2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Alakul a Kalocsai nyár II. – „A muzsika hangja” és Ocho Macho az Érsekkertben

2017. 02. 13., 09:05
Alakul a Kalocsai nyár II. – „A muzsika hangja” és Ocho Macho az Érsekkertben

A napokban még arról írtunk, hogy előrehaladott állapotban alakul a júliusi, idei Duna Menti Folklórfesztivál programja. A szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy nemcsak a nemzetközi népművészeti forgatag, hanem a teljes „Kalocsai nyár 2017.” program főbb elemei is összeálltak.

A tavalyi volt az első év, amikor a korábban kivitelezett Kalocsa Szíve Program támogatási forrásából teljesen megújult Érsekkert és annak szabadtéri színpada ismét a város kulturális és közösségi életének meghatározó helyszínévé vált.

A tervezett rendezvények sorát „Kalocsai nyár 2016.” fantázianéven gyűjtötte akkor csokorba a KKKK, idén pedig folytatja a tematikát. Nézzük, mi került a „Kalocsai nyár 2017.” palettájára!

- Május 1-jén tematikus majálissal kezdődik a sorozat az Érsekkertben. Ebben az évben mazsorett-majálist hirdettünk, hiszen a Kalocsai Fúvószenekari Egyesület oldalán a soltiakat már sokszor láthattuk. Mellettük más csoportokat is felkerestünk, és az ő műsoraik fogják színesíteni a majálist.

Mazsorettek a 2016-os majálison / Forrás: KALOhírek archív

A soron következő nagyobb esemény a szokásos Sárkányhajó Kupa lesz, amelyet főként a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervez, május 28-án pedig gyermeknapot tartunk, amelynek tavaly minden várakozásomat felülmúló sikere volt az Érsekkertben, holott semmi különös nem történt. Játszottunk, gyermekkoncert volt, kisállatot lehetett simogatni és palacsintát sütöttünk, de nagyon sokan jöttek és mindenki szemmel láthatóan élvezte az ott töltött időt. Hasonlóra készülünk – szemlézte az elmondása szerint 99 százalékos bizonyosságú készültségi fokon álló nyári eseménysort a KKKK vezetője.

- Az idén június 5-re esik Pünkösd hétfője, amikor is tizennegyedik alkalommal tartjuk meg a Pünkösdi koncertünket, a fúvószenekarok szabadtéri találkozóját, amelyet nyilván rossz idő esetén a Negyvennyolcasok teréről bemenekítünk a színházba. Aztán június 9-11. között rendezi meg a Kék Madár Alapítvány a huszonötödik Kék Madár Fesztivált, amelyet a Duna Menti Folklórfesztivál követ majd, többek között a Csík zenekar koncertjével. Ezután több előadással készülünk a szabadtéri színpadra.

Augusztus 5-én „A muzsika hangja” című musicalt tárjuk a nagyközönség elé, augusztus 18-án pedig a Nemzeti Lovas Színház, Pintér Tiborral az élen hozza Kalocsára a „Honfoglalás” című musicalt, ami minden bizonnyal rendkívül látványos lesz, lóháton ülő művészekkel – folytatja Magóné, aki meglepő részletet osztott meg az idei Szent István napokkal kapcsolatban.

István-napi hódolat 2016-ban / Forrás: KALOhírek archív

- Ebben az évben az uralkodó pár nem jön Kalocsára, lesznek viszont más jól megszokott és teljesen új elemek az államalapító ünnepköréhez fűződő rendezvényünkön. Marad a kenyérszentelés, ahonnan a Vajas-partra vezet az út, onnan indul a lámpás felvonulás, és a vízi színpadon szeretnénk, ha Kovács Nóriék és a Motiva zenekar gondoskodnának az ünnepi hangulatról, tőlük viszont még nem kaptam biztos választ. Ami viszont biztos, hogy a Kubikus parktól már nem megyünk vissza az Érsekkertbe, hanem a Vajas partjáról lehet majd nézni az ünnepi tűzijátékot – így dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Bulizó tömeg a Balkán Fanatik tavalyi koncertjén a Paprikafesztiválon / KALOhírek archív

A Kalocsai nyár záróakkordja szeptember 15-16-án a Paprikafesztivál lesz, amely ugyancsak színes programokat garantál a közönségnek, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre szűkszavúan nyilatkozott az intézményvezető, mondván, nem szeretne minden poént előre lelőni. Annyit elárult, hogy a fesztivál kiemelt nagykoncertjéért felelős sztárvendég a hazai nagyfesztiválok évek óta elmaradhatatlan fellépője, a minőségi modern örömzene zászlóvivője, a Youtube-on több mint 14 millió megtekintést jegyző „Jó nekem” sláger jegyzője: az Ocho Macho zenekar lesz!

Az Ocho Macho zenekar Kalocsán 2013-ban, a városi gyermeknapon / Forrás: KALOhírek archív

Érdekesség, hogy meghallva a tavalyi évi bírálatot a szabadtéri színpadra tervezett színházi előadások kapcsán, dr. Magóné Tóth Gyöngyi jelezte, hogy nem zárkózik el az elől, hogy a két színházi előadásra adott székre szóló helyjegyet állítsanak ki az érdeklődőknek. Kérte ugyanakkor, hogy ha erre valóban komoly igény van, akkor annak valamilyen formában adjanak hangot a KKKK felé – keressék őket akár e-mailben, Facebookon, vagy telefonon az intézmény elérhetőségein, hogy lássák, érdemes-e fontolóra venni a nem koncert jellegű előadásokra a helyjegy bevezetését.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK