2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Felgyulladt a második gyertya is Kalocsa adventi koszorúján

Gazsó Rita  |  2018. 12. 10., 09:20
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

A második adventi hétvégén, december 9-én felgyulladt a következő gyertya a város adventi koszorúján. Az ünnepi fényárban úszó sétálóutca és a veteránmotoros mikulások szép számú érdeklődőt vonzottak az ünnepségre, ahol ezúttal Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete adott adventi műsort.

Az advent második vasárnapjának alkalmából megrendezett ünnepségre kilátogató szép számú közönséget a korábbi alkalomhoz hasonlóan  dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője köszöntötte. Felhívta a rendezvényen megjelentek figyelmét az idén hatodik alkalommal megszervezett adakozási lehetőségre, a Mosolygömbre, amellyel – mint szokásos – a hátrányos helyzetű kalocsai gyerekek karácsonyi ajándékához lehet hozzájárulni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a Magyar Veteránmotorok Baráti Köre Kalocsai Egyesületének jótékonysági akcióját is, akik ilyenkor évek óta visznek ajándékot a kalocsai kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek, utána pedig kilátogatnak az adventi ünnepségre, hogy ott is ajándékozzanak.

Különleges hangulatot adott a rendezvénynek a hosszú, kígyózó sorban álló motorok és az azzal érkező, ajándékokat osztogató mikulások látványa. A veterán motorokat kedvelőket tömörítő egyesület azonban nem csak ajándékozott, hanem gyűjtöttek is, mégpedig egy leukémiás kisfiú gyógyítására.

Az adventi műsort ezúttal a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezetének tagjai adták, lelki útravalót Bálint Miklóstól, a gyülekezet lelkipásztorától kaptak a jelen lévők.

„Testünk a tiszta otthonban, lelkünk a karbantartott testben érzi jól magát. Ha a lelkünkben nincs rend és tisztaság, az kihat a testünkre, az otthonunkra is. Rendbe kell tennünk magunkat belülről is – fogalmazott Bálint Miklós. Hozzátette: amilyen nagytakarítást végzünk otthonunkban, lelkünkben, olyan példát mutatunk gyermekeinknek is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Példaként a lelkipásztor egy Stern magazinban megjelent kutatást is idézett, amelyből az derült ki, hogy a felmérésben megkérdezettek példaképként főként szüleiket nevezték meg, míg Jézus Krisztus csupán a tizedik helyre került.

„Ha nekünk, akik ma itt vagyunk, Jézus Krisztus a példaképünk, akkor könnyebb lesz az ünnep előtti nagytakarítás úgy kívül, mint belül– mondta, majd a program zárásaként meggyújtotta a város adventi koszorúján a második gyertyát is.

A következő vasárnap már túl leszünk az advent felén, a harmadik gyertya lobban majd fel a koszorún. A sétálóutcában az adventi gyertyagyújtással együtt Nemzetiségi napot is tartanak, amelyen a különböző nemzetiségek zenéivel és gasztronómiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A sétálóutcában horvát, sváb és roma ízeket kóstolhatunk, majd a Vujicsics Együttes, a Ruzsice horvát énekkar és Kalányos Elvira ad ingyenes koncertet a Városi Színházban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK