2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hamupipőke és Holló Jankó az Érsekkertben – Gyermekelőadások, táncszínház a Csíplek Kalocsa Paprika Piknik kínálatán

Mészáros Boglárka  |  2021. 09. 12., 17:23

Ugyan a nézőtér nem telt meg, aki tehette volna, de mégsem jött, az bánhatja, hiszen két pompás előadásról maradt le. Azt sem tudja meg, hogy meglett-e az elveszett cipő, és megfejtette-e a kódot a főhős. Viszont vigasztalódhat videóinkkal, habár az élő előadás élményét, a hanghatást és a Duna Művészegyüttes, valamint a Viharsarok Táncszínház magával ragadó varázsát nem adhatják vissza.

Tavaly sajnos a pandémia miatt le kellett mondanunk a Paprikafesztiválról, annak minden rendezvényéről, idén azonban nem volt hiány a Csíplek Kalocsa! – Paprika Piknik programkínálatából, a már megszokott színvonalhoz hasonlóan az egészen kicsiktől az idősebb korosztály is találhatott kedvérevalót.

Legtöbben a reptéren gyűltek össze a Halott Pénz megakoncertjén, amelyről egy önálló cikkben számolunk be.

Akik az Érsekkertbe látogattak szombat délelőtt, a parkolóban a mini vidámpark, mellette finomabbnál finomabb gyorsételek kínálatából választhattak, a szabadtéri színpadon pedig a Duna Művészegyüttes Hamupipőke előadását, a Grimm-fivérek egyik legismertebb meséjét élvezhették.

A Duna Művészegyüttes kiemelt céljának tartja, hogy a közönség széles rétegeiben felkeltse az érdeklődést a néptánc iránt, ledöntse a műfajjal kapcsolatos sztereotípiákat, s ráébressze a nézőket annak sokarcúságára és művészi kifejezőerejére. Alkotói azt vallják, hogy a néptánc rendkívül alkalmas érzelmek és értékek, sőt komplex történetek megjelenítésére. Ennek megfelelően a társulat a hazai néptánchagyomány hiteles, ugyanakkor nyitott és figyelemfelkeltő tolmácsolására törekszik, produkcióit egyszerre jellemzi a hagyományőrzés és a művészi kísérletezés.”– olvasható a Duna Művészegyüttes honlapján található bemutatkozónál.

És milyen igaz!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


Hamupipőke

Mese a jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. A művészegyüttes kifejezetten a gyerekek számára kidolgozott, számukra is érthető és élvezhető, látványos előadásukkal igazán derűs, ugyanakkor tanulságos műsorát láthatták az érdeklődők.

A lendületes koreográfiákon keresztül roppant élvezetes volt mind a mostohák civakodása, a királyi udvar élete, az elveszett cipő gazdájának megkeresése, végül pedig a szerelem beteljesedése.

Fogadják szeretettel videóinkat, amelyek – bár az előadás varázsát nem adhatják vissza – egy kis ízelítővel szolgálhatnak a Duna Művészegyüttes fellépéséből.


Több videó eléréséhez tekintsék meg YouTube csatornánkat!

Holló Jankó

Vasárnap, a Paprika Piknik utolsó napjára is maradt egy kis csemege,amely egyszerre szólította meg a mesék és a néptánc kedvelőit. Délelőtt 11 órától a Holló Jankó című gyermekelőadást nézhették meg az érdeklődők a Viharsarok Táncszínház játékában, az egy nappal korábbi Hamupipőkéhez hasonlóan elkápráztatva a nézőközönséget.

A mesejáték a magyar népmesék formavilágát és nyelvezetét állította színpadra a néptánc segítségével.

Ez az újabb, értékteremtő műfaj bebizonyítja, hogy a néptáncnak mint technikának és kifejező formának helye van a színpadon, és alkalmas teljes előadások létrehozására, amelyek élvezhetőek a kisebb korosztálynak és kísérőiknek egyaránt. Sőt!

Reméljük, hogy lesz még alkalmunk részt venni több előadásukon is!

Az alábbiakban részleteket láthatnak a mesejátékból.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés