2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

„Zöld fészket rak” idén a kék madár – A beteg gyerekek mellett a környezetvédelem ügyét is felkarolják

Illés György Cinó  |  2023. 03. 25., 07:52

Az idei újdonságokról Lakatos György fesztiváligazgató, valamint a szervezésben és lebonyolításban már évek óta segédkező munkatársa, Madura Tünde, valamint a többek közt a Hokedli Stúdióból ismert videós influenszer, Tóth Dániel tájékoztatta portálunkat.

Azt a fesztivál majdnem teljes programját ismertető cikkünkben már megírtuk, hogy – Lakatos György szavaival élve – idén városunkban „zöld fészket rak a kék madár”, de akkor még csak homályos részleteket tudtunk meg annak mikéntjéről, hogy miben nyilvánulnak majd meg a környezettudatosság szempontjai.
Utánajártunk!

Amint a fesztiváligazgatótól megtudtuk, az egyik előrelépés e területen az lesz, hogy a büfések a képződő hulladék mennyiségének hathatós mérséklésére új módszert vezetnek majd be, arra ösztönözve a közönséget, hogy kevesebb takarítani valót, kevesebb műanyag szemetet hagyjanak maguk után.
Ezzel kapcsolatban Madura Tünde – a fesztiváligazgató egyik segítője számos közül – portálunknak elmondta:

RE-POHARAS RENDSZERREL IGYEKEZNEK ÉRDEKELTTÉ TENNI A KÖZÖNSÉGET A MINÉL KEVESEBB SZEMETELÉSBEN.

A megszokott, egyszer használatos poharak helyett tartósabb anyagból készülteket alkalmaznak majd, amelyeket a Kék Madár Fesztivál emblémájával látnak majd el.
A poharak eladásából származó többletbevétel szintén a beteg gyerekek támogatására fordítódik majd – tudtuk meg.

A környezettudatosság és a zöld gondolat már a fesztivált megelőző rajzpályázaton is figyelmet kap – erről már Tóth Dániel tájékoztatott, akitől a rajzversennyel kapcsolatos több változásról is értesültünk.


Amellett, hogy a környék iskoláinak tanulói számára a tavalyihoz hasonló keretek közt lebonyolítják majd a versenyt – tehát az Anda Present által biztosított lapokon az iskolák szervezésében, két korcsoportos kategóriában készíthetik el pályamunkáikat a gyerekek.
De

IDÉN A RAJZPÁLYÁZATON INDÍTANAK EGY „SZABADFOGÁSÚ” KATEGÓRIÁT IS, AMELYET ORSZÁGOSAN MEGHIRDETNEK MAJD. AZON BÁRKI RÉSZT VEHET, FÖLDRAJZI ÉS ÉLETKORBELI KORLÁTOZÁS NÉLKÜL.

Ennek megfelelően idén nem csak kettő, hanem

HÁROMFÉLE KITŰZŐT LEHET MAJD VÁSÁROLNI,

a tavalyival azonos, 500 forintos áron. Ugyanakkor belépőjegyeket, bérleteket idén sem árusítanak, a kitűző birtokában a rendezvények szabadon látogathatóak.

BELÉPŐ JEGY HELYETT VEGYÉL KITŰZŐT!
BÉRLET HELYETT VEGYÉL EGY DOBOZZAL!

Az elgondolás tehát nem változott, de jótékonysági szándékunkat emellett is számos módon gyakorolhatjuk a beteg gyerekek javára.

Például adónk 1%-át is fölajánlhatjuk, aminek épp most van az időszaka.
Ez anyagi áldozattal sem jár, hiszen az államnak befizetett személyi jövedelemadónk egy részét terelhetjük át az alapítvány pénztárcájába.

Ezt a személyi jövedelemadó-bevallásunkban tehetjük meg a támogatott szervezet alábbi adatainak a megadásával:

A szervezet neve: Kék Madár Alapítvány a Beteg Gyermekekért
adószáma18340961-1-03

De hozzájárulhatunk a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához oly módon is, hogy

KÖZVETLENÜL A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY SZÁMLÁJÁRA KÜLDÜNK TÁMOGATÁST.

Az átutaláshoz a következő adatokra lesz szükség:

számla tulajdonosaKék Madár Alapítvány a Beteg Gyermekekért 
számlaszám:
11996231-06103369-10000001

Ne feledjék:

Cseppenként telik meg a tenger…”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>