2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hamupipőke és Holló Jankó az Érsekkertben – Gyermekelőadások, táncszínház a Csíplek Kalocsa Paprika Piknik kínálatán

Mészáros Boglárka  |  2021. 09. 12., 17:23

Ugyan a nézőtér nem telt meg, aki tehette volna, de mégsem jött, az bánhatja, hiszen két pompás előadásról maradt le. Azt sem tudja meg, hogy meglett-e az elveszett cipő, és megfejtette-e a kódot a főhős. Viszont vigasztalódhat videóinkkal, habár az élő előadás élményét, a hanghatást és a Duna Művészegyüttes, valamint a Viharsarok Táncszínház magával ragadó varázsát nem adhatják vissza.

Tavaly sajnos a pandémia miatt le kellett mondanunk a Paprikafesztiválról, annak minden rendezvényéről, idén azonban nem volt hiány a Csíplek Kalocsa! – Paprika Piknik programkínálatából, a már megszokott színvonalhoz hasonlóan az egészen kicsiktől az idősebb korosztály is találhatott kedvérevalót.

Legtöbben a reptéren gyűltek össze a Halott Pénz megakoncertjén, amelyről egy önálló cikkben számolunk be.

Akik az Érsekkertbe látogattak szombat délelőtt, a parkolóban a mini vidámpark, mellette finomabbnál finomabb gyorsételek kínálatából választhattak, a szabadtéri színpadon pedig a Duna Művészegyüttes Hamupipőke előadását, a Grimm-fivérek egyik legismertebb meséjét élvezhették.

A Duna Művészegyüttes kiemelt céljának tartja, hogy a közönség széles rétegeiben felkeltse az érdeklődést a néptánc iránt, ledöntse a műfajjal kapcsolatos sztereotípiákat, s ráébressze a nézőket annak sokarcúságára és művészi kifejezőerejére. Alkotói azt vallják, hogy a néptánc rendkívül alkalmas érzelmek és értékek, sőt komplex történetek megjelenítésére. Ennek megfelelően a társulat a hazai néptánchagyomány hiteles, ugyanakkor nyitott és figyelemfelkeltő tolmácsolására törekszik, produkcióit egyszerre jellemzi a hagyományőrzés és a művészi kísérletezés.”– olvasható a Duna Művészegyüttes honlapján található bemutatkozónál.

És milyen igaz!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Mészáros Boglárka / KALOhírek


Hamupipőke

Mese a jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. A művészegyüttes kifejezetten a gyerekek számára kidolgozott, számukra is érthető és élvezhető, látványos előadásukkal igazán derűs, ugyanakkor tanulságos műsorát láthatták az érdeklődők.

A lendületes koreográfiákon keresztül roppant élvezetes volt mind a mostohák civakodása, a királyi udvar élete, az elveszett cipő gazdájának megkeresése, végül pedig a szerelem beteljesedése.

Fogadják szeretettel videóinkat, amelyek – bár az előadás varázsát nem adhatják vissza – egy kis ízelítővel szolgálhatnak a Duna Művészegyüttes fellépéséből.


Több videó eléréséhez tekintsék meg YouTube csatornánkat!

Holló Jankó

Vasárnap, a Paprika Piknik utolsó napjára is maradt egy kis csemege,amely egyszerre szólította meg a mesék és a néptánc kedvelőit. Délelőtt 11 órától a Holló Jankó című gyermekelőadást nézhették meg az érdeklődők a Viharsarok Táncszínház játékában, az egy nappal korábbi Hamupipőkéhez hasonlóan elkápráztatva a nézőközönséget.

A mesejáték a magyar népmesék formavilágát és nyelvezetét állította színpadra a néptánc segítségével.

Ez az újabb, értékteremtő műfaj bebizonyítja, hogy a néptáncnak mint technikának és kifejező formának helye van a színpadon, és alkalmas teljes előadások létrehozására, amelyek élvezhetőek a kisebb korosztálynak és kísérőiknek egyaránt. Sőt!

Reméljük, hogy lesz még alkalmunk részt venni több előadásukon is!

Az alábbiakban részleteket láthatnak a mesejátékból.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK