2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Testvérvárosi összetartozást jelképező fát ültettek az Érsekkertben

2018. 05. 02., 17:32

Az idei kétnapos majális a testvérvárosi kötelékek, európai kapcsolatok jegyében folyt Kalocsán. Az első nap e szellemben szakmai konferenciával kezdődött a színházban, azzal a fő célkitűzéssel, hogy a polgárok amellett, hogy Kalocsa testvérvárosait jobban megismerjék, az Európai Unióval, annak történelmével és sokszínűségével kapcsolatos ismeretekkel is gazdagodjanak. A programot késő délután az Érsekkertben egy az összetartozást jelképező facsemete elültetése is színesítette.

Az Európai prioritások jegyében az Unió történetéről és jövőjéről, majd a „Prágai tavaszról”, Csehszlovákia 1968-as megszállásának 50. évfordulója emlékére Nagy Gábor és Tajti Andrea által megtartott előadások nyitották a majális programsorozatának keretében megrendezett konferenciát.

A testvérvárosok minden esetben tolmácsolással megtámogatott bemutatkozását Antonio Rossi Altino (Olaszország) alpolgármestere kezdte, őt sorban Günter Riemer, Kirchheim unter Teck (Németország) polgármestere, Perica Videkanic, Kúla (Szerbia) polgármestere és Köblös Domokos Székelykeresztúr (Románia) alpolgármestere követte. Érkezett küldöttség a szlovákiai Nagyidáról és a cseh Nymburkból is, - amely települések egyszer talán ugyane testvárosi felsorolásba kerülhetnek. Előbbit Dr. Beluscsák Gyula polgármester, utóbbit Iveta Zenklová, a helyi művelődési központ igazgatója mutatta be a közönségnek.

Forrás: Lakatos Melinda, Kalocsa város alpolgármestere, Facebook

Délután a testvérvárosi küldöttségek Kalocsa elöljáróival karöltve összetartozásuk jelképeként elültettek egy fát az Érsekkertben. Mint az eseményen Fekete Antal konferálásában elhangzott, azt remélik, a faültetés helyszíne egy olyan helyként él tovább, ahová ha nem is mindannyian, de legalább néhányan minden évben ellátogatnak. Figyelik a kis csemete növekedését, és azt remélik, hogy ahogyan az gyarapodik, úgy erősödik majd népeink és városaink barátsága is.

Forrás: Lakatos Melinda, Kalocsa város alpolgármestere, Facebook

A fa előtt egy emlékkő is áll, amelynek csiszolása Farkas Tibor szobrász érdeme.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK