2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Így hozták az „angyalok” Kalocsa karácsonyfáját

Illés György Cinó  |  2020. 11. 29., 14:06

A Tóth Mike utcában november 26-án, csütörtökön vágták ki a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. dolgozói azt a fenyőfát, amely a sétálóutcában fölállítva Kalocsa város idei karácsonyfája lesz. Kövessék útját a KALOhírekkel!

Aki még nem látott ilyet, de gondolkodott már rajta, hogy vajon, egy ekkora fát hogyan juttatnak el eredeti helyéről a sétálóutcába, az most videóinkon megnézheti.
Épp odaértünk a helyszínre, amikor berregni kezdett a láncfűrész.


Egy dolog kivágni a fát, egy másik, legalább olyan nagy kihívást jelentő feladat a hatalmas fát teherautó platójára tenni, lehetőleg úgy, hogy a legszebb ágai épek maradjanak. Okozott is némi fejtörést, de végül aztán csak megadta magát a fa:


Mindeközben – már a hét eleje óta – készült a város vadonatúj adventi koszorúja. A sétálóutcai díszkút köré épített fémrácsra hétfőn, kedden és szerdán helyezték föl a fenyőágakat, pénteken már a fényeket tették rá, a négy gyertyával együtt – ezek a korábbiaktól eltérően jó nagyok, és nem csak egyszerű égők, hanem valódi gyertyát formáznak, és kalocsai motívumokkal ékesítettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Megtörtént már a világítási főpróba is, az eredmény képünkön is látható.
Az első adventi gyertya meggyújtása és a díszvilágítás hivatalos fölkapcsolása ma, advent első vasárnapján fog megtörténni. A rendezvényt a koronavírus-járvány közepette virtuálisan tartják meg. Arról, hogy erre a járvány miatti rendezvénytilalom alatt pontosan milyen eretek közt kerülhet sor, arról a Művelődési Központ intézményvezetője, Tóth Emese tájékoztatta portálunkat, amiről önálló cikkünkben olvashatnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A karácsonyfát a természet már csütörtökre virradó éjjel elkezdte díszíteni: egy szép, sárga platánlevél ült az egyik ágára, azzal együtt állították föl a fát a sétálóutcában. Mostanára már teljes díszében pompázik a fa – a díszvilágítás hivatalos fölkapcsolása után mutatjuk!

 

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK