2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fesztiválinfó – Régi-új helyszín a Kék Madár palettáján

2017. 05. 21., 18:25

Az elmúlt negyedszázadban számtalan kalocsai helyszínt megjárt már az idén huszonötödik alkalommal megrendezett Kék Madár Fesztivál, amelynek programkínálatáról külön cikkben értekeztünk korábban. A napokban viszont új fejleményeket kaptunk Lakatos György fesztiváligazgatótól a rendezvény felől.

A portálunkon néhány hete megjelent felhozatal alapvetően nem változott, mindössze a helyszínek listáját kellett korrigálni a fesztivállal elválaszthatatlanul összeforrt hagyományos éves programfüzet tartalmában a digitális dokumentum nyomdába küldése előtt.

Ezt azonban a legkevésbé sem bánja senki, pláne nem a szervezők és minden bizonnyal még kevésbé a közönség, hiszen egy olyan ikonikus helyszín került vissza a forgatagot befogadók palettájára, amelynél rangosabb és az eseményhez dukálóbb talán nincs is Kalocsán.


Forrás: KALOhírek archív

Arról nem is beszélve, hogy a szóban forgó épület sokszáz fős közönség befogadására alkalmas, többszörösére növelve a jó fesztiválbevétel esélyét, amelynek (a kötelező költségek leszámolását követően a java) a városi kórház ellátási területén élő beteg gyermekek megsegítését szolgálja.

De vajon melyik lehet ez a „régi-új” helyszín? Korábban rendszeresen voltak színi előadások a Városi Sportcsarnokban, bensőségesebb hangulatú koncertek és táncházak az egykori Korona Étterem udvarán, hasonló események a Hotel Kalocsa udvarán, illetve a Klub Étterem belső teraszán, de a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény udvarából is lett már „aréna” egy fergeteges, „kékmadaras” Quimby-koncert kedvéért.
Netán a Főszékesegyház, amelyet az idén hivatalosan is megnyitottak a liturgia mellett a turisták számára is? (Erről szintén korábbi írásban értekezünk!) Bingó!

Dr. Bábel Balázsnak, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érsekének és a Kék Madár Fesztivál lelkének, Kalocsa díszpolgárának, Lakatos Györgynek ugyanis sikerült tárgyalni és megegyezni abban, hogy a június 9-től 11-ig tartó program zárónapjának utolsó előtti eseményét, nevezetesen a Győri Filharmonikusok Zenekarának koncertjét Berkes Kálmán karmester vezényletével a „nagytemplomban” rendezik meg, érseki kérésre egyházi zeneművet is beemelve a korábban tervezett repertoárba. Így Csajkovszkij: Ave Verum Corpus, Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány, Liszt Ferenc: Les Preludes, és Brahms: IV. szimfónia lett a végleges repertoár, amelyek szólamai betöltik majd a Főszékesegyházat.

Ezt követően a Besh o droM együttes érsekkerti koncertjével zárul a XXV. Kék Madár Fesztivál, akik Zsédával egyetemben a szabadtéri színpadon zenélnek majd vasárnap, míg a neves énekesnő péntek este kilenckor lép fel ugyanitt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-31 13:34:00
40 adott gólnál álltak meg Vancsics Jánosék, miközben tombolt a lelátó a mieink attraktív játéka láttán - Bock, Katona, Vancsics, Vidók és Rumi látványos találatai voltak az “olaj a tűzre”.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>