2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Lezajlottak az érettségi vizsgák, folyik az értékelés – Idén 206 diák tett vizsgát Kalocsa négy középiskolájában

Lezajlottak az érettségi vizsgák, folyik az értékelés – Idén 206 diák tett vizsgát Kalocsa négy középiskolájában
Illés György Cinó  |  2020. 05. 27., 15:12

Az utolsó vizsgákat a múlt héten tartották, bár igaz, a diákok nagy részének erre a hétre már nem maradt megmérettetése. A dolgozatok értékelése az írásbeli vizsgák megszokott rendje szerint zajlik, az idei, rendhagyó érettségi vizsgarend szerint minden iskolában május 4. és 21. között zajlottak az írásbeli vizsgák,június 11. és 16. között hirdetik ki az eredményeket.

A vizsgák időrendjét már jó előre közzétettük, abból látható, hogy az utolsó hétre maradt vizsgák többsége már csak kevés diákot érintettek.
Az egyes iskolák tapasztalatairól is iskoláként külön cikkekben számoltunk be.
Kalocsa iskolavárosi hagyományainak méltó folytatásaképpen idén is több száz diák állt a megmérettetés elé: összesen 206 tanuló kezdte meg a vizsgáit május első hétfőjén.

Ebből a Szent István Gimnáziumban hatvannyolc diák vizsgázott – közülük egy vizsgázó már korábban sikerrel érettségit tett, és továbbtanulási szándéka miatt eredménnyének javítása céljából ült vissza a vizsgáztató terembe.

A Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium húsz 12. osztályosa állt a megmérettetés elé, kivétel nélkül továbbtanulási szándékkal.

A Bajai SZC kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyolcvanhat vizsgázó próbatételének adott helyet. Ebből 21 fő felnőttképzés keretében, közülük kilenc levelező tagozaton vizsgázott, ágazati érettségit – köznyelven szakmai érettségit – 58 tanulótett, mellettük heten külsősként érettségiztek, ismétlő, vagy javító, kiegészítő vizsgát téve.

A Bajai SZC kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harminckét végzőse érettségizett ebben az évben, közülük 13 tanuló egészségügyi ágazaton, 19 pedig vendéglátóipar ágazaton vizsgázott. Ebben az intézményben a vizsgázók több mint fele a 13. évfolyamon ugyanitt folytatná. Az egészségügyi ágazatosok többsége emelt szinten tett vizsgát, és jellemzően a szakiránynak megfelelő intézményben továbbtanulni szándékozik.

A tanulók nem ijedtek meg a járványhelyzettől – vagy az esetleges évveszteségtől jobban tartottak – ugyanis

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYHELYZET MIATT EGYETLEN TANULÓ SEM LÉPETT VISSZA A VIZSGÁTÓL.

Még javítják a dolgozatokat, betekintési lehetőség pár nap múlva

Szóbeli vizsgát ebben az évben csak azok a maturandusok tesznek, akik az elégséges szinthez szükséges 25%-os eredményt egy-egy tantárgyból nem érték el, de a „vigaszágon” történő javítási lehetőséghez szükséges 12%-os szintet megütötték az írásbeli dolgozatukkal. Ezen kívülazon vizsgatárgyak esetében tartanak szóbeli vizsgát, amely középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkezik, illetve egyes, a vonatkozó rendelet 2. § (4) bekezdésében részletezett esetekben kellett szóbeli vizsgát szervezni – ilyen esetekről városunkban nem értesültünk. Minden más esetben a csak írásbeliből álló vizsga teljes értékű érettséginek számít.
A rendelet értelmében megtartható szóbeli vizsgák lebonyolítására emelt szintű vizsgák esetében június 4. és 9. között, középszintű vizsgák esetében június 11. és 16. között kerülhet sor.
Az Eduline.hu oldalon közzétett menetrend szerint

AZ ÍRÁSBELI DOLGOZATOK KIJAVÍTÁSÁNAK, VALAMINT AZ EMELT SZINTŰ DOLGOZATOKNAK A VIZSGÁZTATÓ INTÉZMÉNYEKBE VALÓ VISSZAJUTTATÁSÁNAK MÁJUS 27-IG, E HÉT SZERDÁIG MEG KELL TÖRTÉNNIE.

Ezt követően mind a közép szinten, mind az emelt szinten vizsgázók számára

MÁJUS 28-ÁN ÉS 29-ÉN – E HÉT CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN – VAN LEHETŐSÉG A MÁR KIJAVÍTOTT DOLGOZATOK MEGTEKINTÉSÉRE.

Az eredményeket a 206 kalocsai intézményekben vizsgázó diák izgatottan várja, azokról portálunk is hírt ad majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés