2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Mikulástól karácsonyig – Bemutatta adventi eseménynaptárját a Művelődési Központ

2018. 12. 02., 10:07
Kapcsolódó
téma cikkei (19)
Mikulástól karácsonyig – Bemutatta adventi eseménynaptárját a Művelődési Központ

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a meghatározó városi programokért felelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) igazgatója úgy fogalmazott, hogy decemberben szinte nem lesz olyan nap, amikor ne történne valami Kalocsán a szeretet ünnepének beköszöntére vára. Az intézmény által összeállított és bemutatott „Mikulástól karácsonyig” programplakát azt támasztja alá, hogy a vezető nem túlzott, és tényleg gazdag rendezvényfelhozatalból válogathatunk az elkövetkező hetekben.

Elöljáróban fontos felidézni, hogy az idei évben számos pályázati projektet nyert el és indított útjára az intézmény, amelynek projektgazdája, illetve partnere a KKKK. Ezzel sikerült tágítani a városi események programelemeinek körét, azokat beillesztve egy-egy ilyen pályázati programba, amelynek lenyomata jól látszik azon, hogy mennyire színes és változatos decemberi „adventi eseménynaptárt” állított össze az intézmény.

Mielőtt a teljesség igénye nélkül egy-egy elemre kitérve szemezgetnénk a háromhetes kínálatból, mindenképpen a vasárnap kezdődő adventi gyertyagyújtásokat ajánlanánk olvasóink figyelmébe, amelyek abban térnek majd el az elmúlt évek gyakorlatától, hogy szinte kivétel nélkül, mindegyik alkalomhoz kapcsolódnak majd kísérőrendezvények – színezve az ünnepi összejöveteleket, hiszen ezek az események kifejezetten népes közösséget szoktak a sétálóutcai koszorú környékére vonzani.


Forrás: KALOhírek archív

Ma 16:30-kor gyúl ki az első adventi gyertya, amelyet hétről hétre egy-egy követ december 23-ig, és az első gyertyával felkapcsolják a sétálóutcát ékesítő karácsonyi díszkivilágítást is. Gera Csontos Hajnalka református lelkipásztor, Bálint Miklós, a helyi Pünkösdi Egyház lelkipásztora, Halasi László hartai evangélikus lelkész, illetve dr. Mészáros István templomigazgató lesznek a gyertyagyújtók és az események ünnepi szónokai.

Érdekesség, hogy a második alkalomhoz csatlakozik a Jótékonysági motoros Mikulás gurulás a gyerekek legnagyobb örömére, míg a harmadik vasárnapon nemzetiségi napot is tartanak a Művelődési Központ szervezésében, amelynek részeként a gyertyagyújtást követően a Vujicsics együttes ad ingyenes koncertet a színházban, a Ruzsice horvát énekkar közreműködésével.

Az utolsó két vasárnapon gasztronómiai különlegességekkel is készülnek az ünneplők számára. A nemzetiségi napon főzőbemutatót és kóstolót tartanak a sétálóutcában, míg a negyedik gyertya meggyújtását követően több száz adag halászlére invitálják majd a tömeget, amelyet előzetesen Mészáros atya fog megszentelni a helyszínen – így kívánva boldog ünnepeket egymásnak, hallgatva a szabadtéri kisszínpadon a Brassdance együttes „Swing karácsony” műsorát.

A „Mikulástól karácsonyig” programfüzetből szemezgetve kiemelnénk a december 6-i Mikulásvárást, amelyet a Család és KarrierPONT (CSAKPONT) helyisége köré szerveztek. Ide érkezik majd kisvonaton a Télapó, akivel együtt vonatozhatnak majd a gyerekek, az egykori Klub Étteremben lévő CSAKPONT helyiségeiben pedig játék- és palacsinta-különlegességek várják a piciket. Természetesen a csillámtetoválás, az arcfestés és a gyermekműsor sem marad el!

A tavalyi sikeren felbuzdulva, lesz az idén is szabadtéri szalonnasütés, ahol Papp Robiék zenélnek, de a könyvtárban tartanak Cseh Tamás emlékkoncertet is, míg a Csillag Musical Társulat a „Hókirálynő” című zenés mesejátékot hozza a Városi Színházba, ugyancsak a legkisebbeknek.

Emellett hagyományos bejgli- és paprikás kácsi sütésre hívnak és várnak minden amatőr konyhafőnököt, fellép majd a városi óvódák valamennyi tagintézményének egy-egy csoportja és a Kalocsa-Kúla közös pályázati program keretében lesz barátságos kézilabda meccs és háromnapos workshop is az ünnepi időszakban, amelyen belül

december 13-tól 23-ig nem marad el a szokásos kézművesvásár sem a sétálóutcában.

Ide egyébként még mindig várják a vásárosok jelentkezését a kalokultura@kalocsa.hu e-mail címen, vagy telefonon – a helyfoglalás, mint minden esztendőben, az idén is ingyenes!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 07:56
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 24., 11:53
A megtermelt ételek 1/3-át nem eszi meg senki. Így rengeteg étel teljesen kárba megy. Jó minőségűek is, amely még fogyasztható állapotban vannak. A Munch egy egyszerű megoldást kínál arra, hogy az ételgazdálkodás fenntarthatóbb legyen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is! Még >>>
2024. 02. 23., 12:30
Közeledik március 8.-a, vagyis a nőnap. Kedveskedjünk a hölgyeknek! Még >>>
2024. 02. 23., 08:59
Szerencsére a csapda fogai kopottak voltak, így az csak összeszorította a kutya testét és légzési nehézségeket okozott. Még >>>
2024. 02. 22., 13:55
Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják a frakciók a legmagasabb közjogi méltóság betöltésére. Még >>>
2024. 02. 22., 10:11
A rendőrök éjt nappallá téve keresték a bűnelkövetőt, akit végül sikerült is beazonosítani. Még >>>
2024. 02. 22., 09:56
A részletekről dr. Kasziba István tájékoztatta portálunkat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK