2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kigyúlt a második adventi gyertya – Szent Miklós ünnepén megáldották az idei pálinkákat

Kigyúlt a második adventi gyertya – Szent Miklós ünnepén megáldották az idei pálinkákat
Illés György Cinó  |  2022. 12. 05., 15:57

Immár kilencedik alkalommal hoztak ajándékot Szent Miklós napján az adventi gyertyagyújtásra gyülekező gyermekeknek a sétálóutcába az Old Motors Pub szervezésében, a IX. Jótékonysági Motoros Mikulás keretében érkező motoros Mikulások, akik a gyertyagyújtás hagyományos, délután fél ötös kezdőpontja előtt fél órával gördültek be a város adventi koszorúja körül várakozók közé.

A gyerekek közt szaloncukrokat osztogattak a motorizált jótevők, akik minden évben valamely jótékonysági célért szerveznek gyűjtést. Általában egy-egy óvoda számára gyűjtenek, ebben az esztendőben a Bem Apó utcai Óvodát fogják támogatni. Elsősorban játékfelajánlásokat vártak, amelyeket az óvodának ajánlanak fel. A motoros Mikulások jótékonyságához bárki hozzájárulhatott anyagiakkal is, aminek vőben lesz helye, mivel az óvoda mind a 75 növendékének Mikulás-csomagot is készítenek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Dr. Filvig Géza / Facebook

A piros ruhás motorosok akcióját követően a gyertyagyújtó ünnepélyen beszédet mondott Csupor Zsolt Jánosné, a Kalocsai Nebuló EGYMI intézményvezetője, akit idén férjével együtt a kalocsai képviselő-testület Szent Anna-Díj a Nevelőszülőkért miniszteri elismerésre terjesztett föl.
Az adventi koszorú második gyertyáját Farkas Sándor evangélikus lelkész áldotta meg.
Ezt követően

KÖZÖSEN FÖLKAPCSOLTÁK A SORBAN MÁSODIK, A REMÉNY GYERTYÁJÁT, AMELYNEK MELENHTŐ FÉNYÉRE A MAI, VÉSZTERHES IDŐNKBEN MINDANNYIUNKNAK NAGY SZÜKSÉGE VAN.

A továbbiakban, immár két gyertya fényénél a Szolárisz Könnyűzenei Stúdió műsora szórakoztatta az egybegyűlteket, majd

A SZENT ISTVÁN KIRÁLY – EGYKORI JEZSUITA – TEMPLOMBAN DÉLUTÁN ÖT ÓRAKOR KEZDŐDÖTT TERMÉNYÁLDÓ ÉRSEKI SZENTMISE.

Városunkban szintén hagyomány, hogy a mások mellett a pálinkafőzők védőszentjeként is számon tartott Szent Miklós névünnepén terményáldó érseki szentmise keretében kérik Isten áldását az idén termett pálinkákra.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Dr. Filvig Géza / Facebook

A hívek által az oltár elé helyezett pálinkákat a pálinkaszentelő mise végén dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg, majd búcsúzásként pálinkakóstolóval is kedveskedtek a jelenlévőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK