2023. 01. 31. kedd
Gerda, Marcella
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a gyermeknap előszele! – Csütörtökön átadják a Csajda-kerti játszóteret

Itt a gyermeknap előszele! – Csütörtökön átadják a Csajda-kerti játszóteret
Illés György Cinó  |  2022. 05. 25., 17:00

Amint arról már korábban hírt adtunk, elkészült a Csajda-kertben az a játszótér, amely a folyamatban lévő, a város több pontján megvalósuló játszótér-fejlesztési program második eleme a Vidats utcai Kiskalóz Kikötő után, amelynél azonban jóval nagyobb lélegzetű fejlesztés: az ősi park árnyas ölén a város talán legjobban felszerelt játszótere jött létre. Ezt elsőként május 26-án délelőtt, a hivatalos átadón vehetik birtokba a gyerekek.

A játszótér munkálatainak előrehaladásáról már hírt adtunk, akkor az utolsó simítások előtti stádiumában készült fotókkal illusztrálva cikkünket.
Jelentjük: az akkori ígéretekhez híven a hónap közepére elkészült az új játszótér, így immár a műszaki átadás-átvétel után sor kerülhet a játékok nyilvános átadására is, még gyermeknap előtt.

Emlékezetes: dr. Filvig Géza polgármester a Kalocsa Jövőjéért Egyesület 2021. évi gyermeknapi rendezvényén jelentette be azt a nagy ívű, a város több pontján – főképp az eddig e téren szerényebben ellátott részein – megvalósuló játszótér-fejlesztési programot, amelynek ez a park a második eleme.
A bejelentés óta a program első lépéseként megvalósult a Vidats utcai ’Kiskalóz Kikötő’, amelyet tavaly nyár végén, augusztus 26-án adták át, kis ünnepség keretében, a város óvodásainak jelenlétében.

Ahhoz hasonló keretek közt, most a környékbeli óvodából érkező kicsinyek részvételével kerül átadásra e hét csütörtök délelőtt tíz órai kezdettel. Az átadó ünnepélyen a közelgő gyermeknapra is tekintettel köszöntőt mond Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint dr. Filvig Géza polgármester is.
A résztvevőket egy gyermekcsoport rövid műsorral is várja, Papp Róbert vezetésével.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023. 01. 25., 16:31
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>
2023. 01. 29., 16:13
A Hősök útjára riasztották a tűzoltókat. Még >>>
2023. 01. 28., 14:11
Bács-Kiskun vármegye önkormányzata a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közreműködésével Petőfi Sándor szavalóversenyt hirdet a Petőfi-emlékévhez kapcsolódva. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK