2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Lakatos György: Egy kamarakoncert biztosan lesz a XXIX. Kék Madár Fesztiválon – A helyszín még kérdéses

Lakatos György: Egy kamarakoncert biztosan lesz a XXIX. Kék Madár Fesztiválon – A helyszín még kérdéses
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 18., 11:36

Egy évvel ezelőtt talán még a legpesszimistábbak sem gondoltak arra, hogy a soron következő, közel három évtizedes múltra visszatekintő kalocsai Kék Madár Fesztivált nem a szokásos módon, tehát háromnapos programsorozat keretében, a közönség személyes jelenléte mellett rendezik meg. Ám a koronavírus-járvány harmadik, talán legdühöngőbb szakaszában nagy a valószínűsége annak, hogy idén sem lesz ez másképp, legfeljebb a tavalyi tapasztalatokból kiindulva finomhangolás történik.

Mint megtudtuk, három hónappal a rendezvény előtt még sok minden befolyásolhatja az idei Kék Madár Fesztivál programját. Az biztos, hogy a szervezők újítani akarnak, így a tervek szerint a fő napon, 2021. június 5-én az Anima Musicae Kamarazenekar adna koncertet. Lehetséges helyszínként a Városi Színház és a Nagyboldogasszony főszékesegyház egyaránt felmerült. Ám mindezt a veszélyhelyzetben hozott kormányzati intézkedések még jelentősen befolyásolhatják.

A zene - és művészetkedvelő közönség 2020-ban, történetében először, online követhette végig a Kék Madár Fesztivál eseményeit. Amint az közismert, Kalocsán hagyományosan június első hétvégéje a Kék Madáré, a koncertekről és kiállításokról szóló fesztivál bevétele a beteg gyermekeket támogató alapítvány számlájára kerül. Ám ahogy tavaly, a koronavírus - járvány a programsorozat forgatókönyvét idén is átírja.

Lakatos György fagott művészt, a Kék Madár atyját a fesztivál 2021. évi megrendezéséről kérdeztük.


Úgy gondoltam, hogy valamit idén is mindenféleképp csinálnunk kell. A tavalyi online fesztivál sikeres volt, jó bevételt produkált, de nem hiszem, hogy még egyszer ugyanaz a felállás kielégítené a közönséget. Ezért most valami újat szeretnénk létrehozni. Így arra gondoltam - ami tényleg csak ötlet még-, hogy egy koncertet szervezünk Kalocsára." mondta Lakatos György.

Hozzátette: „Felkértem az Anima Musicae Kamarazenekart, G. Horváth László vezényletével, aki elvállalta a kalocsai koncertet. Szerencsére Máté Gábor és Mácsai Pál színészek is örömmel fogadták a meghívásom. Lukács Miklós, remek cimbalomművész is muzsikálni fog, és én magam is játszok majd, sőt konferálni fogom a műsort. Itt tartunk most.” - mondta a művész.

Lakatos György szerint pillanatnyilag többféle verzió van a koncert közvetítésével kapcsolatban. Az egyik az, hogy napközben veszik fel a műsort, és azt június 5-én, az esti órákban lehet megtekinteni, mások mellett a YouTube-on, vagy, ha a lehetőségek engedik, akkor élőben is ott követhetjük majd végig az előadásokat.

Lakatos György azt kérte, a pandémia és a legújabb szigorító intézkedések miatt pár hét múlva térjünk vissza a Kék Madár Fesztivál talán még akkor sem véglegesnek mondható helyszínére és programjaira.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 19., 20:45
Ezeket a zsákokat nem a jóságos nagyszakállú töltötte meg ajándékokkal, hanem a "Te szedd!" akció vidám önkéntesei a széthajigált szeméttel, mégpedig két kalocsai helyszínen, a Csajdán és a Móra Ferenc utcai kerékpárút mentén. Még >>>
2021. 10. 19., 18:19
Október 23-án, szombaton - az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján – , a piac zárva lesz. Még >>>
2021. 10. 19., 10:21
Az e-sportoló az új focista? Még >>>
2021. 10. 19., 10:16
Készíts a csipkebogyóból akár teát, akár lekvárt, mindkettő tele van vitaminokkal! Még >>>
2021. 10. 19., 09:44
Szerdán jön a következő emelés: a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul. Még >>>
2021. 10. 18., 14:50
2021.október 23.-án 18:00 órától a KEVE (Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület) rendhagyó módon evezős bált rendez a kalocsai evezés (rowing) 40. évfordulója alkalmából. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés