2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Így hozták az „angyalok” Kalocsa karácsonyfáját

Illés György Cinó  |  2020. 11. 29., 14:06

A Tóth Mike utcában november 26-án, csütörtökön vágták ki a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. dolgozói azt a fenyőfát, amely a sétálóutcában fölállítva Kalocsa város idei karácsonyfája lesz. Kövessék útját a KALOhírekkel!

Aki még nem látott ilyet, de gondolkodott már rajta, hogy vajon, egy ekkora fát hogyan juttatnak el eredeti helyéről a sétálóutcába, az most videóinkon megnézheti.
Épp odaértünk a helyszínre, amikor berregni kezdett a láncfűrész.


Egy dolog kivágni a fát, egy másik, legalább olyan nagy kihívást jelentő feladat a hatalmas fát teherautó platójára tenni, lehetőleg úgy, hogy a legszebb ágai épek maradjanak. Okozott is némi fejtörést, de végül aztán csak megadta magát a fa:


Mindeközben – már a hét eleje óta – készült a város vadonatúj adventi koszorúja. A sétálóutcai díszkút köré épített fémrácsra hétfőn, kedden és szerdán helyezték föl a fenyőágakat, pénteken már a fényeket tették rá, a négy gyertyával együtt – ezek a korábbiaktól eltérően jó nagyok, és nem csak egyszerű égők, hanem valódi gyertyát formáznak, és kalocsai motívumokkal ékesítettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Megtörtént már a világítási főpróba is, az eredmény képünkön is látható.
Az első adventi gyertya meggyújtása és a díszvilágítás hivatalos fölkapcsolása ma, advent első vasárnapján fog megtörténni. A rendezvényt a koronavírus-járvány közepette virtuálisan tartják meg. Arról, hogy erre a járvány miatti rendezvénytilalom alatt pontosan milyen eretek közt kerülhet sor, arról a Művelődési Központ intézményvezetője, Tóth Emese tájékoztatta portálunkat, amiről önálló cikkünkben olvashatnak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A karácsonyfát a természet már csütörtökre virradó éjjel elkezdte díszíteni: egy szép, sárga platánlevél ült az egyik ágára, azzal együtt állították föl a fát a sétálóutcában. Mostanára már teljes díszében pompázik a fa – a díszvilágítás hivatalos fölkapcsolása után mutatjuk!

 

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

 


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!
2023-01-30 15:30:00
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>
2023. 02. 04., 18:09
A mai erős szél miatt Kunszt utcai épület faláról három helyen szakadt le a vakolat - közölte a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium a Facebook-oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK