2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Ős patkány terjeszt kórt” – Helyreigazítást követel és karaktergyilkosságot emleget a Török Ferenc vádjaira József Attila idézettel felelő Bálint József

Illés György Cinó  |  2019. 02. 25., 17:02

Bálint József szerint méltatlan szerepre vállalkozott Török Ferenc azzal, hogy „eljátssza a rossz rendőr szerepét”. A polgármester szerint elődje igaztalan állításokkal igyekszik befeketíteni őt, karaktergyilkosságot igyekszik elkövetni ellene Török Ferenc, akitől a Facebookon és a sajtóban is helyreigazítást követel. Ám ehelyett egyelőre újabb támadást kapott a költségvetés első körben történt elutasítása miatt tartott sajtótájékoztatója kapcsán, de immár nem csak Török Ferenc, hanem Angeli Gabriella részéről is.

Mivel Török Ferenc Cervantes Don Qiujote című könyvéből vett idézettel indította bejegyzését, Bálint József polgármester is vendégszöveggel válaszolt, mégpedig József Attila versét idézve:

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifőztünk,
s emberből emberbe szalad.
„– EZ A KÓR NEM MÁS MINT MÁS EMBEREK LEJÁRATÁSA, BECSÜLETÜKBE TAPOSÁS, KARAKTERGYILKOSSÁG, RÁGALMAZÁS”

– mondta a polgármester, aki szerint

Török képviselő fölvállalta a rossz rendőr szerepét. Ő tudja, hogy megbízói mit ígértek neki a választások utánra. Netalán állást? Bálint József emlékeztette elődjét, hogy az ő teljesítményét már 2014-ben lemérte Kalocsa városa.

dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere
Forrás: Illés György / KALOhírek


Mondhatnám, leírta a város és azt hallottam, hogy pártja is, mégis bevállalt egy önhöz nem méltó szerepet, de lelke rajta!

Török Ferenc korában kemény szavakkal bírálta, sőt hazugsággal vádolta a polgármestert a faosztás kapcsán – ennek Bálint József bejelentetése alapján lesz még folytatása –, most a szociális tűzifaosztást érte kritika, ezúttal minőségi.
bővebben ...

Török Ferenc a Facebookon írott állításaiban hazugnak nevezte Bálint Józsefet – ezt, mellé Angeli Gabriellának a fa minőségét és feldolgozottságának mértékét érintő kritikáit portálunk is megírta. Török Ferenc vádjaira most a polgármester az alábbiakat válaszolta:

  • Nem szociális tűzifáról van szó, hanem rezsicsökkentésnek a fával, szénnel tüzelők részére való kiterjesztéséről.
  • Bálint József nem állította, hogy erről a kormány nem döntött.
  • Nem nyilatkozott úgy, hogy a pénz nem érkezett meg az önkormányzathoz, hiszen december elején átutalták azt a számlánkra.
  • Ez az összeg máshova nem lett felhasználva, még átmenetileg sem.
  • A polgármester a rendelkezésére bocsátott információk alapján nyilatkozott, amit az illetékes osztálytól kapott, hogy a felhasználás és az elszámolás módjáról nem kaptak rendelkezéseket. Ennek alapján nyilatkozta azt 2019. január 10-én, amit Török később kifogásolt.
  • Az ezzel kapcsolatos információkat 2015. január 15-én kapta meg városunk.

– jelentette ki végül Bálint József, majd föl is olvasta a levelet.

Angeli Gabriellának és Török Ferencnek is akadt hozzáfűznivalója Bálint József polgármesternek a múlt hétfőn, a költségvetés leszavazását követően megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakhoz, újfent csúsztatásokkal vádolva a polgármestert, aki már Török Ferenc korábbi kijelentéseit is zokon vette, és ennek hangot is adott az említett rendezvényén.
bővebben ...


Valamennyi érintett önkormányzat figyelmébe! 

A Magyar Közlöny 186. számában megjelent a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, vezetékes gáztól vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló, 1602./2018.11.28. számú kormányhatározat. 
E kormányhatározat szabályozza a támogatás felhasználása keretrendszerét. 
A támogatásban érintett önkormányzatok részére kiadásra kerültek a támogatás felhasználása részletszabályairól rendelkező támogatói okiratok, és a támogatás felhasználásával kapcsolatos érkezett leggyakoribb kérdések és arra adott válaszok feltöltése kerültek az igénybejelentő adatlaphoz.
A polgármester elismerte, hogy a támogatási okirat kiadása és a minisztérium által aláírt példányának dátuma valóban 2018. december 4-e, ám ezt a támogatási okirat a feltöltött rendszerben 2019. január 15-ei értesítésnél találták meg a kollégák, és azonnal megkezdték az előkészítést az abban elrendelt eljárásrendben – fejtette ki Bálint József, hozzátéve, hogy megjelent a pályázati feltételeket tartalmazó felhívás is az arra alkalmas vállalkozók részére. Ennek sikeres lezárása után került sor az igények kielégítésére, névre szóló utalványok alapján – idézte föl a polgármester.

A vonatkozó kormányhatározat szerint a tüzelőanyag támogatás jogosultak részére történő eljuttatásának határideje 2019. december 15., az önkormányzat azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a tüzelőanyag minél hamarabb eljusson az arra jogosultak részére – jelentette ki Bálint József.

E tények ismertetése után kérem képviselő urat, ha úriember, a szóban forgó állításait arra vonatkozólag, hogy hazugságot közöltem, tegye helyre a Facebookon és a sajtóban is! Ha nem teszi meg, tisztelettel, a viszonosság elve alapján ugyanaz lesz, mint amit én személyemre tett! – mondta Bálint József, hozzátéve, hogy ezzel az ügyet lezárta, és nem foglalkozik vele, noha ő is fölemlíthetné elődje hazugságait, a meg nem valósult, 300 fős gombaüzem ígéretét említve példakánt, majd a korábbi válaszához hasonlóan Esterházyt idézte, aki szerint „bizonyos szint fölött nem megyünk le egy bizonyos szint alá”.

Pedig állami támogatást is kaptunk a felszámolás alatt álló társaság kötelezettségeinek fedezésére. A testületet már nem lehet feloszlatni, a költségvetési rendeletet legkésőbb március idusáig kell elfogadni. Bálint József tartott sajtótájékoztatót a mai, hétfő délutáni képviselő-testületi ülés után.
bővebben ...

A polgármester végül kijelentette, hogy sem a Facebookon, sem más fórumon nem fog válaszolni a továbbiakban Török kijelentéseire, és kérdésekre sem válaszol.
Ezt a közvetlenül a költségvetést első körben elutasító testületi ülés után megtartott sajtótájékoztatóján is megerősítette, és már ott sem fogadott ezzel kapcsolatos kérdéseket, ugyanakkor kritikusaiból újabb megnyilvánulásokat váltott ki.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei