2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Közös gyertyagyújtás a temetőben – Sok ezer gyertyaláng világította meg a temetőt

Közös gyertyagyújtás a temetőben – Sok ezer gyertyaláng világította meg a temetőt
Illés György Cinó  |  2019. 11. 02., 12:41

Ezúttal nem volt a kalocsai köztemető kápolnája előtti fedett ravatalozóban sem urna, sem koporsó, csak egy nagy csokor virág, mégis jó néhányan állták körbe azt tegnap délután, amikor négy órakor megkezdődött az önkormányzat által meghirdetett közös gyertyagyújtás.

Mindenszentek napján és halottak napjának előestéjén Madainé Szilágyi Anita köszöntötte a megjelenteket, köztük a kalocsai önkormányzat családjaik kíséretében érkezett képviselőit és dr. Filvig Géza polgármestert.

A továbbiakban Mihó Izabella és Tóth Viktor adott rövid, a halott szeretteinkre emlékező, kegyeletteljes műsort. Annak keretében a keresztény könnyűzene kínálatából, énekét gitárral kísérve adott elő két dalt Tóth Viktor, köztük a Gável testvérek egyik számát, egy megzenésített Wass Albert verset, Mihó Izabella pedig ünnepi beszéd felolvasásával segítette az emlékezést halottainkra.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Ezt követően az egybegyűltek mécseseket, gyertyákat helyeztek el a kápolna előtti téren álló kőkereszt lábánál. Közben a temetőben folyamatos volt a jövés-menés, ahogyan a családok elhunyt szeretteik sírjához járultak emlékezni és leróni kegyeletüket.


Az enyhe szellő a csak önmagában, nem zárt edényben kihelyezett gyertyák lángját is hagyta élni, a felhős, hűvös, de csapadékmentes és ilyenkor szokásosnak megfelelő, nem túl zord időjárás pedig sokakat csábított ki a temetőbe a kettős ünnep első napján.
Így estére gyönyörű fényárba öltözött a temető: az engesztelés és engesztelődés lángjai reszketve árasztották az örök élet és feltámadás reményét.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

Ma még enyhébb időjárás ígérkezik, és - bár a prognózis szerint eső érkezhet - várhatóan újra is benépesedik a temető a délutáni órákban, hiszen tekintettel arra, hogy halottak napja után munkaszüneti nap következik, bizonyra sokan mára hagyták a temetőlátogatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK