2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kézimunkák, házi készítésű finomságok és ajándéktárgyak a kalocsai reformátusok Karácsonyi Jótékonysági Vásárján

Gazsó Rita  |  2018. 12. 07., 18:16
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

Péntek délután, ottjártunkkor, még szorgosan csomagoltak a Hunyadi utcai parókián a kalocsai református közösség tagjai, akik hagyományos, szombat reggel megnyíló Karácsonyi Jótékonysági Vásárjukra készültek. Sokféle terméket láttunk: szép kézimunkákat és finomságokat, csupa olyasmit, ami mindenkinek jól jöhet karácsonykor az ünnepi asztalra, a fára vagy az alá.

A hagyományoknak megfelelően advent második vasárnapja előtti szombaton, ezúttal december 8-án reggel kilenctől délután öt, és 9-én tizenegytől délig rendezi meg idei Karácsonyi Jótékonysági Vásárját a kalocsai református közösség a Hunyadi utcában, a közelmúltban megújult parókián.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Gera-Csontos Hajnalka református lelkész elmondta, hogy a közösség tagjai már hónapok óta készülnek az alkalomra a legkülönfélébb kézműves-termékekkel. Van aki szépen horgol, hímez vagy varr, ők ősztől kezdve időnként összegyűlnek a parókián. Minden évben különböző kézimunkákat készítenek. Néha több a horgolt vagy a varrt kézimunka, míg máskor a ragasztott karácsonyi gömbök vannak többségben. Állandó termékeket is kínálnak, ilyen például a konyhai kötény, az edényfogó vagy a tányéralátét – mondta a lelkész asszony.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Emellett nagyon kelendőek a házi készítésű élelmiszerek, lekvárok, befőttek, torta- és mézeslapok, száraz sütemények. Utóbbiból, mint kiderült, nem győznek eleget készíteni. Van ugyanis aki csak ezért jön, ilyenkor vásárol be az ünnepekre.

Úgynevezett „retro pultot” is berendeznek a vásáron: itt használt, de szép állapotú tárgyakat kínálnak, olyasmiket, ami másnak még örömöt szerezhet. Gera-Csontos Hajnalkától megtudtuk, az adventi vásár bevételének felét, a korábbi gyakorlat szerint templombővítésre, másik felét pedig a gyermekek nyári táboroztatására fordítják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés