2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a gyermeknap előszele! – Csütörtökön átadják a Csajda-kerti játszóteret

Itt a gyermeknap előszele! – Csütörtökön átadják a Csajda-kerti játszóteret
Illés György Cinó  |  2022. 05. 25., 17:00

Amint arról már korábban hírt adtunk, elkészült a Csajda-kertben az a játszótér, amely a folyamatban lévő, a város több pontján megvalósuló játszótér-fejlesztési program második eleme a Vidats utcai Kiskalóz Kikötő után, amelynél azonban jóval nagyobb lélegzetű fejlesztés: az ősi park árnyas ölén a város talán legjobban felszerelt játszótere jött létre. Ezt elsőként május 26-án délelőtt, a hivatalos átadón vehetik birtokba a gyerekek.

A játszótér munkálatainak előrehaladásáról már hírt adtunk, akkor az utolsó simítások előtti stádiumában készült fotókkal illusztrálva cikkünket.
Jelentjük: az akkori ígéretekhez híven a hónap közepére elkészült az új játszótér, így immár a műszaki átadás-átvétel után sor kerülhet a játékok nyilvános átadására is, még gyermeknap előtt.

Emlékezetes: dr. Filvig Géza polgármester a Kalocsa Jövőjéért Egyesület 2021. évi gyermeknapi rendezvényén jelentette be azt a nagy ívű, a város több pontján – főképp az eddig e téren szerényebben ellátott részein – megvalósuló játszótér-fejlesztési programot, amelynek ez a park a második eleme.
A bejelentés óta a program első lépéseként megvalósult a Vidats utcai ’Kiskalóz Kikötő’, amelyet tavaly nyár végén, augusztus 26-án adták át, kis ünnepség keretében, a város óvodásainak jelenlétében.

Ahhoz hasonló keretek közt, most a környékbeli óvodából érkező kicsinyek részvételével kerül átadásra e hét csütörtök délelőtt tíz órai kezdettel. Az átadó ünnepélyen a közelgő gyermeknapra is tekintettel köszöntőt mond Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint dr. Filvig Géza polgármester is.
A résztvevőket egy gyermekcsoport rövid műsorral is várja, Papp Róbert vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK