2022. 01. 16.
Gusztáv
: 355 Ft   : 310 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újra a Főszékesegyházban fészkelt a Kék Madár

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 06. 13., 17:44

A negyedszázados jubileum, az összeállított repertoár és a helyszín csodálatos találkozása volt a Győri Filharmonikus Zenekar vasárnap este a felújított Főszékesegyházban tartott hangversenye. Fesztiválzárásként a Besh o droM együttes muzsikált az Érsekkertben, az aznap délelőtti kézműves vásárban Mihó Attila és Barátai örömzenéltek.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a művelődési központ sétálóutcai épülete előtt felállított színpadon Mihó Attila és Barátai játszottak hamisítatlan, magyar népzenét, kis időre elhozva városunkba „folkkocsma” fellépéseik hangulatát. Eközben a színpad melletti népi fajátékokat gyerekek próbálgatták, nézelődők és vásárlók járták végig a kézműves vásár sorát, és kávézgató, beszélgető vendégek duruzsoltak a környező vendéglátóegységekben.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Este héttől nagy pillanat érkezett el: a fesztivál nagykoncertje, a Berkes Kálmán vezényelte Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye végre, hosszú idő után, újra a Főszékesegyházban kerülhetett megrendezésre. A templomot zsúfolásig megtöltő érdeklődőket – Bayer Ilona, a fesztivál háziasszonya és Lakatos György fesztiváligazgató mellett – Dr. Bábel Balázs érsek is köszöntötte.
A repertoáron Csajkovszkij: Ave Verum Corpusa, Erkel Ünnepi Nyitánya, Liszt Les Préludes-je és Brahms IV. Szimfóniája szerepelt.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Este kilenctől a Besh o droM együttes adott koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon. A színvonalas produkció a vártnál kevesebb látogatót vonzott, talán a másnapi tanítási és munkanap, illetve a viszonylag kései időpont miatt. Akik ellenben ott voltak, azok a jubileumi Kék Madár Fesztivál méltó zárásaképp feledhetetlen élményben részesültek a hazai világzene jeles képviselőjeként számon tartott együttes jóvoltából.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.
2022. 01. 12., 14:00
A kérelmet akkor adhatja be a szülő vagy gyám az Oktatási Hivatalhoz, amennyiben úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre. Természetesen ez fordítva is lehetséges. Most nyújthatják be a kérelmet azok a szülők is, akiknek még nem tanköteles a gyermeke, de szeretnék, ha szeptemberben megkezdené az iskolát.
2022. 01. 10., 08:40
Az Eperföldi templomban az áldozatok emlékére mutatták be a reggel fél tízkor kezdődött szentmisét, majd a templom előtti téren, a Doni áldozatok emlékművénél tartottak megemlékezést és koszorúzást katonai tiszteletadással. Beszédet Simon Zoltán alpolgármester, verset Iván Adrienn mondott, közreműködött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 16., 15:57
2022. 01. 17-én, hétfőn a Grősz József utcától a József Attila utca - Ady Endre utca kereszteződéséig a Hunyadi János utca lezárásra kerül. Még >>>
2022. 01. 16., 10:27
Ahhoz, hogy az AKC nyilvántartásba vegyen egy fajtát, egyéb kritériumok teljesítése mellett az is kell, hogy legalább 300 egyed éljen belőle az ország legalább 20 államában. Még >>>
2022. 01. 16., 10:25
2020 decemberében egy társkereső oldalon hirdetést adtak fel dr. Filvig Géza fényképével, ami mélységesen felháborította – Most, egy évvel később kézhez kapta a végzést: a bíróság jogerősen kiszabta büntetését az elkövető ellen aki az álprofilt létrehozta és visszaélt a fényképpel . Még >>>
2022. 01. 16., 10:10
Pécsi Vivien önkormányzati képviselő egy országos kezdeményezés kalocsai "kistestvéréhez" való csatlakozáshoz buzdít minél több hölgyet a #nemluxustáska kampánnyal. Az adományozott táskákat január 31-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal portáján. Még >>>
2022. 01. 15., 09:39
Február 15-től felnőtteknél hét nap lesz a karantén, öt nap után, tünetmentesség esetén, negatív koronavírus-teszttel ugyanakkor „lehet szabadulni”. Még >>>
2022. 01. 14., 09:48
A kihelyezett fenyőfa ne akadályozza a gyalogosokat, az úttesten az autók parkolását és haladását, illetve ne kerüljön parkokba, zöldterületekre, bokrok alá, parkoló autók közé! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK