2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Közös gyertyagyújtás a temetőben – Sok ezer gyertyaláng világította meg a temetőt

Közös gyertyagyújtás a temetőben – Sok ezer gyertyaláng világította meg a temetőt
Illés György Cinó  |  2019. 11. 02., 12:41

Ezúttal nem volt a kalocsai köztemető kápolnája előtti fedett ravatalozóban sem urna, sem koporsó, csak egy nagy csokor virág, mégis jó néhányan állták körbe azt tegnap délután, amikor négy órakor megkezdődött az önkormányzat által meghirdetett közös gyertyagyújtás.

Mindenszentek napján és halottak napjának előestéjén Madainé Szilágyi Anita köszöntötte a megjelenteket, köztük a kalocsai önkormányzat családjaik kíséretében érkezett képviselőit és dr. Filvig Géza polgármestert.

A továbbiakban Mihó Izabella és Tóth Viktor adott rövid, a halott szeretteinkre emlékező, kegyeletteljes műsort. Annak keretében a keresztény könnyűzene kínálatából, énekét gitárral kísérve adott elő két dalt Tóth Viktor, köztük a Gável testvérek egyik számát, egy megzenésített Wass Albert verset, Mihó Izabella pedig ünnepi beszéd felolvasásával segítette az emlékezést halottainkra.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Ezt követően az egybegyűltek mécseseket, gyertyákat helyeztek el a kápolna előtti téren álló kőkereszt lábánál. Közben a temetőben folyamatos volt a jövés-menés, ahogyan a családok elhunyt szeretteik sírjához járultak emlékezni és leróni kegyeletüket.


Az enyhe szellő a csak önmagában, nem zárt edényben kihelyezett gyertyák lángját is hagyta élni, a felhős, hűvös, de csapadékmentes és ilyenkor szokásosnak megfelelő, nem túl zord időjárás pedig sokakat csábított ki a temetőbe a kettős ünnep első napján.
Így estére gyönyörű fényárba öltözött a temető: az engesztelés és engesztelődés lángjai reszketve árasztották az örök élet és feltámadás reményét.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Ma még enyhébb időjárás ígérkezik, és - bár a prognózis szerint eső érkezhet - várhatóan újra is benépesedik a temető a délutáni órákban, hiszen tekintettel arra, hogy halottak napja után munkaszüneti nap következik, bizonyra sokan mára hagyták a temetőlátogatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-05-31 13:34:00
40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>