tölgy+bükk) 850 Ft/10 kg; Német- szénbrikett 2.450 Ft/zsák (30 kg)

Purina Diszkont Takarmánybolt és Tűzifa Kereskedelem
Kalocsa, Bátyai út 54.
Tel.:
20/428 3051; 20/365 9899

A Facebookon is megtalálhatók (Purina Diszkont Takarmánybolt és Tűzifa Kereskedelem), illetve Kalocsa mellett az alábbi településeken is, hogy az otthonunkhoz legközelebb eső boltot választhassuk: Dunapataj, Harta, Fülöpszállás, Tompa és Mezőfalva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK