2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Így hozták az „angyalok” Kalocsa karácsonyfáját

Illés György Cinó  |  2020. 11. 29., 14:06

A Tóth Mike utcában november 26-án, csütörtökön vágták ki a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. dolgozói azt a fenyőfát, amely a sétálóutcában fölállítva Kalocsa város idei karácsonyfája lesz. Kövessék útját a KALOhírekkel!

Aki még nem látott ilyet, de gondolkodott már rajta, hogy vajon, egy ekkora fát hogyan juttatnak el eredeti helyéről a sétálóutcába, az most videóinkon megnézheti.
Épp odaértünk a helyszínre, amikor berregni kezdett a láncfűrész.


Egy dolog kivágni a fát, egy másik, legalább olyan nagy kihívást jelentő feladat a hatalmas fát teherautó platójára tenni, lehetőleg úgy, hogy a legszebb ágai épek maradjanak. Okozott is némi fejtörést, de végül aztán csak megadta magát a fa:


Mindeközben – már a hét eleje óta – készült a város vadonatúj adventi koszorúja. A sétálóutcai díszkút köré épített fémrácsra hétfőn, kedden és szerdán helyezték föl a fenyőágakat, pénteken már a fényeket tették rá, a négy gyertyával együtt – ezek a korábbiaktól eltérően jó nagyok, és nem csak egyszerű égők, hanem valódi gyertyát formáznak, és kalocsai motívumokkal ékesítettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Megtörtént már a világítási főpróba is, az eredmény képünkön is látható.
Az első adventi gyertya meggyújtása és a díszvilágítás hivatalos fölkapcsolása ma, advent első vasárnapján fog megtörténni. A rendezvényt a koronavírus-járvány közepette virtuálisan tartják meg. Arról, hogy erre a járvány miatti rendezvénytilalom alatt pontosan milyen eretek közt kerülhet sor, arról a Művelődési Központ intézményvezetője, Tóth Emese tájékoztatta portálunkat, amiről önálló cikkünkben olvashatnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A karácsonyfát a természet már csütörtökre virradó éjjel elkezdte díszíteni: egy szép, sárga platánlevél ült az egyik ágára, azzal együtt állították föl a fát a sétálóutcában. Mostanára már teljes díszében pompázik a fa – a díszvilágítás hivatalos fölkapcsolása után mutatjuk!

 

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK