2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Lakatos György: Egy kamarakoncert biztosan lesz a XXIX. Kék Madár Fesztiválon – A helyszín még kérdéses

Lakatos György: Egy kamarakoncert biztosan lesz a XXIX. Kék Madár Fesztiválon – A helyszín még kérdéses
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 18., 11:36

Egy évvel ezelőtt talán még a legpesszimistábbak sem gondoltak arra, hogy a soron következő, közel három évtizedes múltra visszatekintő kalocsai Kék Madár Fesztivált nem a szokásos módon, tehát háromnapos programsorozat keretében, a közönség személyes jelenléte mellett rendezik meg. Ám a koronavírus-járvány harmadik, talán legdühöngőbb szakaszában nagy a valószínűsége annak, hogy idén sem lesz ez másképp, legfeljebb a tavalyi tapasztalatokból kiindulva finomhangolás történik.

Mint megtudtuk, három hónappal a rendezvény előtt még sok minden befolyásolhatja az idei Kék Madár Fesztivál programját. Az biztos, hogy a szervezők újítani akarnak, így a tervek szerint a fő napon, 2021. június 5-én az Anima Musicae Kamarazenekar adna koncertet. Lehetséges helyszínként a Városi Színház és a Nagyboldogasszony főszékesegyház egyaránt felmerült. Ám mindezt a veszélyhelyzetben hozott kormányzati intézkedések még jelentősen befolyásolhatják.

A zene - és művészetkedvelő közönség 2020-ban, történetében először, online követhette végig a Kék Madár Fesztivál eseményeit. Amint az közismert, Kalocsán hagyományosan június első hétvégéje a Kék Madáré, a koncertekről és kiállításokról szóló fesztivál bevétele a beteg gyermekeket támogató alapítvány számlájára kerül. Ám ahogy tavaly, a koronavírus - járvány a programsorozat forgatókönyvét idén is átírja.

Lakatos György fagott művészt, a Kék Madár atyját a fesztivál 2021. évi megrendezéséről kérdeztük.


Úgy gondoltam, hogy valamit idén is mindenféleképp csinálnunk kell. A tavalyi online fesztivál sikeres volt, jó bevételt produkált, de nem hiszem, hogy még egyszer ugyanaz a felállás kielégítené a közönséget. Ezért most valami újat szeretnénk létrehozni. Így arra gondoltam - ami tényleg csak ötlet még-, hogy egy koncertet szervezünk Kalocsára." mondta Lakatos György.

Hozzátette: „Felkértem az Anima Musicae Kamarazenekart, G. Horváth László vezényletével, aki elvállalta a kalocsai koncertet. Szerencsére Máté Gábor és Mácsai Pál színészek is örömmel fogadták a meghívásom. Lukács Miklós, remek cimbalomművész is muzsikálni fog, és én magam is játszok majd, sőt konferálni fogom a műsort. Itt tartunk most.” - mondta a művész.

Lakatos György szerint pillanatnyilag többféle verzió van a koncert közvetítésével kapcsolatban. Az egyik az, hogy napközben veszik fel a műsort, és azt június 5-én, az esti órákban lehet megtekinteni, mások mellett a YouTube-on, vagy, ha a lehetőségek engedik, akkor élőben is ott követhetjük majd végig az előadásokat.

Lakatos György azt kérte, a pandémia és a legújabb szigorító intézkedések miatt pár hét múlva térjünk vissza a Kék Madár Fesztivál talán még akkor sem véglegesnek mondható helyszínére és programjaira.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK