2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Zöld fészket rak” idén a kék madár – A beteg gyerekek mellett a környezetvédelem ügyét is felkarolják

Illés György Cinó  |  2023. 03. 25., 07:52

Az idei újdonságokról Lakatos György fesztiváligazgató, valamint a szervezésben és lebonyolításban már évek óta segédkező munkatársa, Madura Tünde, valamint a többek közt a Hokedli Stúdióból ismert videós influenszer, Tóth Dániel tájékoztatta portálunkat.

Azt a fesztivál majdnem teljes programját ismertető cikkünkben már megírtuk, hogy – Lakatos György szavaival élve – idén városunkban „zöld fészket rak a kék madár”, de akkor még csak homályos részleteket tudtunk meg annak mikéntjéről, hogy miben nyilvánulnak majd meg a környezettudatosság szempontjai.
Utánajártunk!

Amint a fesztiváligazgatótól megtudtuk, az egyik előrelépés e területen az lesz, hogy a büfések a képződő hulladék mennyiségének hathatós mérséklésére új módszert vezetnek majd be, arra ösztönözve a közönséget, hogy kevesebb takarítani valót, kevesebb műanyag szemetet hagyjanak maguk után.
Ezzel kapcsolatban Madura Tünde – a fesztiváligazgató egyik segítője számos közül – portálunknak elmondta:

RE-POHARAS RENDSZERREL IGYEKEZNEK ÉRDEKELTTÉ TENNI A KÖZÖNSÉGET A MINÉL KEVESEBB SZEMETELÉSBEN.

A megszokott, egyszer használatos poharak helyett tartósabb anyagból készülteket alkalmaznak majd, amelyeket a Kék Madár Fesztivál emblémájával látnak majd el.
A poharak eladásából származó többletbevétel szintén a beteg gyerekek támogatására fordítódik majd – tudtuk meg.

A környezettudatosság és a zöld gondolat már a fesztivált megelőző rajzpályázaton is figyelmet kap – erről már Tóth Dániel tájékoztatott, akitől a rajzversennyel kapcsolatos több változásról is értesültünk.


Amellett, hogy a környék iskoláinak tanulói számára a tavalyihoz hasonló keretek közt lebonyolítják majd a versenyt – tehát az Anda Present által biztosított lapokon az iskolák szervezésében, két korcsoportos kategóriában készíthetik el pályamunkáikat a gyerekek.
De

IDÉN A RAJZPÁLYÁZATON INDÍTANAK EGY „SZABADFOGÁSÚ” KATEGÓRIÁT IS, AMELYET ORSZÁGOSAN MEGHIRDETNEK MAJD. AZON BÁRKI RÉSZT VEHET, FÖLDRAJZI ÉS ÉLETKORBELI KORLÁTOZÁS NÉLKÜL.

Ennek megfelelően idén nem csak kettő, hanem

HÁROMFÉLE KITŰZŐT LEHET MAJD VÁSÁROLNI,

a tavalyival azonos, 500 forintos áron. Ugyanakkor belépőjegyeket, bérleteket idén sem árusítanak, a kitűző birtokában a rendezvények szabadon látogathatóak.

BELÉPŐ JEGY HELYETT VEGYÉL KITŰZŐT!
BÉRLET HELYETT VEGYÉL EGY DOBOZZAL!

Az elgondolás tehát nem változott, de jótékonysági szándékunkat emellett is számos módon gyakorolhatjuk a beteg gyerekek javára.

Például adónk 1%-át is fölajánlhatjuk, aminek épp most van az időszaka.
Ez anyagi áldozattal sem jár, hiszen az államnak befizetett személyi jövedelemadónk egy részét terelhetjük át az alapítvány pénztárcájába.

Ezt a személyi jövedelemadó-bevallásunkban tehetjük meg a támogatott szervezet alábbi adatainak a megadásával:

A szervezet neve: Kék Madár Alapítvány a Beteg Gyermekekért
adószáma18340961-1-03

De hozzájárulhatunk a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához oly módon is, hogy

KÖZVETLENÜL A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY SZÁMLÁJÁRA KÜLDÜNK TÁMOGATÁST.

Az átutaláshoz a következő adatokra lesz szükség:

számla tulajdonosaKék Madár Alapítvány a Beteg Gyermekekért 
számlaszám:
11996231-06103369-10000001

Ne feledjék:

Cseppenként telik meg a tenger…”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK