2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Legyen a zene mindenkié” – Itt a vasárnapi népzenei találkozó programja!

„Legyen a zene mindenkié” – Itt a vasárnapi népzenei találkozó programja!
Helyszín: Érsekkert
Dátum: 2020. szeptember 13., vasárnap 17:00

A Paprikafesztivál koronavírus-járvány miatt elmaradása keltette űr betöltésére szánt, Kodály Zoltán híres szállóigéjével fémjelzett zenei napok pénteken kezdődtek, és annak háromnapos programsorára a nagy zeneszerző munkásságára is rímelve népzenei találkozó teszik majd föl a koronát vasárnap délután ötórai kezdettel. Erről az előzetes programismertető részleteket nem árult el, azóta megkaptuk a részletes műsort.

A zenei napok teljes műsorát programajánlónkban már ismertettük, és a fellépőket is bemutattuk röviden önálló műsorelőzetes cikkünkben, később pedig a gyermekprogramokról is külön cikkben írtunk.

A folklór, a népi hagyományok tisztelete bizonyos értelemben végigkíséri az egész programsort, hiszen az Érsekkert bejáratánál álló Hagyományok Házában kiállítás és bemutatók kísérik, és kapcsolódó programként mindvégig népi játszótér is várja majd a kisebbeket. A népművészet kedvelőinek azonban mégis – amellett, hogy a véletlen bájos megnyilvánulása folytán szombaton a várost körbetáncoló kalocsai szüreti felvonulás is lesz városunkban – a vasárnap délutáni találkozó jelent majd igazi csemegét!

Íme, a fellépők névsora (betűrendben):

  • Drágszél Asszonykórus
  • Dunapataji Népdalkör és Hagyományőrző Egyesület
  • Kalocsai Fiúk
  • Kalocsai Liszt Ferenc Ami néptánc csoportjai
  • Kalocsai Mezei Virágok Népdalkör
  • Öregcsertői Őszirózsa Asszonykórus
  • Ruzsice Énekkar
  • Sváb Hagyományőrző Énekkar és
  • Herflisek


A NÉPZENE MINDEN KEDVELŐJÉNEK JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés