2024. 03. 05. kedd
Adorján, Adrián
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a gyermeknap előszele! – Csütörtökön átadják a Csajda-kerti játszóteret

Itt a gyermeknap előszele! – Csütörtökön átadják a Csajda-kerti játszóteret
Illés György Cinó  |  2022. 05. 25., 17:00

Amint arról már korábban hírt adtunk, elkészült a Csajda-kertben az a játszótér, amely a folyamatban lévő, a város több pontján megvalósuló játszótér-fejlesztési program második eleme a Vidats utcai Kiskalóz Kikötő után, amelynél azonban jóval nagyobb lélegzetű fejlesztés: az ősi park árnyas ölén a város talán legjobban felszerelt játszótere jött létre. Ezt elsőként május 26-án délelőtt, a hivatalos átadón vehetik birtokba a gyerekek.

A játszótér munkálatainak előrehaladásáról már hírt adtunk, akkor az utolsó simítások előtti stádiumában készült fotókkal illusztrálva cikkünket.
Jelentjük: az akkori ígéretekhez híven a hónap közepére elkészült az új játszótér, így immár a műszaki átadás-átvétel után sor kerülhet a játékok nyilvános átadására is, még gyermeknap előtt.

Emlékezetes: dr. Filvig Géza polgármester a Kalocsa Jövőjéért Egyesület 2021. évi gyermeknapi rendezvényén jelentette be azt a nagy ívű, a város több pontján – főképp az eddig e téren szerényebben ellátott részein – megvalósuló játszótér-fejlesztési programot, amelynek ez a park a második eleme.
A bejelentés óta a program első lépéseként megvalósult a Vidats utcai ’Kiskalóz Kikötő’, amelyet tavaly nyár végén, augusztus 26-án adták át, kis ünnepség keretében, a város óvodásainak jelenlétében.

Ahhoz hasonló keretek közt, most a környékbeli óvodából érkező kicsinyek részvételével kerül átadásra e hét csütörtök délelőtt tíz órai kezdettel. Az átadó ünnepélyen a közelgő gyermeknapra is tekintettel köszöntőt mond Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint dr. Filvig Géza polgármester is.
A résztvevőket egy gyermekcsoport rövid műsorral is várja, Papp Róbert vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK