2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szökőkútból gyönyörű adventi koszorú Miskén – Kicsiknek télapó csomag, ötezer forint a hatvan év felettieknek

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 11., 09:03
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

Miskén az önkormányzat az ünnepvárás jegyében a kicsiket és az idősebbeket is megajándékozta. Az óvodások és az általános iskolások télapó csomagot, a hatvan év felettiek ötezer forint ajándékot kaptak.

Illés Attila polgármesterrel hétfőn délután jártunk a parkban, ahol az adventi koszorú második gyertyáját vasárnap a Tóth Menyhért Általános Iskola diákjainak műsora részeként gyújtották meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az első gyertyát egy héttel korábban Vincze Attila plébános, Perity István, az egyház világi elnöke és dr. Serfőző Csaba lobbantotta lángra.

A polgármester arról számolt be: amellett, hogy a hetente növekvő fény
az ünnep egyre közelibb érkezését jelképezi, az önkormányzat az ünnepvárás jegyében, az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtási ünnepségén résztvevő közel kétszáz főnyi közönséget teával, forralt borral, aprósüteménnyel várta.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A bensőséges hangulatú ünnepséget megelőzően – a képviselő-testület döntése értelmében – valamennyi miskei óvodás és általános iskolás, közel 150 gyermek, valamint a pedagógusok is mikulás csomagot kaptak az önkormányzattól – mondta Illés Attila.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az adventi koszorú fotózása közben lépett a polgármesterhez egy idősebb hölgy, aki köszönetét fejezte ki a karácsonyra kiutalt ötezer forintért. Kérdésünkre Illés Attila emlékeztetett arra, hogy az idősek karácsonyi ajándékozásának hagyománya van a községben.


A képviselő-testület döntése nyomán a hatvan év feletti miskei lakosok idén is ötezer forint ajándékban részesülnek,

amelynek adminisztrációs feladatát az önkormányzat hivatala végzi.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei