2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Alakul a Kalocsai nyár II. – „A muzsika hangja” és Ocho Macho az Érsekkertben

2017. 02. 13., 09:05
Alakul a Kalocsai nyár II. – „A muzsika hangja” és Ocho Macho az Érsekkertben

A napokban még arról írtunk, hogy előrehaladott állapotban alakul a júliusi, idei Duna Menti Folklórfesztivál programja. A szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy nemcsak a nemzetközi népművészeti forgatag, hanem a teljes „Kalocsai nyár 2017.” program főbb elemei is összeálltak.

A tavalyi volt az első év, amikor a korábban kivitelezett Kalocsa Szíve Program támogatási forrásából teljesen megújult Érsekkert és annak szabadtéri színpada ismét a város kulturális és közösségi életének meghatározó helyszínévé vált.

A tervezett rendezvények sorát „Kalocsai nyár 2016.” fantázianéven gyűjtötte akkor csokorba a KKKK, idén pedig folytatja a tematikát. Nézzük, mi került a „Kalocsai nyár 2017.” palettájára!

- Május 1-jén tematikus majálissal kezdődik a sorozat az Érsekkertben. Ebben az évben mazsorett-majálist hirdettünk, hiszen a Kalocsai Fúvószenekari Egyesület oldalán a soltiakat már sokszor láthattuk. Mellettük más csoportokat is felkerestünk, és az ő műsoraik fogják színesíteni a majálist.

Mazsorettek a 2016-os majálison / Forrás: KALOhírek archív

A soron következő nagyobb esemény a szokásos Sárkányhajó Kupa lesz, amelyet főként a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervez, május 28-án pedig gyermeknapot tartunk, amelynek tavaly minden várakozásomat felülmúló sikere volt az Érsekkertben, holott semmi különös nem történt. Játszottunk, gyermekkoncert volt, kisállatot lehetett simogatni és palacsintát sütöttünk, de nagyon sokan jöttek és mindenki szemmel láthatóan élvezte az ott töltött időt. Hasonlóra készülünk – szemlézte az elmondása szerint 99 százalékos bizonyosságú készültségi fokon álló nyári eseménysort a KKKK vezetője.

- Az idén június 5-re esik Pünkösd hétfője, amikor is tizennegyedik alkalommal tartjuk meg a Pünkösdi koncertünket, a fúvószenekarok szabadtéri találkozóját, amelyet nyilván rossz idő esetén a Negyvennyolcasok teréről bemenekítünk a színházba. Aztán június 9-11. között rendezi meg a Kék Madár Alapítvány a huszonötödik Kék Madár Fesztivált, amelyet a Duna Menti Folklórfesztivál követ majd, többek között a Csík zenekar koncertjével. Ezután több előadással készülünk a szabadtéri színpadra.

Augusztus 5-én „A muzsika hangja” című musicalt tárjuk a nagyközönség elé, augusztus 18-án pedig a Nemzeti Lovas Színház, Pintér Tiborral az élen hozza Kalocsára a „Honfoglalás” című musicalt, ami minden bizonnyal rendkívül látványos lesz, lóháton ülő művészekkel – folytatja Magóné, aki meglepő részletet osztott meg az idei Szent István napokkal kapcsolatban.

István-napi hódolat 2016-ban / Forrás: KALOhírek archív

- Ebben az évben az uralkodó pár nem jön Kalocsára, lesznek viszont más jól megszokott és teljesen új elemek az államalapító ünnepköréhez fűződő rendezvényünkön. Marad a kenyérszentelés, ahonnan a Vajas-partra vezet az út, onnan indul a lámpás felvonulás, és a vízi színpadon szeretnénk, ha Kovács Nóriék és a Motiva zenekar gondoskodnának az ünnepi hangulatról, tőlük viszont még nem kaptam biztos választ. Ami viszont biztos, hogy a Kubikus parktól már nem megyünk vissza az Érsekkertbe, hanem a Vajas partjáról lehet majd nézni az ünnepi tűzijátékot – így dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Bulizó tömeg a Balkán Fanatik tavalyi koncertjén a Paprikafesztiválon / KALOhírek archív

A Kalocsai nyár záróakkordja szeptember 15-16-án a Paprikafesztivál lesz, amely ugyancsak színes programokat garantál a közönségnek, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre szűkszavúan nyilatkozott az intézményvezető, mondván, nem szeretne minden poént előre lelőni. Annyit elárult, hogy a fesztivál kiemelt nagykoncertjéért felelős sztárvendég a hazai nagyfesztiválok évek óta elmaradhatatlan fellépője, a minőségi modern örömzene zászlóvivője, a Youtube-on több mint 14 millió megtekintést jegyző „Jó nekem” sláger jegyzője: az Ocho Macho zenekar lesz!

Az Ocho Macho zenekar Kalocsán 2013-ban, a városi gyermeknapon / Forrás: KALOhírek archív

Érdekesség, hogy meghallva a tavalyi évi bírálatot a szabadtéri színpadra tervezett színházi előadások kapcsán, dr. Magóné Tóth Gyöngyi jelezte, hogy nem zárkózik el az elől, hogy a két színházi előadásra adott székre szóló helyjegyet állítsanak ki az érdeklődőknek. Kérte ugyanakkor, hogy ha erre valóban komoly igény van, akkor annak valamilyen formában adjanak hangot a KKKK felé – keressék őket akár e-mailben, Facebookon, vagy telefonon az intézmény elérhetőségein, hogy lássák, érdemes-e fontolóra venni a nem koncert jellegű előadásokra a helyjegy bevezetését.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés