2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Felgyulladt a második gyertya is Kalocsa adventi koszorúján

Gazsó Rita  |  2018. 12. 10., 09:20
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

A második adventi hétvégén, december 9-én felgyulladt a következő gyertya a város adventi koszorúján. Az ünnepi fényárban úszó sétálóutca és a veteránmotoros mikulások szép számú érdeklődőt vonzottak az ünnepségre, ahol ezúttal Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete adott adventi műsort.

Az advent második vasárnapjának alkalmából megrendezett ünnepségre kilátogató szép számú közönséget a korábbi alkalomhoz hasonlóan  dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár vezetője köszöntötte. Felhívta a rendezvényen megjelentek figyelmét az idén hatodik alkalommal megszervezett adakozási lehetőségre, a Mosolygömbre, amellyel – mint szokásos – a hátrányos helyzetű kalocsai gyerekek karácsonyi ajándékához lehet hozzájárulni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a Magyar Veteránmotorok Baráti Köre Kalocsai Egyesületének jótékonysági akcióját is, akik ilyenkor évek óta visznek ajándékot a kalocsai kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek, utána pedig kilátogatnak az adventi ünnepségre, hogy ott is ajándékozzanak.

Különleges hangulatot adott a rendezvénynek a hosszú, kígyózó sorban álló motorok és az azzal érkező, ajándékokat osztogató mikulások látványa. A veterán motorokat kedvelőket tömörítő egyesület azonban nem csak ajándékozott, hanem gyűjtöttek is, mégpedig egy leukémiás kisfiú gyógyítására.

Az adventi műsort ezúttal a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezetének tagjai adták, lelki útravalót Bálint Miklóstól, a gyülekezet lelkipásztorától kaptak a jelen lévők.

„Testünk a tiszta otthonban, lelkünk a karbantartott testben érzi jól magát. Ha a lelkünkben nincs rend és tisztaság, az kihat a testünkre, az otthonunkra is. Rendbe kell tennünk magunkat belülről is – fogalmazott Bálint Miklós. Hozzátette: amilyen nagytakarítást végzünk otthonunkban, lelkünkben, olyan példát mutatunk gyermekeinknek is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Példaként a lelkipásztor egy Stern magazinban megjelent kutatást is idézett, amelyből az derült ki, hogy a felmérésben megkérdezettek példaképként főként szüleiket nevezték meg, míg Jézus Krisztus csupán a tizedik helyre került.

„Ha nekünk, akik ma itt vagyunk, Jézus Krisztus a példaképünk, akkor könnyebb lesz az ünnep előtti nagytakarítás úgy kívül, mint belül– mondta, majd a program zárásaként meggyújtotta a város adventi koszorúján a második gyertyát is.

A következő vasárnap már túl leszünk az advent felén, a harmadik gyertya lobban majd fel a koszorún. A sétálóutcában az adventi gyertyagyújtással együtt Nemzetiségi napot is tartanak, amelyen a különböző nemzetiségek zenéivel és gasztronómiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A sétálóutcában horvát, sváb és roma ízeket kóstolhatunk, majd a Vujicsics Együttes, a Ruzsice horvát énekkar és Kalányos Elvira ad ingyenes koncertet a Városi Színházban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK