2024. 07. 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újra a Főszékesegyházban fészkelt a Kék Madár

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 06. 13., 17:44

A negyedszázados jubileum, az összeállított repertoár és a helyszín csodálatos találkozása volt a Győri Filharmonikus Zenekar vasárnap este a felújított Főszékesegyházban tartott hangversenye. Fesztiválzárásként a Besh o droM együttes muzsikált az Érsekkertben, az aznap délelőtti kézműves vásárban Mihó Attila és Barátai örömzenéltek.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a művelődési központ sétálóutcai épülete előtt felállított színpadon Mihó Attila és Barátai játszottak hamisítatlan, magyar népzenét, kis időre elhozva városunkba „folkkocsma” fellépéseik hangulatát. Eközben a színpad melletti népi fajátékokat gyerekek próbálgatták, nézelődők és vásárlók járták végig a kézműves vásár sorát, és kávézgató, beszélgető vendégek duruzsoltak a környező vendéglátóegységekben.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Este héttől nagy pillanat érkezett el: a fesztivál nagykoncertje, a Berkes Kálmán vezényelte Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye végre, hosszú idő után, újra a Főszékesegyházban kerülhetett megrendezésre. A templomot zsúfolásig megtöltő érdeklődőket – Bayer Ilona, a fesztivál háziasszonya és Lakatos György fesztiváligazgató mellett – Dr. Bábel Balázs érsek is köszöntötte.
A repertoáron Csajkovszkij: Ave Verum Corpusa, Erkel Ünnepi Nyitánya, Liszt Les Préludes-je és Brahms IV. Szimfóniája szerepelt.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Este kilenctől a Besh o droM együttes adott koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon. A színvonalas produkció a vártnál kevesebb látogatót vonzott, talán a másnapi tanítási és munkanap, illetve a viszonylag kései időpont miatt. Akik ellenben ott voltak, azok a jubileumi Kék Madár Fesztivál méltó zárásaképp feledhetetlen élményben részesültek a hazai világzene jeles képviselőjeként számon tartott együttes jóvoltából.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-21 08:54:11
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 25., 09:19
Hálózati meghibásodás miatt tapasztalható a vízszolgáltatás kimaradása. Már dolgoznak a hiba elhárításán. Még >>>
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK