2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Ős patkány terjeszt kórt” – Helyreigazítást követel és karaktergyilkosságot emleget a Török Ferenc vádjaira József Attila idézettel felelő Bálint József

Illés György Cinó  |  2019. 02. 25., 17:02

Bálint József szerint méltatlan szerepre vállalkozott Török Ferenc azzal, hogy „eljátssza a rossz rendőr szerepét”. A polgármester szerint elődje igaztalan állításokkal igyekszik befeketíteni őt, karaktergyilkosságot igyekszik elkövetni ellene Török Ferenc, akitől a Facebookon és a sajtóban is helyreigazítást követel. Ám ehelyett egyelőre újabb támadást kapott a költségvetés első körben történt elutasítása miatt tartott sajtótájékoztatója kapcsán, de immár nem csak Török Ferenc, hanem Angeli Gabriella részéről is.

Mivel Török Ferenc Cervantes Don Qiujote című könyvéből vett idézettel indította bejegyzését, Bálint József polgármester is vendégszöveggel válaszolt, mégpedig József Attila versét idézve:

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifőztünk,
s emberből emberbe szalad.
„– EZ A KÓR NEM MÁS MINT MÁS EMBEREK LEJÁRATÁSA, BECSÜLETÜKBE TAPOSÁS, KARAKTERGYILKOSSÁG, RÁGALMAZÁS”

– mondta a polgármester, aki szerint

Török képviselő fölvállalta a rossz rendőr szerepét. Ő tudja, hogy megbízói mit ígértek neki a választások utánra. Netalán állást? Bálint József emlékeztette elődjét, hogy az ő teljesítményét már 2014-ben lemérte Kalocsa városa.

dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere
Forrás: Illés György / KALOhírek


Mondhatnám, leírta a város és azt hallottam, hogy pártja is, mégis bevállalt egy önhöz nem méltó szerepet, de lelke rajta!

Török Ferenc korában kemény szavakkal bírálta, sőt hazugsággal vádolta a polgármestert a faosztás kapcsán – ennek Bálint József bejelentetése alapján lesz még folytatása –, most a szociális tűzifaosztást érte kritika, ezúttal minőségi.
bővebben ...

Török Ferenc a Facebookon írott állításaiban hazugnak nevezte Bálint Józsefet – ezt, mellé Angeli Gabriellának a fa minőségét és feldolgozottságának mértékét érintő kritikáit portálunk is megírta. Török Ferenc vádjaira most a polgármester az alábbiakat válaszolta:

  • Nem szociális tűzifáról van szó, hanem rezsicsökkentésnek a fával, szénnel tüzelők részére való kiterjesztéséről.
  • Bálint József nem állította, hogy erről a kormány nem döntött.
  • Nem nyilatkozott úgy, hogy a pénz nem érkezett meg az önkormányzathoz, hiszen december elején átutalták azt a számlánkra.
  • Ez az összeg máshova nem lett felhasználva, még átmenetileg sem.
  • A polgármester a rendelkezésére bocsátott információk alapján nyilatkozott, amit az illetékes osztálytól kapott, hogy a felhasználás és az elszámolás módjáról nem kaptak rendelkezéseket. Ennek alapján nyilatkozta azt 2019. január 10-én, amit Török később kifogásolt.
  • Az ezzel kapcsolatos információkat 2015. január 15-én kapta meg városunk.

– jelentette ki végül Bálint József, majd föl is olvasta a levelet.

Angeli Gabriellának és Török Ferencnek is akadt hozzáfűznivalója Bálint József polgármesternek a múlt hétfőn, a költségvetés leszavazását követően megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakhoz, újfent csúsztatásokkal vádolva a polgármestert, aki már Török Ferenc korábbi kijelentéseit is zokon vette, és ennek hangot is adott az említett rendezvényén.
bővebben ...


Valamennyi érintett önkormányzat figyelmébe! 

A Magyar Közlöny 186. számában megjelent a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, vezetékes gáztól vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló, 1602./2018.11.28. számú kormányhatározat. 
E kormányhatározat szabályozza a támogatás felhasználása keretrendszerét. 
A támogatásban érintett önkormányzatok részére kiadásra kerültek a támogatás felhasználása részletszabályairól rendelkező támogatói okiratok, és a támogatás felhasználásával kapcsolatos érkezett leggyakoribb kérdések és arra adott válaszok feltöltése kerültek az igénybejelentő adatlaphoz.
A polgármester elismerte, hogy a támogatási okirat kiadása és a minisztérium által aláírt példányának dátuma valóban 2018. december 4-e, ám ezt a támogatási okirat a feltöltött rendszerben 2019. január 15-ei értesítésnél találták meg a kollégák, és azonnal megkezdték az előkészítést az abban elrendelt eljárásrendben – fejtette ki Bálint József, hozzátéve, hogy megjelent a pályázati feltételeket tartalmazó felhívás is az arra alkalmas vállalkozók részére. Ennek sikeres lezárása után került sor az igények kielégítésére, névre szóló utalványok alapján – idézte föl a polgármester.

A vonatkozó kormányhatározat szerint a tüzelőanyag támogatás jogosultak részére történő eljuttatásának határideje 2019. december 15., az önkormányzat azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a tüzelőanyag minél hamarabb eljusson az arra jogosultak részére – jelentette ki Bálint József.

E tények ismertetése után kérem képviselő urat, ha úriember, a szóban forgó állításait arra vonatkozólag, hogy hazugságot közöltem, tegye helyre a Facebookon és a sajtóban is! Ha nem teszi meg, tisztelettel, a viszonosság elve alapján ugyanaz lesz, mint amit én személyemre tett! – mondta Bálint József, hozzátéve, hogy ezzel az ügyet lezárta, és nem foglalkozik vele, noha ő is fölemlíthetné elődje hazugságait, a meg nem valósult, 300 fős gombaüzem ígéretét említve példakánt, majd a korábbi válaszához hasonlóan Esterházyt idézte, aki szerint „bizonyos szint fölött nem megyünk le egy bizonyos szint alá”.

Pedig állami támogatást is kaptunk a felszámolás alatt álló társaság kötelezettségeinek fedezésére. A testületet már nem lehet feloszlatni, a költségvetési rendeletet legkésőbb március idusáig kell elfogadni. Bálint József tartott sajtótájékoztatót a mai, hétfő délutáni képviselő-testületi ülés után.
bővebben ...

A polgármester végül kijelentette, hogy sem a Facebookon, sem más fórumon nem fog válaszolni a továbbiakban Török kijelentéseire, és kérdésekre sem válaszol.
Ezt a közvetlenül a költségvetést első körben elutasító testületi ülés után megtartott sajtótájékoztatóján is megerősítette, és már ott sem fogadott ezzel kapcsolatos kérdéseket, ugyanakkor kritikusaiból újabb megnyilvánulásokat váltott ki.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK