2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lakatos György: Egy kamarakoncert biztosan lesz a XXIX. Kék Madár Fesztiválon – A helyszín még kérdéses

Lakatos György: Egy kamarakoncert biztosan lesz a XXIX. Kék Madár Fesztiválon – A helyszín még kérdéses
Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 18., 11:36

Egy évvel ezelőtt talán még a legpesszimistábbak sem gondoltak arra, hogy a soron következő, közel három évtizedes múltra visszatekintő kalocsai Kék Madár Fesztivált nem a szokásos módon, tehát háromnapos programsorozat keretében, a közönség személyes jelenléte mellett rendezik meg. Ám a koronavírus-járvány harmadik, talán legdühöngőbb szakaszában nagy a valószínűsége annak, hogy idén sem lesz ez másképp, legfeljebb a tavalyi tapasztalatokból kiindulva finomhangolás történik.

Mint megtudtuk, három hónappal a rendezvény előtt még sok minden befolyásolhatja az idei Kék Madár Fesztivál programját. Az biztos, hogy a szervezők újítani akarnak, így a tervek szerint a fő napon, 2021. június 5-én az Anima Musicae Kamarazenekar adna koncertet. Lehetséges helyszínként a Városi Színház és a Nagyboldogasszony főszékesegyház egyaránt felmerült. Ám mindezt a veszélyhelyzetben hozott kormányzati intézkedések még jelentősen befolyásolhatják.

A zene - és művészetkedvelő közönség 2020-ban, történetében először, online követhette végig a Kék Madár Fesztivál eseményeit. Amint az közismert, Kalocsán hagyományosan június első hétvégéje a Kék Madáré, a koncertekről és kiállításokról szóló fesztivál bevétele a beteg gyermekeket támogató alapítvány számlájára kerül. Ám ahogy tavaly, a koronavírus - járvány a programsorozat forgatókönyvét idén is átírja.

Lakatos György fagott művészt, a Kék Madár atyját a fesztivál 2021. évi megrendezéséről kérdeztük.


Úgy gondoltam, hogy valamit idén is mindenféleképp csinálnunk kell. A tavalyi online fesztivál sikeres volt, jó bevételt produkált, de nem hiszem, hogy még egyszer ugyanaz a felállás kielégítené a közönséget. Ezért most valami újat szeretnénk létrehozni. Így arra gondoltam - ami tényleg csak ötlet még-, hogy egy koncertet szervezünk Kalocsára." mondta Lakatos György.

Hozzátette: „Felkértem az Anima Musicae Kamarazenekart, G. Horváth László vezényletével, aki elvállalta a kalocsai koncertet. Szerencsére Máté Gábor és Mácsai Pál színészek is örömmel fogadták a meghívásom. Lukács Miklós, remek cimbalomművész is muzsikálni fog, és én magam is játszok majd, sőt konferálni fogom a műsort. Itt tartunk most.” - mondta a művész.

Lakatos György szerint pillanatnyilag többféle verzió van a koncert közvetítésével kapcsolatban. Az egyik az, hogy napközben veszik fel a műsort, és azt június 5-én, az esti órákban lehet megtekinteni, mások mellett a YouTube-on, vagy, ha a lehetőségek engedik, akkor élőben is ott követhetjük majd végig az előadásokat.

Lakatos György azt kérte, a pandémia és a legújabb szigorító intézkedések miatt pár hét múlva térjünk vissza a Kék Madár Fesztivál talán még akkor sem véglegesnek mondható helyszínére és programjaira.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>