2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Felgyulladt a második gyertya is Kalocsa adventi koszorúján

Gazsó Rita  |  2018. 12. 10., 09:20
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

A második adventi hétvégén, december 9-én felgyulladt a következő gyertya a város adventi koszorúján. Az ünnepi fényárban úszó sétálóutca és a veteránmotoros mikulások szép számú érdeklődőt vonzottak az ünnepségre, ahol ezúttal Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete adott adventi műsort.

Az advent második vasárnapjának alkalmából megrendezett ünnepségre kilátogató szép számú közönséget a korábbi alkalomhoz hasonlóan  dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője köszöntötte. Felhívta a rendezvényen megjelentek figyelmét az idén hatodik alkalommal megszervezett adakozási lehetőségre, a Mosolygömbre, amellyel – mint szokásos – a hátrányos helyzetű kalocsai gyerekek karácsonyi ajándékához lehet hozzájárulni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a Magyar Veteránmotorok Baráti Köre Kalocsai Egyesületének jótékonysági akcióját is, akik ilyenkor évek óta visznek ajándékot a kalocsai kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek, utána pedig kilátogatnak az adventi ünnepségre, hogy ott is ajándékozzanak.

Különleges hangulatot adott a rendezvénynek a hosszú, kígyózó sorban álló motorok és az azzal érkező, ajándékokat osztogató mikulások látványa. A veterán motorokat kedvelőket tömörítő egyesület azonban nem csak ajándékozott, hanem gyűjtöttek is, mégpedig egy leukémiás kisfiú gyógyítására.

Az adventi műsort ezúttal a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezetének tagjai adták, lelki útravalót Bálint Miklóstól, a gyülekezet lelkipásztorától kaptak a jelen lévők.

„Testünk a tiszta otthonban, lelkünk a karbantartott testben érzi jól magát. Ha a lelkünkben nincs rend és tisztaság, az kihat a testünkre, az otthonunkra is. Rendbe kell tennünk magunkat belülről is – fogalmazott Bálint Miklós. Hozzátette: amilyen nagytakarítást végzünk otthonunkban, lelkünkben, olyan példát mutatunk gyermekeinknek is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Példaként a lelkipásztor egy Stern magazinban megjelent kutatást is idézett, amelyből az derült ki, hogy a felmérésben megkérdezettek példaképként főként szüleiket nevezték meg, míg Jézus Krisztus csupán a tizedik helyre került.

„Ha nekünk, akik ma itt vagyunk, Jézus Krisztus a példaképünk, akkor könnyebb lesz az ünnep előtti nagytakarítás úgy kívül, mint belül– mondta, majd a program zárásaként meggyújtotta a város adventi koszorúján a második gyertyát is.

A következő vasárnap már túl leszünk az advent felén, a harmadik gyertya lobban majd fel a koszorún. A sétálóutcában az adventi gyertyagyújtással együtt Nemzetiségi napot is tartanak, amelyen a különböző nemzetiségek zenéivel és gasztronómiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A sétálóutcában horvát, sváb és roma ízeket kóstolhatunk, majd a Vujicsics Együttes, a Ruzsice horvát énekkar és Kalányos Elvira ad ingyenes koncertet a Városi Színházban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 24., 10:01
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!
2023-11-22 14:54:00
Kalocsa Város Önkormányzata idén szakít azzal a több évtizedes hagyománnyal, hogy a Sétálóutcában állítja föl a város fenyőfáját és a köré szervezi az Advent időszakára eső programokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>
2023. 11. 22., 09:12
Gyermekkórházak osztályain gyógyuló gyermekek részére, illetve nehéz sorsú családok kisgyermekeinek szervez karácsony előtt örömöt a bohócdoktor csapat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK