2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hamupipőke és Holló Jankó az Érsekkertben – Gyermekelőadások, táncszínház a Csíplek Kalocsa Paprika Piknik kínálatán

Mészáros Boglárka  |  2021. 09. 12., 17:23

Ugyan a nézőtér nem telt meg, aki tehette volna, de mégsem jött, az bánhatja, hiszen két pompás előadásról maradt le. Azt sem tudja meg, hogy meglett-e az elveszett cipő, és megfejtette-e a kódot a főhős. Viszont vigasztalódhat videóinkkal, habár az élő előadás élményét, a hanghatást és a Duna Művészegyüttes, valamint a Viharsarok Táncszínház magával ragadó varázsát nem adhatják vissza.

Tavaly sajnos a pandémia miatt le kellett mondanunk a Paprikafesztiválról, annak minden rendezvényéről, idén azonban nem volt hiány a Csíplek Kalocsa! – Paprika Piknik programkínálatából, a már megszokott színvonalhoz hasonlóan az egészen kicsiktől az idősebb korosztály is találhatott kedvérevalót.

Legtöbben a reptéren gyűltek össze a Halott Pénz megakoncertjén, amelyről egy önálló cikkben számolunk be.

Akik az Érsekkertbe látogattak szombat délelőtt, a parkolóban a mini vidámpark, mellette finomabbnál finomabb gyorsételek kínálatából választhattak, a szabadtéri színpadon pedig a Duna Művészegyüttes Hamupipőke előadását, a Grimm-fivérek egyik legismertebb meséjét élvezhették.

A Duna Művészegyüttes kiemelt céljának tartja, hogy a közönség széles rétegeiben felkeltse az érdeklődést a néptánc iránt, ledöntse a műfajjal kapcsolatos sztereotípiákat, s ráébressze a nézőket annak sokarcúságára és művészi kifejezőerejére. Alkotói azt vallják, hogy a néptánc rendkívül alkalmas érzelmek és értékek, sőt komplex történetek megjelenítésére. Ennek megfelelően a társulat a hazai néptánchagyomány hiteles, ugyanakkor nyitott és figyelemfelkeltő tolmácsolására törekszik, produkcióit egyszerre jellemzi a hagyományőrzés és a művészi kísérletezés.”– olvasható a Duna Művészegyüttes honlapján található bemutatkozónál.

És milyen igaz!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


Hamupipőke

Mese a jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. A művészegyüttes kifejezetten a gyerekek számára kidolgozott, számukra is érthető és élvezhető, látványos előadásukkal igazán derűs, ugyanakkor tanulságos műsorát láthatták az érdeklődők.

A lendületes koreográfiákon keresztül roppant élvezetes volt mind a mostohák civakodása, a királyi udvar élete, az elveszett cipő gazdájának megkeresése, végül pedig a szerelem beteljesedése.

Fogadják szeretettel videóinkat, amelyek – bár az előadás varázsát nem adhatják vissza – egy kis ízelítővel szolgálhatnak a Duna Művészegyüttes fellépéséből.


Több videó eléréséhez tekintsék meg YouTube csatornánkat!

Holló Jankó

Vasárnap, a Paprika Piknik utolsó napjára is maradt egy kis csemege,amely egyszerre szólította meg a mesék és a néptánc kedvelőit. Délelőtt 11 órától a Holló Jankó című gyermekelőadást nézhették meg az érdeklődők a Viharsarok Táncszínház játékában, az egy nappal korábbi Hamupipőkéhez hasonlóan elkápráztatva a nézőközönséget.

A mesejáték a magyar népmesék formavilágát és nyelvezetét állította színpadra a néptánc segítségével.

Ez az újabb, értékteremtő műfaj bebizonyítja, hogy a néptáncnak mint technikának és kifejező formának helye van a színpadon, és alkalmas teljes előadások létrehozására, amelyek élvezhetőek a kisebb korosztálynak és kísérőiknek egyaránt. Sőt!

Reméljük, hogy lesz még alkalmunk részt venni több előadásukon is!

Az alábbiakban részleteket láthatnak a mesejátékból.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK