2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kigyúlt a második adventi gyertya – Szent Miklós ünnepén megáldották az idei pálinkákat

Kigyúlt a második adventi gyertya – Szent Miklós ünnepén megáldották az idei pálinkákat
Illés György Cinó  |  2022. 12. 05., 15:57

Immár kilencedik alkalommal hoztak ajándékot Szent Miklós napján az adventi gyertyagyújtásra gyülekező gyermekeknek a sétálóutcába az Old Motors Pub szervezésében, a IX. Jótékonysági Motoros Mikulás keretében érkező motoros Mikulások, akik a gyertyagyújtás hagyományos, délután fél ötös kezdőpontja előtt fél órával gördültek be a város adventi koszorúja körül várakozók közé.

A gyerekek közt szaloncukrokat osztogattak a motorizált jótevők, akik minden évben valamely jótékonysági célért szerveznek gyűjtést. Általában egy-egy óvoda számára gyűjtenek, ebben az esztendőben a Bem Apó utcai Óvodát fogják támogatni. Elsősorban játékfelajánlásokat vártak, amelyeket az óvodának ajánlanak fel. A motoros Mikulások jótékonyságához bárki hozzájárulhatott anyagiakkal is, aminek vőben lesz helye, mivel az óvoda mind a 75 növendékének Mikulás-csomagot is készítenek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Dr. Filvig Géza / Facebook

A piros ruhás motorosok akcióját követően a gyertyagyújtó ünnepélyen beszédet mondott Csupor Zsolt Jánosné, a Kalocsai Nebuló EGYMI intézményvezetője, akit idén férjével együtt a kalocsai képviselő-testület Szent Anna-Díj a Nevelőszülőkért miniszteri elismerésre terjesztett föl.
Az adventi koszorú második gyertyáját Farkas Sándor evangélikus lelkész áldotta meg.
Ezt követően

KÖZÖSEN FÖLKAPCSOLTÁK A SORBAN MÁSODIK, A REMÉNY GYERTYÁJÁT, AMELYNEK MELENHTŐ FÉNYÉRE A MAI, VÉSZTERHES IDŐNKBEN MINDANNYIUNKNAK NAGY SZÜKSÉGE VAN.

A továbbiakban, immár két gyertya fényénél a Szolárisz Könnyűzenei Stúdió műsora szórakoztatta az egybegyűlteket, majd

A SZENT ISTVÁN KIRÁLY – EGYKORI JEZSUITA – TEMPLOMBAN DÉLUTÁN ÖT ÓRAKOR KEZDŐDÖTT TERMÉNYÁLDÓ ÉRSEKI SZENTMISE.

Városunkban szintén hagyomány, hogy a mások mellett a pálinkafőzők védőszentjeként is számon tartott Szent Miklós névünnepén terményáldó érseki szentmise keretében kérik Isten áldását az idén termett pálinkákra.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Dr. Filvig Géza / Facebook

A hívek által az oltár elé helyezett pálinkákat a pálinkaszentelő mise végén dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg, majd búcsúzásként pálinkakóstolóval is kedveskedtek a jelenlévőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK