2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közös gyertyagyújtás a temetőben – Sok ezer gyertyaláng világította meg a temetőt

Közös gyertyagyújtás a temetőben – Sok ezer gyertyaláng világította meg a temetőt
Illés György Cinó  |  2019. 11. 02., 12:41

Ezúttal nem volt a kalocsai köztemető kápolnája előtti fedett ravatalozóban sem urna, sem koporsó, csak egy nagy csokor virág, mégis jó néhányan állták körbe azt tegnap délután, amikor négy órakor megkezdődött az önkormányzat által meghirdetett közös gyertyagyújtás.

Mindenszentek napján és halottak napjának előestéjén Madainé Szilágyi Anita köszöntötte a megjelenteket, köztük a kalocsai önkormányzat családjaik kíséretében érkezett képviselőit és dr. Filvig Géza polgármestert.

A továbbiakban Mihó Izabella és Tóth Viktor adott rövid, a halott szeretteinkre emlékező, kegyeletteljes műsort. Annak keretében a keresztény könnyűzene kínálatából, énekét gitárral kísérve adott elő két dalt Tóth Viktor, köztük a Gável testvérek egyik számát, egy megzenésített Wass Albert verset, Mihó Izabella pedig ünnepi beszéd felolvasásával segítette az emlékezést halottainkra.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Ezt követően az egybegyűltek mécseseket, gyertyákat helyeztek el a kápolna előtti téren álló kőkereszt lábánál. Közben a temetőben folyamatos volt a jövés-menés, ahogyan a családok elhunyt szeretteik sírjához járultak emlékezni és leróni kegyeletüket.


Az enyhe szellő a csak önmagában, nem zárt edényben kihelyezett gyertyák lángját is hagyta élni, a felhős, hűvös, de csapadékmentes és ilyenkor szokásosnak megfelelő, nem túl zord időjárás pedig sokakat csábított ki a temetőbe a kettős ünnep első napján.
Így estére gyönyörű fényárba öltözött a temető: az engesztelés és engesztelődés lángjai reszketve árasztották az örök élet és feltámadás reményét.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Ma még enyhébb időjárás ígérkezik, és - bár a prognózis szerint eső érkezhet - várhatóan újra is benépesedik a temető a délutáni órákban, hiszen tekintettel arra, hogy halottak napja után munkaszüneti nap következik, bizonyra sokan mára hagyták a temetőlátogatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés