2022. 01. 16.
Gusztáv
: 355 Ft   : 310 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fesztiválinfó – Régi-új helyszín a Kék Madár palettáján

2017. 05. 21., 18:25

Az elmúlt negyedszázadban számtalan kalocsai helyszínt megjárt már az idén huszonötödik alkalommal megrendezett Kék Madár Fesztivál, amelynek programkínálatáról külön cikkben értekeztünk korábban. A napokban viszont új fejleményeket kaptunk Lakatos György fesztiváligazgatótól a rendezvény felől.

A portálunkon néhány hete megjelent felhozatal alapvetően nem változott, mindössze a helyszínek listáját kellett korrigálni a fesztivállal elválaszthatatlanul összeforrt hagyományos éves programfüzet tartalmában a digitális dokumentum nyomdába küldése előtt.

Ezt azonban a legkevésbé sem bánja senki, pláne nem a szervezők és minden bizonnyal még kevésbé a közönség, hiszen egy olyan ikonikus helyszín került vissza a forgatagot befogadók palettájára, amelynél rangosabb és az eseményhez dukálóbb talán nincs is Kalocsán.


Forrás: KALOhírek archív

Arról nem is beszélve, hogy a szóban forgó épület sokszáz fős közönség befogadására alkalmas, többszörösére növelve a jó fesztiválbevétel esélyét, amelynek (a kötelező költségek leszámolását követően a java) a városi kórház ellátási területén élő beteg gyermekek megsegítését szolgálja.

De vajon melyik lehet ez a „régi-új” helyszín? Korábban rendszeresen voltak színi előadások a Városi Sportcsarnokban, bensőségesebb hangulatú koncertek és táncházak az egykori Korona Étterem udvarán, hasonló események a Hotel Kalocsa udvarán, illetve a Klub Étterem belső teraszán, de a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény udvarából is lett már „aréna” egy fergeteges, „kékmadaras” Quimby-koncert kedvéért.
Netán a Főszékesegyház, amelyet az idén hivatalosan is megnyitottak a liturgia mellett a turisták számára is? (Erről szintén korábbi írásban értekezünk!) Bingó!

Dr. Bábel Balázsnak, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érsekének és a Kék Madár Fesztivál lelkének, Kalocsa díszpolgárának, Lakatos Györgynek ugyanis sikerült tárgyalni és megegyezni abban, hogy a június 9-től 11-ig tartó program zárónapjának utolsó előtti eseményét, nevezetesen a Győri Filharmonikusok Zenekarának koncertjét Berkes Kálmán karmester vezényletével a „nagytemplomban” rendezik meg, érseki kérésre egyházi zeneművet is beemelve a korábban tervezett repertoárba. Így Csajkovszkij: Ave Verum Corpus, Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány, Liszt Ferenc: Les Preludes, és Brahms: IV. szimfónia lett a végleges repertoár, amelyek szólamai betöltik majd a Főszékesegyházat.

Ezt követően a Besh o droM együttes érsekkerti koncertjével zárul a XXV. Kék Madár Fesztivál, akik Zsédával egyetemben a szabadtéri színpadon zenélnek majd vasárnap, míg a neves énekesnő péntek este kilenckor lép fel ugyanitt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.
2022. 01. 12., 14:00
A kérelmet akkor adhatja be a szülő vagy gyám az Oktatási Hivatalhoz, amennyiben úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre. Természetesen ez fordítva is lehetséges. Most nyújthatják be a kérelmet azok a szülők is, akiknek még nem tanköteles a gyermeke, de szeretnék, ha szeptemberben megkezdené az iskolát.
2022. 01. 10., 08:40
Az Eperföldi templomban az áldozatok emlékére mutatták be a reggel fél tízkor kezdődött szentmisét, majd a templom előtti téren, a Doni áldozatok emlékművénél tartottak megemlékezést és koszorúzást katonai tiszteletadással. Beszédet Simon Zoltán alpolgármester, verset Iván Adrienn mondott, közreműködött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 16., 15:57
2022. 01. 17-én, hétfőn a Grősz József utcától a József Attila utca - Ady Endre utca kereszteződéséig a Hunyadi János utca lezárásra kerül. Még >>>
2022. 01. 16., 10:27
Ahhoz, hogy az AKC nyilvántartásba vegyen egy fajtát, egyéb kritériumok teljesítése mellett az is kell, hogy legalább 300 egyed éljen belőle az ország legalább 20 államában. Még >>>
2022. 01. 16., 10:25
2020 decemberében egy társkereső oldalon hirdetést adtak fel dr. Filvig Géza fényképével, ami mélységesen felháborította – Most, egy évvel később kézhez kapta a végzést: a bíróság jogerősen kiszabta büntetését az elkövető ellen aki az álprofilt létrehozta és visszaélt a fényképpel . Még >>>
2022. 01. 16., 10:10
Pécsi Vivien önkormányzati képviselő egy országos kezdeményezés kalocsai "kistestvéréhez" való csatlakozáshoz buzdít minél több hölgyet a #nemluxustáska kampánnyal. Az adományozott táskákat január 31-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal portáján. Még >>>
2022. 01. 15., 09:39
Február 15-től felnőtteknél hét nap lesz a karantén, öt nap után, tünetmentesség esetén, negatív koronavírus-teszttel ugyanakkor „lehet szabadulni”. Még >>>
2022. 01. 14., 09:48
A kihelyezett fenyőfa ne akadályozza a gyalogosokat, az úttesten az autók parkolását és haladását, illetve ne kerüljön parkokba, zöldterületekre, bokrok alá, parkoló autók közé! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK