2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Októbertől szigorodik a hitelfelvétel, ezért mielőbb érdemes beadni az igényléseket

Gazsó Rita  |  2018. 09. 11., 15:24

Októbertől változnak a hitelfelvétel szabályai, ezért érdemes tájékozódni és ha szükséges, mihamarabb benyújtani az igényt a bankok felé, hogy még a jelenlegi szabályok alapján kaphassa meg az ügyfél a szükséges pénzösszeget – javasolja a kalocsai Hitel Centrum azoknak, akik az elkövetkezendő időszakban hitelért szeretnének folyamodni valamelyik pénzintézethez.

Októbertől, ahogy korábban is tudható volt, szigorodnak a banki szabályok, a Magyar Nemzeti Bank további féket épít be a hitelfelvétel rendjébe annak érdekében, hogy a hosszabb távon felmerülő kamatemelkedés ne eredményezzen fizetési nehézséget vagy akár fizetésképtelenséget ügyfeleik számára – számolt be portálunknak Kiss Marianna, a kalocsai Hitel Centrum tulajdonosa. Hozzátette: maximálisan egyetért azzal, hogy biztonságosabbá teszik a hitelfelvételt.

Kiss Marianna, Hitel Centrum irodavezető
Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Míg jelenleg a bankok nagyrészénél az ügyfelek a háztartás összjövedelmének ötven százalékáig vállalhatnak törlesztő részletet, ez a határ októbertől jelentősen lecsökkenhet. A változások után, a jelzáloghitelek esetében négyszázezer forint alatti összjövedelemnél, amennyiben a választott kamatperiódus öt évnél rövidebb, az ügyfél a jövedelmének 25 százalékát fordíthatja csak hiteltörlesztésre.

Amennyiben öt és tíz év közötti a kamatperiódus, úgy 35 százalék lesz a megengedhető teher, és csak abban az esetben fogja elérni a terhelhetőség a jövedelem ötven százalékát, ha a kamatot legalább tíz évig vagy attól tovább fixálják. Némileg kedvezőbb lesz a helyzete azoknak az ügyfeleknek, ahol az összjövedelem meghaladja a négyszázezer forintot, mivel a fent említett kamatperiódusok esetén harminc, negyven és hatvan százalékra változik a jövedelem alapján vállalható törlesztőrészletek nagysága.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

A hiteltörlesztés tehát biztonságosabbá válik ugyan, de többen lehetnek olyanok a kalocsaiak közül is, akiknek a hivatalosan bejelentett jövedelmük alacsony szintje miatt nehezebbé válik a hiteligénylés. Nekik azt javasoljuk, hogy mihamarabb indítsák el a hitelfelvételi folyamatot, hogy a választott bank a kérelmüket még a jelenlegi szabályok szerint fogadhassa be– hangsúlyozta Kiss Marianna. Jelezte, a kalocsai Hitel Centrumban érezhetően megnőtt az érdeklődés a hitelek iránt az utóbbi napokban.

Kiss Marianna, Hitel Centrum irodavezető
Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Az irodavezető kiemelte: a Hitel Centrum különösen azért kedvelt, mert valamennyi pénzintézet összes termékét kínálja, amelyből ingyenesen keresik meg az ügyfelek számára legkedvezőbb ajánlatot. Jelentős időt takarítanak meg ügyfeleik számára azzal is, hogy egy helyen történik a komplett ügyintézés, és a hitelfelvétel le tud zajlani – pénzintézettől függően – akár két hét alatt is. Ügyintézőik emellett kombinált konstrukciókkal, sőt egyedi – csak a Hitel Centrum ügyfelei számára igénybe vehető – banki kedvezményekkel várják ügyfeleiket, amelyekkel jelentős összeget, akár többmillió forintot takaríthatnak meg a teljes futamidő végéig – hangsúlyozta.

Hitel Centrum

6300 Kalocsa, Negyvennyolcasok tere 1/16. (cukrászda felett)

Kiss Marianna 70 454 6519

Nemcsényi Mihály 30 331 1326

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK